reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

NICE przykro mi, że sarnina jednak nie jest dla Przemka :-(

odnosnie testów to ostatnio tez dosyć powaznie się nad ich zrobieniem zastanawiam. Do roczku juz niedaleko, więc ten czas jakos przewegetujemy a potem mam nadzieję, że juz z górki będzie. Tzn. przynajmniej będe miała pewność czego tak naprawde unikać, bo teraz już kompletnie zglupiałam i dochodze do wniosku, że ta plamka to również z opóźnieniem przez coś sie czerwona mogła zrobic.
Dzisiaj Aliczki buza wygląda podobnie jak wczoraj. Także :-:)-:)-(. Niedługo poprzestanę na dawani jej kilku produktów i sama na dietę bezkrowia przejdę. Ręce opadają od tej niemocy i konieczności patrzenia na męczenie się naszych Szkrabów. Acha i zdecydowałam z tym Pepti spróbowac. mam nadzieję, że kaszki na nim robione przejda "kubki smakowe" liczki i jakoś to będzie...

reklama
makuc, powodzenia z pepti i nową dietą! oby Alutkowa buziulka szybko do pięknej gładkości doszła :tak:
No właśnie ta bezradność jest najgorsza jak dla mnie :-( bo jakby człowiek wiedziała o co kaman to nawet najbardziej drastyczną diete dałoby rade wytrzymać, a tak to zgaduj zgadula i się męcz :hmm: W pewnym momencie jak karmiłam Patryka piersią to jadła dosłownie kilka tych samych rzeczy w kółko i na okrągło, nie powiem że nie było to męczące ale dałabym rade nawet jakbym miała nic nie jeść, bylebym poprawe widziała. A alergia raz słabła raz się zaogniała a mi ręce opadały z tej niemocy :sad:

Z testami to jest tak że one nawet po roku mogą nie wyjść, podobno największa wiarygodności jest ok 2-3 roku życia, ale to też takie gdybanie. Podejrzewam że jak jest silna alergia to prędzej w testach wyjdzie. Ja ciągle mam nadzieje, że po roku wszsytkie te problemy znikną :zawstydzona/y:

Makuc właśnie do podobnego wniosku doszłam, testy zrobię po skończeniu roku jak nic się nie zmieni, dziś jednak wykupię pepti i zaczynam podawać. Ale jak to nie mleko to ręcę opadną mi do samego chodnika...:(

Teraz podawaliśmy jej Nan ha ale zmian nie widać żadnych(brak poprawy), jednak smak Oliwce przypasił, a w jakim smaku jest to pepti???

Nice a jak przygotowujesz to miesko?(hmm pewnie gotujesz) no ale moze sos robisz i zaciagasz smietana czy mlekiem i wlasnie o to chodzi?

No dieta bezkrowia jest fatalna i kosztuje wiele wyzeczen-jakby co sluże pomoca,zero slodyczy,zadnych ciast i plackow,maslo,margaryna itp ja odpuscilam sobie doslownie wszystko i jadlam non stop praktycznie to samo przez kilka m-cy bo wystarczy minimalna ilosc alergenu (np kostaka czekolady) i juz bylo po wszystkim.
sosy zaciagalam tylko mąka,nie jadlam tez makaronow zadbych (bo tam jajka wszedzie),zero ryb.wolowiny i cieleciny.miodu,orzechow,cytrusow moglabym wymieniac i wymieniac ale jak na razie mogę już pisac o tym w czasie PRZESZŁYM tylko tak po cichutku bo caly czas sie boje ze to dziadostwo wroci spowrotem.

Kania pepti ma tez specyficzny smak,rewelacyjne nie jest no ale lepsze niz nutramigen.

Ostatnia edycja:
Renata ale gorzkawe czy słodkie??? ten Nan Ha jest gorzkawy i o dziwo Oliwka pije bez problemów.
Nice przykro mi że sarninę Przemuś nie toleruje:-(

kania, ja też zawsze wszystko próbuje i jak narazie odrzucił mnie tylko zapach dynia+ziemniak, reszta zjadliwe ;-) a nutramigen moim zdaniem zły nie jest, ma dziwny posmak, ale mi i Ptyśkowi smakuje :-) fakt faktem porównania nie mamy bo bebilon ha to on pił kilka razy tylko jak był noworodkiem i jakieś mikroskopijne ilości :sorry2:

reklama
Kania powiem CI tak o pepti : jak pierwszy raz zrobiłam to mleko, to śmierdziało, jak skarpetki serowe dosłownie :-D :-D- teraz to już przywykłam do tego smradku, a smak to taki gorzkawy . Im dziecko starsze, tym napewno trudniej go zaakceptuje, tym bardziej , że ma już wyrobione jakieś kubki smakowe.:tak:
Ale może Oliwce akurat przypasi.

Do góry