Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dzięki za słowa otuchy i wsparciaJa miałam zd 1:57 (usg wzorowe nt 1.2) A dziś moja córeczka kończy 3mc (kariotyp żeński prawidłowy)
Trzymam kciuki za Was Wszystkie, które czekają na wyniki. Oby wszystkie były pomyślne![]()
Tak, najpierw słowa o złym kariotypie zwaliły mnie z nóg, ale genetyk zapewniał że nie będzie to miało wpływu na rozwój i teraz młody (co prawda wcześniak z 31tc) za chwilę kończy 5 miesięcy urodzeniowych i 3 korygowane. Trzymam kciuki żeby wyniki były dobre!Justycha123 trzymam kciukiZa dobre wieści
MatkaFrankowa dobrze że można w tych złych wieściach usłyszeć w sumie dobre.
Dziękuje za słowa otuchyNie martw się. Wszystko będzie dobrze. ZobaczyszGłowa do góry. Trzymam mocno kciuki
![]()
Do max tygodni, zwykle gdzieś 5 dniDziewczyny ile czeka się na wynik mikromacierzy ?
Oczywiście, że masz szanse na zdrowe dziecko - dokładniej 99,6% na dziecko bez T18Hej dziewczyny.
Znalazł to forum bo stoję przed decyzją o amnio.
Zaczelo się od dobrego USG nt 1.3 i kość nosowa obecna, przepływy ok.
Zła biochemia pappa i hcg około 0.2 nom
Mam 36 lat i ryzyko po skorygowaniu t18 1:253
Niby nie ma tragedii, więc zdecydowałam się na Sanco. Po 2 tygodniach i dwukrotnie pobieranej próbce nie udało się określić wyniku.
Dzisiaj byłam w poradni genetycznej, lekarz na USG powiedział, że podoba mu się za duża głowa, w lewej komorze bright spot i jelita świecące na biało w usg (nie pamiętam fachowej nomenklatury).
Sugerują zrobienie amnio i mikromacierzy.jestem przerazona i już sama nie wiem Czy mam szanse na zdrowe dziecko?
Oczywiście, że masz szanse na zdrowe dziecko - dokładniej 99,6% na dziecko bez T18
Jeśli lekarza niepokoi coś w USG to warto poszerzyć diagnostykę...
Podali jakiś powód dlaczego SANCO nie wyszło ?