reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Vinga gratki wielkie :tak: synio faktycznie chłop jak dąb :rofl2:
szyszunia no ,taka potargana to Ty do Nas nie wstawaj :confused2::szok::-D:-D hehehe mnie też tempka jak zaczęłam mierzyć pierwszy raz wciągnęła na amen :laugh2:
Gatto no takiej to dobrze poszła i się najadła i jeszcze tak głośno mówi a a ja się muszę borykać z obiadem sama :angry:

reklama
Zuzanka no wiem, swinia jestem, teraz bede jeszcze wieksza, bo jade do kolezanki na pizze.

Milego wieczoru dziewczynki!!

ooo nie Gatto a ja robię małe zapiekanki na wieczór Mała z koleżanką zaraz będzie to zrobię:tak:,chipsy ,jakieś piffko może i dzisiaj siadamy i w karty pogramy w Remika :tak:więc ja również kobitki życzę miłego sobotniego wieczoru

buziaki :*

powróciłam, ahhhh piękna sala na tej Studniówce, przystojniacy 19-letni w gajerkach.... a ja z eM w dresach :-D, w nocy powrót po brata, ciekawe w jakim stanie go odbiorę:baffled:....a teraz czas na relax.... do eM przychodzi kuuulega i będą pogrywać w fifkę, a ja w spokoju poczytam na forum ciekawostki :tak:lubie taki wieczorny sobotni relax:-)

witam się ponownie...wieczorową porą:tak: Nie było mnie, bo najpierw kolezanka mnie odwiedziła i tak jej się fajnie siedziało, że dopiero jak M, wrócił z pracy, to po drodze na zakupy, odwieźliśmy ją do domu. Mówi, że wykorzystuje czas póki jestem sama, nie ma jeszcze koleżanki z Francji, nie ma teściowej....no i nie ma Julka;-) Po szybkich zakupach w Tesco pojechaliśmy odebrać nasze paczki z Polski!!!! w tym wózek!!!!!:tak: no i od razu w domu rozpakowywaliśmy go, próba wszystkiego....no i póki co jestem bardzo, bardzo zadowolona!!!! kolory dla mnie świetne, nie mogłam sobie wymarzyć lepszych:tak: łatwo się wszystko montuje, wydaje się być solidnie zrobiony. Koła ma taaakie wielkie, że szok!!! no zobaczymy jak się będzie sprawował w terenie, ale na razie jest super!!! gorsza sprawa z zakupami aptecznymi dla Julka...:baffled: specjalnie Was pytałam co by się przydało dla dziecka, pytałam na innym wątku dziewczyn mieszkających w Anglii co one proponują kupić i tu przysłać...no to teściowa kupiła tylko paracetamol w czopkach i sól fizjologiczną do noska, którą ja i tak mam:crazy: no przeciez specjalnie do niej dzwoniłam, podałam jej różne nazwy...a tu takie zakupy. Nie wiem dlaczego, o co chodzi...może ta moja "mądra" szwagierka pani doktor, jej odmówiła...że niby zna sie lepiej...Miała przecież sama podać, co u nich się sprawdziło, co poleca...ale widzę, ze nic się nie wysiliła:baffled: a do doopy z nimi!!!! widzę, że jak sobie sama nie załatwię, nie dopytam, to średnio mogę na nich liczyć. Dobrze, że Wy jesteście, bo by było marnie ze mną:sorry:
zuzanka pewnie Twoje flaczki bym zjadła:tak: Kilka razy w życiu podchodziłam do zjedzenia tego dania, ale skończyło się na wypiciu rosołku, reszty nie tknęłam...nie wiem czy to przez nazwę czy przez wygląd...tylko to dzine, boja nie jestem taka delikatna jesli chodzi o jedzenie:baffled:
Szyszunia Gatto ma rację, na razie nic nie będzie wiadomo po tych Twoich pomiarach, ale bardzo dobrze, że już mierzysz, do następnego cyklu wejdziesz w wprawę i rutynę...albo już nie bedziesz musiała mierzyć...bo @ nie przyjdzie:tak::-) Ahaa może nieptrzebnie to piszę, bo może wiesz...ale gdyby nie...chodzi o to mierzenie...wiesz, że mierzysz zaraz po przebudzeniu, nie wykonujesz żadnych czynności poza sięgnieciem po termometr, nawet na siku nie idziesz...A nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że dziś M. Cię obudził...no i się "potargałaś";-) to gdyby ten pomiar był "po" to nie ma sensu, na pewno byłby zaburzony;-) Chyba, że źle zrozumiałam...to sorrki.
Gatto nooo ale Ci dobrze!!! dokarmiają Cię wszędzie:tak: też bym tak chciała...aaa właśnie, a ja mam pyszną kiełbaskę z Polski:szok::tak: idę sobie kanapeczki zrobić!!!!
Miłej nocki!!!! do jutra!!!!

