reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ani@k teoretycznie do II kresek, jak znam siebie to zbiję prolaktynę w miesiąc lub dwa tylko jakimś cudem będzie ją trzeba utrzymać w normie - mój dziwny organizm przy jakichkolwiek dawkach leku przestawał ją produkować w ogóle prawie ( typu norma 140-485, ja mam koło 1000, po 3 m-cach kuracji są całe 4) i od razu powrót do IUI na co doktorek daje pół roku, potem in vitro które psychicznie trudno mi zaakceptować jeszcze...

co do słodyczy, to chodzą za mna strasznie nadziewane bułeczki drodżowe...:-p mam cztery typy nadzień: z jabłkiem, serem na słodko, masą makową i mięskiem (jako pozostałość kenijska chyba, bo tam na śniadanie bardzo popularne były samosy z herbatą); wyjęłam porcję mięsiwa z zamrażarki i tak sie powoli nastawiam na piątkowo-sobotnie pichcenie:tak:

reklama
Katiuszka! Na począku każde dziecko jest takie nieodgadnione. Nie martw się! czym dłużej bedziecie razem tym lepiej się poznacie!

Ani@k- Ja oglądałam żeby się na te małe mordeczki bobasków napatrzeć-zapatrzeć.. a tu te krzyki itd.... No.. nie ważne..
Nie ucieknę od Was!!! Tylko piszcie, pocieszajmy się nawzajem i cieszmy!!!!

Padam na twarz a nic wielkiego nie robiłam dzisiaj....
No starość nie radość..hihi:-D:-D:-D:-D:-D:-D

łłoooo katiuszka zawitała do nas:-) pociesze Cie (hyhy tez mi pocieszenie;-)) ze moja maruda w dzien tez mało sypia. Miała faze, ze nagle przestała w ogóle spac w dzien (wczesniej nawet duzo spala, w dzien i w nocy). No i teraz troszke juz zaczela posypiać , tak po 15 (!!) min drzemki:-). Po jedzeniu jak kimnie przy cycu to na jakies 5 min. a potem to trza Ksieżniczke zabawiac, bo sama długo nie poleży. No wiec gadam do niej, monologi wygłaszam (hyhy Muma znasz to skądś?:-D) , mowie co robie (np.opowiadałam ostatnio jak sie otwiera pliki, kopiuje i zapisuje dane i co trza robić by ich nie stracić:-D) , no a jak sie znudzi to nosze po całym domu, czasem w chuście (i wtedy śpi)... i tak do nastepnego karmienia:blink:

Aleksis noooooooosz Ty..nic nie powiedziałąs!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za silnego dzielnego zołnierza :tak::-)

staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wszelkie Wasze kuracje :***

Ostatnia edycja:
Aleksis **********&&&&&&&&&&&&&&&&& i normalnie pierwszy bocian jakiego wypatrzę u mnie na wsi będzie Twój, ok ?? Ale musisz mi dokładny adres podać:-):-)

kok.o - no znam, znam;-):tak: Teraz to samo ale już lepiej bo trochę się sam bawi, trochę ręce pozjada, jakieś zabawki poobraca, pogada do obrazków - coraz lepiej:-D A w dzień nie śpi wcale od nowości, tylko na spacerze :-p Taki model - każdy inny jest.

katiuszka - jeszcze trochę , już niedługo będzie naprawdę coraz lepiej, z każdym dniem :tak:

Kari - dobrze, że ja teraz do Sowy mam daleko;-) Ja tam oprócz ciast z owocami to jeszcze takie bułeczki z pieczarkami wsuwałam sobie...

Ani@k - rośnij , rośnijcie sobie na zdrówko !! :tak:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki!

Wczoraj mnie poród przestraszył a dzis marze tylko o Maleństwie...

Tak w ogóle mam mega lenia. NIC mi sie nie chce...
Jutro w końcu do ginekologa-znajomego.. zobaczymy co powie o mnie :0

Witamy się pospacerowo:-)
A co tu taka cisza ??

