reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Alergia i problemy z nią związane

reklama
Ja tylko dopowiem,że Bebilonu Pepti nie ma 3,jak trzeba,to nadal 2 sie podaje.
Prowokację na mleko najlepiej właśnie jogurtem zrobić- naturalnym,takim przed samym upływem terminu ważności,żeby tych "dobrych bakterii" było w nim jak najwięcej- to bodajże Elusia pisała,że jakis alergolog tak zalecał.
Na początek ja bym dała 2-3 łyżeczki,odczekała 2 dni,znów jakies 3 łyżeczki,żeby nie tak od razu dużo.I wtedy będziesz widziała,jak Hubert reaguje.

Witaj Rzutka, Oliwia też jest na pepti, pijemy max 3 razy, w tym raz kasza na mleku. Badań nie robiłam jeszcze żadnych, powoli sama wprowadzam jej po troszku różne produkty mleczne.

Rzutka witaj! Myślałam, że całkiem przepadłaś. Samo mleko u nas 2xdziennie (rano i wieczorem) plus trochę w ciągu dnia do deserku. Nie ma beblionu pepti 3 i można cały czas to podawać, rozmawiałam o tym z dwoma alergologami. Nie robiłam testów, bo aż tak miarodajne nie są jeszcze u takich małych dzieci, a u nas to raczej tylko mleczne produkty uczulają jeśli chodzi o jedzenie. Możesz sama zrobić prowokacje produktami mlecznymi, właśnie najlepiej jogurtem naturalnym. U nas na razie nie przeszło, więc mały pije bebilon pepti.

Dzieki !
No właśnie jogurcik już dawałam i obyło się bez sensacji. Pediatra stwierdziła żeby w takim razie spróbować przejść na Nan Ha. Trochę się zdziwiłam że bez badań i akurat na Nana skoro Bebilon Ha też jest. No, ale widzę że Wy badań też nie robicie, więc może rzeczywiście bez sensu go kłuć jak wynik i tak nie miarodajny.
Najgorzej to tak właśnie nie wiedzieć co jest. Jest ta alergia czy nie, dać to czy tamto, zwariować można :-(

Rzutka nie ma co robić badań. Spróbuj przejść łagodnie na mleko ha. Jak będzie się coś działo to wracaj z powrotem na pepti i tyle. A powiedz czy na coś innego zaobserwowałaś alergię?

Nat, nie. Ale u nas to wogóle jakoś tak dziwnie jest bo on wysypek, ani krost nigdy żadnych nie miał. Tylko albo takie rumieńce na policzkach albo więcej kup.
Właśnie, a kup ile Wasze teraz robią ?

Zostawię jedną puszkę Pepti żeby jak coś to szybko wrócić.

reklama
to u nas jedna kupa na 2 dni jest ;-) a w gorszych przypadkach jedna dziennie.
U nas nabiał jest całkowicie ok. wiadomo - nie szaleję z jego podawaniem za bardzo ale kanapki z kiri czy jogurt nat. z bananem to standard :laugh2::happy: mam nadzieję, że u wszystkich dzieciaczkow niebawem alergia minie!

Do góry