witam z nocnej zmiany
od godz 2 do teraz Mloda na zmiane wisiala na cycu i ucinala drzemke.
Dzieki dziewczyny za porady, probuje troche wdrozyc to, co pisalyscie, ale u mnie problem chyba w glowie jest. Strasznie mnie to wkurza ze mam malo pokarmu, niecierpliwie sie a to znow ma wplyw na ilosc mleka...i takie bledne kolo sie zrobilo.
AAAAAA bo wszystko (porod, powrot do domu) poszlo nie tak jak sobie planowalam:wściekła/y:

...eech, Mloda znow beczy...ide...papa

Pieknaszyszunia
witaj:-)

kok.o Mamusiu - wiem jak to jest ale to jeszcze chwilke i bedzie dobrze. Mialam to z Julka, wszystko z zaskoczenia..Mam nadzieje ze nie starasz sie robic zbyt wiele w domu. Teb w szpitalu jedna polozna powiedziala mi ze połóg jak sama nazwa mówi jest po to by polegiwac sobie z dzieckiem, cieszyc sie tym i miec cala reszte gdzies;-) &&&&&&&&&-n

Vinga - wielkie gratulacje !!! Franio tez konkrecik;-) Niech Ci zdrowo rosnie !
m
katiuszka - to moze ja Ci cos wysle, daj znac , bede w czwartek w aptece i na poczcie :-)

alex - przeciwko grypie to od ok 3go r.z. mozna wiec moze Ty o Cudzie pomysl? buziaki dla Was,
Milej niedzieli:-)

Aaaa i koko nie mysl przypadkiem o tym jak ktos mowi : mojw dziecko je i spi - anioleczek :-) Sa takie dzieci, wiem bo mialam kiedys ;-) ale kazde jest inne. Olek od 1go dnia spal malo w dzien a teraz prawie wcale - caly czas trzeba mu dostarczac rozrywek jest aktywny za trzech. Moze Ewcia to tez taki typ ? buziaki :-)

reklama
hello niedzielnie!!!:-)
Widzę, że nasze mamusie się uaktywniły:tak:
kok.o yyyy szkoda, że trochę inaczej to się wszystko ułożyło niż planowałaś...Ale z drugiej strony, to pomyśl, ile tak naprawdę spraw, rzeczy jest takie jakie chciałbybyśmy? nie warto się strasznie przejmować, trzeba starać się przyjąć obrót spraw taki jaki jest, delikatnie próbując go zmodyfikować. Może z czasem wszystko się unormuje, czego Ci życzę z całego serca!!! Słuchaj Mumy, wie kobitka co mówi:tak:
Muma Kochana jesteś!!! ale nie, nic mi nie wysyłaj. To co mam wystrczy, a w razie jakiś problemów, no to kurna...chyba tu też czymś dzieci leczą, nie? ja bym nic nie zamawiała z Polski, ale skoro i tak paczkę wysyłała, do tego sama się oferowała, że popyta tamtej drugiej synowej...no to nie wiem o co teraz chodzi???:baffled: no ale...Tak czy inaczej, wielkie dzięki za chęci!!!!! Aaaa ja też tak nie panikuję, bo tu mamy polskie apteki internetowe, bardzo duży wybór, oczywiście dużo drożej niż w Polsce, ale jak trzeba zapłacić jeszcze za przesyłkę, kogos tam prosić, to wychodzi podobnie jak się kupi tu, na miejscu:tak:
Vinga wielkie gratulacje!!!! ale masz Smoka!!!!!:tak::-) okaz zdrowia!!!! aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl, że przyszłoby mi urodzić takiego duzego chłopa:szok::baffled: Juluś!!!! bądź ciut mniejszy:-p:sorry2:
Aaaa a mnie już się zaczyna śnić poród:szok: na razie tylko efekt końcowy, że już jest Młody...ale powoli zaczynam doopą trząś:szok::baffled:
Miłego dnia Kochane!!! jak tam u Was? dalej sypie??? tu na nowo zaczęło, ale dziś niech sypie ile chce, zakupy mamy zrobione, pełna lodówka (co uwielbiam:-D) no może nas zasypać...ale tylko do jutra rana, bo M. musi do pracy dojechać:tak::-)

Do góry