reklama
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Weronikaa - zakładacie kolektory tylko do ogrzewania wody czy na całość? A liczyliście, kiedy Wam się zwrócą? (a takie branżowe zboczenie ...;-))
Ninja - o kolektorach to mąż już mówił jak jeszcze murów nie było
A mamy mieć je do grzania wody, niestety nie liczyliśmy kiedy się zwrócą.
Wcześniej u rodziców w domu był bojler na gaz, r-ki przychodziły masakryczne
(5 osób dorosłych), teraz zlikwidowali to i zamontowali jakoś pod piec centralnego. W zimie jest luz bo i tak się grzeje na grzejniki to i przy okazji woda jest ciepła, ale w lecie trzeba przepalić w piecu żeby zagrzać wodę.

Głównie dla tego "letniego wygodnictwa" zakładamy kolektory.

Wcześniej u rodziców w domu był bojler na gaz, r-ki przychodziły masakryczne

Głównie dla tego "letniego wygodnictwa" zakładamy kolektory.
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Weronikaa - kolektory Wam się nie zwrócą niestety - a pod piec centralnego można podłączyć w lato zasobnik na wodę tak, że rozpalasz w piecu raz w tygodniu i przez tydzień grzeje on tylko wodę - koszty minimalne i obsługa tego też praktycznie żadna.
Kolektory się mogą zwrócić po kilkudziesięciu latach, no chyba, że założy się najtańsze, ale znowu te padną za 5 lat...
Kolektory się mogą zwrócić po kilkudziesięciu latach, no chyba, że założy się najtańsze, ale znowu te padną za 5 lat...
Weronika mysmy tez przerabiali CO najpierw mielismy kominek ale niegrzał nam na wszystkie pokoje wiec przerobilismy i dokupilismy turbine ale tak czy siak dogrzewalism gazem a rachunki niestety małe nie byly
a róznica w temp pomiedzy parterem a poddaszem nieraz wynosiła 5st wiec to duzo
i 2 lata dobudowalismy kotownie i kuilismy pic który tak jak u twoich rodziców grzeje i wode i kalryfery
rachunki mniejsze
minus to ze niestety trzeba palic codziennie zeby zagrzac wode
ale eistety cos za cos;-)

i 2 lata dobudowalismy kotownie i kuilismy pic który tak jak u twoich rodziców grzeje i wode i kalryfery

ale eistety cos za cos;-)
skaba1
sierpień'05 marzec'08
a ja nadal grzebię w oknach
tym razem zmieniam kształty.. ale już wiem czego chce.. nie wiem tylko czy tak można, ale z tym to musze się do naszego projektanta przespacerować..
też myśleliśmy o kolektorach, ale jeszcze nie rozeznawałam tematu, więc wszystkie uwagi cenne:-) ninja dzięki:-)

też myśleliśmy o kolektorach, ale jeszcze nie rozeznawałam tematu, więc wszystkie uwagi cenne:-) ninja dzięki:-)
kasik25
Zadomowiona(y)
My tez mamy co ale narazi tylko na kaloryfery bo juz funduszy braklo a inne rzeczy tez byly do zrobienia i tak po malutku bedziemy jeszcze troche w sypialni cos robic potem w lazience bo nie chcemy juz zadnych pozycze brac a do pokoju dla chlopakow juz zamowilismy tapete dzisiaj jest do odbioru u nas w sklepie ale znalazlam tez na alegro z tym ze jakies kolory sa tu blade niz normalnie
WIOSENNA PROMOCJA-DZIECIĘCA TAPETA-BORTA-sz.1,06 (365345561) - Aukcje internetowe Allegro
a sciany beda zielono -niebieski:-)
WIOSENNA PROMOCJA-DZIECIĘCA TAPETA-BORTA-sz.1,06 (365345561) - Aukcje internetowe Allegro
a sciany beda zielono -niebieski:-)
mamma80
Entuzjast(k)a
kasik bardzo ładne i chyba bardzo żywe te kolorki-super pokoik będzie

reklama
stefanna
Marcóweczka '08
Kasik 25 fajowa tapeta - śliczny będą mieli chłopcy pokoik
;-)!
weronikaa mój Małżon też na początku myślał o kolektorach, ale już się z nich wyleczył. Z obliczeń wyszło mu, że zanim się zwrócą to trzeba je będzie naprawiać, więc dajemy sobie z nimi spokój.
Skaba1 i jak tam Ci idzie z podejmowaniem decyzji?;-) Ciekawa jestem co wymyśliłaś z oknami..? A jakie kolorki domu przewidujesz - tak jak masz w projekcie?
A u nas trochę spokoju, bo dzięki temu, że leje nie musimy jeździć na budowę!:-) Póki co deszczyk podlewa nam strop i bardzo nas to cieszy
. A co do decyzji to u nas okna, dachówka i więźba wybrana - wystarczy tylko zamówić i z głowy, uff Ja też muszę jeszcze rozeznać bramy garażowe, bo powiększyliśmy otwór i muszę je jeszcze raz wycenić. Na szczęście w tym temacie są cztery firmy na krzyż, więc luz...

weronikaa mój Małżon też na początku myślał o kolektorach, ale już się z nich wyleczył. Z obliczeń wyszło mu, że zanim się zwrócą to trzeba je będzie naprawiać, więc dajemy sobie z nimi spokój.
Skaba1 i jak tam Ci idzie z podejmowaniem decyzji?;-) Ciekawa jestem co wymyśliłaś z oknami..? A jakie kolorki domu przewidujesz - tak jak masz w projekcie?
A u nas trochę spokoju, bo dzięki temu, że leje nie musimy jeździć na budowę!:-) Póki co deszczyk podlewa nam strop i bardzo nas to cieszy

Podziel się: