reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

Kania no masakra z tymi kobietami w tym żłobku. A może to robią złośliwie?:confused: wiesz są ludzie i ludziska.Albo lenistwo przemawia nad ich kompetencjami:-D

u nas chyba nabiał sie przyjął, pije już zwykły bebilon i jest ok.
W środę pójdę do naszej pediatro-alergologa, bo kończy sie Devikap, zobaczymy co powie.
Bo ostatnio coś wspominała o testach, ale skoro brak objawów , to chyba skaza nas opuściła JUUUPIII!!!:-) oby już na zawsze:tak:

reklama
Kaniu też się bardzo cieszymy, bo wreszcie mamy spokój z wszystkim. Nawet owoce i warzywa te co uczulały już spasowały.
Ale jedno co mnie martwi to fakt, że Nat nie chce jeść, ani twarogu pod żadną postacią, ani jogurtów, nie wspominając już o serze żółtym:no:
A nie chcę ją karmić non stop bakusiami i jakimiś serkami. Mam nadzieję, że ta niechęć też jej minie.
Ale najważniejsze , że mleko pije 3 razy dziennie. Także o braki spore chyba nie muszę się martwić.

elusia moja też żółtym serem pluje, białe raz zjadła jak było ze śmietaną, szczypiorkiem i posolone. Jogurty codziennie nie je bo nawet bakusiami pluje. Mleko pije dwa razy dziennie. Jakoś specjalnie się nie przejmuje tym wapniem. Bardziej bym się martwiła jak by mleka nie piła wcale.

Elusia to super! Skoro Natalka pije już zwykły bebilon to raczej uczulenie ustąpiło, bo jak inaczej.
Mój nabiału jeść nie może, więc musimy się ratować mlekiem, ale on na szczęście bardzo lubi

ELUSIA- super,że alergia odchodzi u Was w zapomnienie:-) Co do mleka to 3xdziennie to jest ful. Nam ciągle alergolodzy mówią że mały za dużo mleka pije i żeby jakośzamieniać to mleko czymś innym i że 3 razy dziennie to jest max co takie dziecko powinno pić - także nie masz się czym martwić:-)

A u nas coś uczula z tego co jadał,ale nie mam pojęcia co. Od 2 dni jest na samym mleku,posmarowałam mu wysypki Protopikiem i będę znowu wprowadzać po kolei rzeczy. Ogólnie skóra jest lepsza,ale ma włąśnie ostatnio ciągle wysypkę na buzi i na nóżkach. No i dłoń sobie znowu rozbabrał,ale to zębami pogryzł,bo mu idą piątki:/

reklama
Do góry