• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ach śpij kochanie ....

Victorek chyba niemcy odsypia bo dawno już do południa nie spał 2 godzin a dziś akurat tak no i właśnie zasną na popołudniową drzemkę a na spacerku nie miał zamiaru.Woli w domku spać a nie tracić widoczków.

reklama
Margarett - super, tak trzymać:tak:
Vici - ja mu się nie dziwię, macie takie widoki na spacerze, że ciężko spać;-).
A moje dziecko miało ustalone od dawna drzemki dzienne, a dzisiaj wszystko mu się poprzestawiało:baffled:. Najpierw spał godzinę od 9-10. A potem od 13-14.30. Normalnie powinien drugą drzemkę mieć od 15.00:baffled:. Dziwne te dzieciaki czasami:eek:.

Zuzia dziwne dzieciaki albo wiosna im w głowie.Ja dziś na spacerku miałam tylko sweterek(taki nie za gruby)i kamizelke,wiosna,wiosna.....

vici to ciepło macie.U nas byś tak nie wyszła na spacerek z Viktorkiem
Moja niunia też powinna mieć pierwszą drzemkę o 12 a drugą o 16 a dzis jest inaczej zasneła z babcią o 15:15 i śpią razem w łóżku ciekawe jak długo pośpi

Margarett to super że znaleźliście sposób na drzemki Natalki. Karolcia też je dwa śniadanka (najpierw kaszka między 8-9 i ok. 11 chlebek z czymś) i po nich drzemie :-) Dziś spała 1 godzinę i 40 minut, a po południu też ponad godzinę, a już myślałam ze z braku smoczka będzie mniej spać, a ona śpi nawet lepiej niż wcześniej :-) .

Zuzia Karolince też czasem się tak poprzestawia, wczoraj spała po obiadku - po 14 padła, a dziś dopiero przed 17 :dry:

Vici moja ostatnio prawie wczale nie śpi na spacerkach, cały czas z zaciekawieniem się rozgląda, żywo reaguje na psy i gołębie :-D

U nas koszmar, pomocy. Majak od 3 dni budzi sie w noc z wilekim krzykiem i zloscia nie pomaga picie, cycek ani noszenie. Zachowuje sie jakby ja cos draznilo albo bolalo (dzis patrzylam i cyba jakies zabki sie szykuja :-( )niby juz przysypia i nagle wrzask i nerwy trzepie rekami wyrzuca smoka itd...... nie wiem juz co robic nie ma pomyslu. Mam nadzieje ze sie to zmieni, nadal kaszle w nocy i moze to wina kaszelku ze ja boli gardelko :zawstydzona/y:
Jutro jade do kontroli i zobaczymy co lekarka powie na jej kaszelek.
A drzemki w dzien albo 2 albo 3 zalezy wszystko od dlugosci spania.

Dokładnie tak ma Jagoda, jak ma jakieś super wrażenia z dnia (ale takie pozytywne, na negatywne tak nie reaguje). No ale zazwyczaj tak jest przez jdną noc, a nie trzy.

reklama
To fakt, że dziecko moze nie spac przez wrażenia z dnia, do tego choroba albo zabkowanie i ma prawo budzic sie z wrzaskiem. U nas odpukać ok, nawet zabek go nie budził w nocy:-) i zauwazyłam, że Antek wpadł w rytm spania tak, że bez różnicy czy w ciągu dnia spi 4 godz czy 2, normą są 4 półgodzinne drzemki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry