reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

kasica, ja tuż przed świętami dostałam ogromne zaczerwienienie i świąd, że w ramach emergency dzwoniłam do lekarza w niedzielę przedświąteczną. I zalecił mi właśnie Clotrimazolum, tylko, że maść, bo u mnie pojawiło się na zewnątrz. Myślę, że dobrze zrobiłaś, że użyłaś.

Gatto, ja kupowałam pieluchy, nie podpaski. Znalazłąm je na półce z podspaskami, obok, podpasek, wkładek i pieluchomajtek.
Są większe niż podpaski na noc. Wzięłam Tena Lady, bo słyszałam, że bardziej komfortowe, ale wiem, że Bella też takie produkuje.

Ani@k no misie na topie. Do dzisiaj nie wiedziałam, że bzzz to artystka:) bzzzz ukłony:)
Czekamy na reakcję mamy:) wspaniałe wieści, pewnie mama się popłacze ze wzruszenia.

bzzzz.. co jeszcze tworzysz?? jestem naprawdę pod wrażeniem:)

Aleksis, co porabiałaś w weekend?

alex, cieszę się, że wychodzicie na prostą:) to najważniejsze:)

katiuszka, jak teraz wyglądają Twoje nocki? Unormowało sie już??

Ostatnia edycja:
reklama
kasica nie robiłam dzisiaj testu ,bo nie wierzę ,że wyjdą II :no:
no właśnie kok.o nie daje znaku ,pewnie Ewunią się nie może nacieszyć w domu :tak:Gatto moja koleżanka z Bella miała jakieś takie właśnie duuże :sorry2:

cześć Babeczki:-)
Przechodzę od razu do odpisywania, bo znów zapomnę:sorry2:
ani@k ooo! to przygotuj mamę na TAKĄ nowinę, bo kobita na zawał padnie ze szczęścia;-):-) ale się będą łzy lały...Twój M. ma rację, co będziesz ukrywać, przecież tyle na to czekaliście, to pora się cieszyć na całego, a nie udawać, że coś tam...:tak: A dupka pobierz, jak trzeba, to pewnie...tylko pomoże:tak:
kasica ojjj zazdroszczę takiej zimy:tak: Ja wiem, że na codzień może się znudzić, ale dla nas, po 12 latach tutaj...gdzie śnieg lezy 2 dni i to po 5cm maksymalnie...to taka zima to coś pięknego!!!:tak::-) może kiedyś się i ja doczekam takich widoków...:sorry2: A co do swędzenia, to musisz jeść jogurty, ale nie słodkie- tylko naturalne. A globulki są bez recepty dostępne, więc leć do apteki i zakup sobie od razu, póki nie masz jeszcze upławów, bo później to już antybiotyk niestety. Możesz też łykać przez 10 dni LaciBios Femina. Mnie to ratuje przed takimi infekcjami. Widzę w tv, że reklamują teraz takie coś Iladian...ale jeszcze go nie próbowałam. Ta maść jest dobra, możesz troszke dać sobie "do środka":tak: Doktorek mi to powiedział, ale neiza dużo. Ale jak zuzka pisała, ona działa bardziej zewnętrznie. Myślę, jak to są początki,to powinnaś sobie sama dać z tym cholerstwem radę:tak:
Gatto te podpaski gigant, to są takie specjalne poporodowe...tutaj one się nazywają maternity pads...ale jak to będzie po włosku?:confused: szukaj na dziale z podpaskami i tam powinny byc takie wielki w nazwie coś z porodem.
zuzanka a jakby @ nie przyszła, to myślisz, że lekarz da Ci znowu coś na wywołanie? kurcze...to nie pierwszy raz by było...czy ja wiem czy to dobre takie wywoływanie? może niech poszuka przyczyny dlaczego te cykle takie długie...Mnie się wydaje, ze to może być problem z poziomem progesteronu. Dalej nie pamiętam czy robiłaś niedawno badania hormonalne? może zrób sobie sam progesteron, tak między 21-26 dniem cyklu. Normalnie robi się 7 dni po owu...ale jak masz owu opóźnioną, to trzeba zbadać później. Ja tak badałam po 2 razy w miesiącu, bo miałam mocno opóźnioną owulację. Myślę, ze warto by to było sprawdzić.
No właśnie...co u kok.o ? nie miała wczoraj wychodzić??? ale się należała w tym szpitalu:baffled: no ale jak trzeba...

A u mnie rozwalone pół domu:szok::wściekła/y: Mój M. z bratem robią mi suszarkę na holu, taką z opuszczanymi sznurkami, bo jak Julek zacznie kupy walić to nie nadążę z praniem i suszeniem:-D No i wiercą w suficie, na strychu coś tam robią...bożeeee jaki bałagan wszędzie:wściekła/y: ale trudno...ajak trza to trza...

aaa caterina w końcu wyleżałaś się za wszystkie czasy,nie? ;-) należało Ci się!!!! a teraz kiedy będziesz miała jakiś wolny dzień?
Zmykam poszefować trochę mojej ekipie remontowej:tak:
Miłej niedzieli!!!

katiuszka ja właśnie nie wiem czemu się przedłużają cykle u mnie ?? może brak owulacji było w tym miesiącu czy jak ,pamiętasz jak miałaś takie długie i Ty ,to ja jakoś z Tobą też wtedy miałam :baffled:u Cb przyczyna progesteronu była? i zaraz zaszłaś prawda?

ja mam strych duży i tam mam sznureczki na pranko a latem suszarka na tarasie i sznurki na dworku mam też na pościel i dużą ilość prania :tak:

katiuszka ja właśnie nie wiem czemu się przedłużają cykle u mnie ?? może brak owulacji było w tym miesiącu czy jak ,pamiętasz jak miałaś takie długie i Ty ,to ja jakoś z Tobą też wtedy miałam :baffled:u Cb przyczyna progesteronu była? i zaraz zaszłaś prawda?

ja mam strych duży i tam mam sznureczki na pranko a latem suszarka na tarasie i sznurki na dworku mam też na pościel i dużą ilość prania :tak:

zuzanko u mnie był problem w braku owulacji. Dostałam wtedy Clo i w tych cyklach poziom progesteronu był w normie. A brak owu był właśnie z za niskiego progesteronu. Jak zaszłam w ciąże, to tez od razu musiała sobie go zbać, w razie jakby dalej był niski musiałabym brać jakieś leki...to chyba dupek jest na to...albo luteina...już sama nie wiem...Nawet miałam już receptę, ale okazało się, że progesteron jak najbardziej w normie, więc obyło się bez. Myślę, że u Ciebie jest podobnie...te długie cykle to moim zdaniem bezowulacyjne, a one z kolei z przyczyny niskiego progesteronu. A jak brałaś Clo...to miałaś te cykle krótsze, tak? wtedy trzeba było tez spradzić jak się ma progesteron w cyklu z owulacją, a jak w cyklu bezowulacyjnym. To tak na mój rozum...ale ja lekarzem nie jestem, po prostu z mojego doświadczenia tak wnioskuję.
Nie wiem czy składnie to napisałam:baffled:

Ostatnia edycja:
Hej,

brak owulacji moze byc wywolany tez zbyt wysoka prolaktyna jak tez niedoczynnoscia tarczycy. Ja mialam zbyt niska dawke l-thyroxyny i cykle niereguralne i bezowulacyjne. Od stycznia 2012 biore 100, od marca mam regularne, co 27-29 dni, wiec ok.

Zuzanka-musisz kontrolowac te tarczyce i objawy, czy sie nie nasilily.

Tutaj szaro i buro. Wczoraj bylismy na udanym koncercie od naszego znajomego. Wypilam gin z tonikiem,ale smakowal:-D
Niedziela jak zwykle leniwa, pozne sniadanie, potem obiadek, drzemka..
Musze sie isc przewietrzyc troche

Kasica-kuruj sie, unikaj ostrego mydla "tam"

Fajnego eM masz Katiuszka, tak sie stara

Catarina-kurcze, te zmiany to przeciez dla organizmu szok. Ale co zrobic, taki job

Ani@k dziekuje, czuje sie dobrze i tak i tak, mam ochote nawet na baraszki z mezem:szok: Teraz Ty musisz dbac o Was.Wszystko sie ulozy, jestes pod dobra opieka. Buzka!

Milego wieczoru

Muma-mam nadzieje, ze to byl falszywy alarm:tak:

Aaronka
-trzymam kciuki, abyscie obydwie wytrzymaly do terminu, i aby porod byl ekspresowy i szczesliwy z pomoca Twojego lekarza

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za rady...mydłem sie nie podmywam "tam"tylko mam płyn do higieny intymnej....ale juz czuję,ze jest duzo,duzo lepiej.....jeszcze na noc sobie posmaruje mascia....a jutro kupie tabletki.No faktycznie długo cos masz ten cykl zuzanko:confused:,a inne wyniki wszystko masz oki?????...moze tak juz po prostu "masz"...sama nie wiem...

Aleksis to nie tak do końca, że ten mój M. taki dobry i się stara:baffled: Ogólnie to chałupa rozwalona już od Nowego Roku, a nawet od Sylwestra. Wiecznie nie ma czasu, a to zmęczony itp. A ja siedzę w domu, to mnie szlag trafia, że taki bajzel i muszę przeskakiwać przez puszki z farbą i inne pierdoły. W tamtym tygodniu wzięłam się sama za skrobanie starych fug w łazience i pomalowałam okno...no nie całe, ale to co koniecznie musiało być zrobione. I chyba teraz sam się wystraszył, że jeszcze gotowa jestem sama wyłazić na drabinę i wiercić w suficie:-p a wczoraj miał to pokończyć, to oczywiście świętowali w pracy jego urodziny, no i przyszedł "zmęczony";-) Więc ja od samego rana z gębą na niego, że nie będę kolejny tydzień siedzieć w tych farabach i ma to pokończyć, bo jak nie, to chyba go wywalę z tym wszystkim z domu:szok::tak:Tak więc, sama widzisz, jak się stara i jaki dobry;-)

Aleksis....dziękuję za ciepłe słowa.
Ale szczerze, to nie wiem jak będzie, bo mój lekarz oświadczył nam, że wyjeżdza na ferie, bo w małopolsce się własnie zaczęły i wraca 28.01. Więc na dwoje babka wróżyła:(
Póki co mamy swoją położną, a resztę czas pokaże

reklama
Aaronka na pewno bedzie wszystko dobrze:tak:

Kupilam te nieszczesne podpachy poporodowe, ale one sa wielkie:szok: Naprawde takie sa potrzebne? Ludzieeee!!:szok:

Do góry