Kari - ​ja też mam lenia, a w głowie całą listę tego co mam zrobić bo nie zrobiłam tego w ciąży....:szok::-D

Gatto - daj znać jak u lekarza :tak:

&&&&&&&& za Staraczki, buziaki dla wszystkich,
Miłego dnia !!! :-)

Ostatnia edycja:
Hej,
ja sie witam z troche ponurego Aachen:-)
Ptaszki cwierkaja, wiec chyba wiosna idzie.Oby jak najpredzej

Gatt-kciuki za wizyte, aby lekarz Wam pomogl i potwierdzili, ze wszystko jest dobrze.No bo jest.

ja pracuje do niedzieli niestety, ale coz zrobic.
Potem pon-wto mam wolne, wiec moze cos porobie w domu.

Wczoraj bolalo mnie podbrzusze, takie klucia, moze byla owulacja albo to znaki poowulacyjne. Bo nie wykonuja USG przed IUI, chyba sie tak zabezpieczaja w razie jakby ktos chcial ich zaskarzyc, albo juz takie maja wytyczne naukowe;-)

Poza tym to u mnie ok, staram sie wysypiac, z odzywianiem to troche na bakier, wczoraj skonsumowalam pysznego gyrosa z frytami. Ale potem smierdzialam na czosnek:-D

Milego dnia

czeeeeeee babencje:-)
nooo coś sie tak cicho tu zrobiło, kazdy w swoich zajeciach zakopany...
u nas dzis tak se z pogodą, zimno jakoś tak i ponuro. Ale wczoraj na spacerku sikorki tak swiergoliły, ze chyba w koncu ta wiosna przyjdzie:-) i kos sie odezwał za oknem.
Aleksis wiesz co, narobiłas mi smaka na frytki:szok: ... hhmmm.. moze zadzwonie do eMa niech mi po drodze z pracy jakieś w smieciowej restauracji zakupi;-)
Muma wiesz co, ja taką liste tez mam:-D Naobiecywałam sobie ze w ciazy i na zwolnieniu to zroooobie ze ho ho, a jak poooooczytam!! tez ze ho ho:-D i g.... Lenia miałam w ciazy, spanie głownie mnie interesowało;-) , no i teraz jak mam chwilke dla siebie to tez mi sie nie chce za nic zabierac:sorry2: Po prostu delektuje sie ciszą:-D

cześć Dziewczynki,
melduję, że u nas też wiosna:tak: od razu humor bardziej dopisuje, Cud już zaliczył huśtawki, drabinki, baa, nawet piaskownicę, rzecz jasna po powrocie do domu matka zaliczyła pralkę

jutro idziemy na szczepienie i zapisać Cuda do przedszkole (i tu uprasza się o kciuki żeby go przyjęli)

a poza tym - zaliczamy dzień Swistaka, każdy podobny do poprzedniego

Aleksis - kciuki mocno zaciśnięte

Katiuszka - przemęczysz chwilkę, a później już będzie dobre, jak to mówią - najgorsze pierwsze 3 miechy

Ania - Ty wiesz:tak:

Zuza - coś tu pusto bez Ciebie

Kok.o - ja też wczoraj kilka frytek wszamałam, z małymi wyrzutami sumienia, że ciężkostrawne i że małej coś będzie. nic nie było

Aaronka - czy ja już pisałam, że Jagódka jest boska? jak pisałam to powtórzę, boska jest!

Tasza - zazdraszczam, boskie zdjęcie

Muma - buźki dla Olusia, przekręca się już?

dobra, lecę, bo jakieś niepokojące dźwięki z pokoju Cuda słychać

reklama
helol babki

Alex u mnie tez jakby Dzien Swistaka:baffled:

Po wizycie u pediatry jestem spokojniejsza, bo jest wszystko ok, choc malo Gattinka przybrala. Poki mleczarnia strajkuje to musze ja dokarmiac, bo powinna wg lekarza jesc 90ml za kazdym razem, a raczej tyle z cyca nie leci, bo jak sciagam, to max mialam 80 i to tylko raz. Zazwyczaj bywa 60 czyli za malo i dziwic sie, ze ona nie przybiera jak glodna bidulka.
Zaliczylismy tez pierwszy spacer. eM prowadzil ferrari i byl z siebie tak dumny jakby na Everest wlazl bez butow :-)

Od wczoraj boli mnie ciecie i dzis zostawiam Mloda z babcia i spadam do lekarza, bo chyba ten szew juz pora wyciagnac. Kazali mi w szpitalu zrobic to samej:szok::szok: a ja nie mam odwagi, jeszcze cos spieprze i rozpruje sobie brzuch drugi raz:baffled:

Do góry