reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

6 miesięczne dziecko a mleko krowie

reklama
Ja jeszcze dodam że takiego niepasteryzowanego bezpośrednio od krowy dziecko nie powinno pić bo podobno może mieć jakieś bakterie. Więc tak jak koleżanka pisała lepiej ze sklepu tylko że nie uht A pasteryowane (te z reguły stoją w lodowkach bo mają krótszą datę ważności) :)

reklama
Ja jeszcze dodam że takiego niepasteryzowanego bezpośrednio od krowy dziecko nie powinno pić bo podobno może mieć jakieś bakterie. Więc tak jak koleżanka pisała lepiej ze sklepu tylko że nie uht A pasteryowane (te z reguły stoją w lodowkach bo mają krótszą datę ważności) :)
Dziękuję za odpowiedź. Tak też mam w planie spróbować takiego mleczka.

I przegrzane,schlodzone do odpowiedniej temp, a nie podgrzane :)

reklama
Mleko krowie nie jest polecane dla dziecka poniżej 1 roku życia.

"W zaleceniach zgodnie powtarzane jest, że mleko krowie może być używane przed pierwszymi urodzinami, ale nie powinno zastąpić mleka mamy lub modyfikowanego. Czyli danie z dodatkiem mleka ok, ale mleko do picia nie".

To, że maluch budzi się w nocy to nie znaczy, że jest głodny. Jest też coś takiego jak potrzeba poczucia bezpieczeństwa czy przytulenia. Szczególnie u takiego pół rocznego maluszka.

Do góry