Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Zgodnie z wadą. Opóźnienie mowy i ruchowe. Mowę nadrobiła w wieku 3 lat. Ruchowo trochę w plecy. Wolniej wszystko łapie, prawdopodobnie asperger ale tu i ja prawdopodobnie mam więc damy radę. W wadzie jest dużo ryzyk na przyszłość i co będzie to loteria.Rozumiem, ja też zdecyduje się na amnio, mimo tego, że u mnie niska pappa wyraźnie wskazuje na łożysko. Jak rozwija się córka?
Ryzyko było 1 do 200 coś.A czy wtedy oprócz wysokiego ryzyka ZD (jakie to było ryzyko?) miała Pani jeszcze właśnie wysokie ryzyko zahamowania wzrostu płodu albo stanu przedrzucawkowego?
My siebie przebadalismy od razu po wynikach córki. U nas czysto. Jeśli ta delacja była by po nas to było by wiadomo co może jej być w przyszłości a tak to loteria.Aha! Poza czystym fishem, w mikromacierzach wyszla delecja w jednym z chromosomów, na szczescie w tej postaci bez wplywu na dziecko. Ale wiemy juz ze przy ewentualnym nastepnym bedziemy my z partnerem najpierw badac. Wiec polecam rowniez z tego względu, mozesz sie dowiedziec wiecej. Ryzyko zd mialam 1:24
Aha! Poza czystym fishem, w mikromacierzach wyszla delecja w jednym z chromosomów, na szczescie w tej postaci bez wplywu na dziecko. Ale wiemy juz ze przy ewentualnym nastepnym bedziemy my z partnerem najpierw badac. Wiec polecam rowniez z tego względu, mozesz sie dowiedziec wiecej. Ryzyko zd mialam 1:24
Bo tego się tak nie interpretuje, w sensie że jak pappa to łożyskoHej, u mnie z kolei mimo wysokiego ryzyka zd i niskiego pappa, ryzyko przedwczesnego porodu jest niskie. Troche sie dziwie bo tez uwazalam ze niskie pappa to cos z lozyskiem, ale wg lekarzy jest ok
Do do amnio- jak ktos wyzej pisal, dla mnie tez tylko ona wchodzila w gre jako metoda diagnostyczna dająca 100%odpowiedz. Chociaz te nipt bardzo rzadko sie mylą, wiec pewnie jest wszystko ok u Ciebie![]()