• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Zgodnie z wadą. Opóźnienie mowy i ruchowe. Mowę nadrobiła w wieku 3 lat. Ruchowo trochę w plecy. Wolniej wszystko łapie, prawdopodobnie asperger ale tu i ja prawdopodobnie mam więc damy radę. W wadzie jest dużo ryzyk na przyszłość i co będzie to loteria.
Hejka, co masz na myśli, że nowe nadrobiła w wieku 3 lat? :) myślałam, że większość dzieci właśnie w wieku 3 lat rozkręca się z mową :)

reklama
Hejka, co masz na myśli, że nowe nadrobiła w wieku 3 lat? :) myślałam, że większość dzieci właśnie w wieku 3 lat rozkręca się z mową :)
Półtora roczne już powinny mówić np mama daj (mam niespełna dwu łatkę która była na wizycie już u logopedy). Starsza w wieku 3 lat mówiła mniej niż półtora roczniak. Mama, tata i papa. Chodziłyśmy do logopedy. Ty przed 3 urodzinami zaczęła mówić. Ma 3 lata i 8.5 miesiąca a obecnie nawija jak 5 latka.

Cieszę sie z Twojego wyniku :) a robiłaś też NIPT czy tylko amnio?

Ja z mężem przed zajściem w ciążę robiłam kariotypy (chociaż wiem, że mutacje powstają i de novo) i nosicielstwo chorób monogenowych. Co jeszcze można zbadać?
Od razu amnio :)
Niestety nie wiem czy cos jeszcze mozna zbadac, o ile w ogole… Wydaje mi się, ze zrobiłaś wszystko co mogłaś ale pewnie lepiej zapytać genetyka:)

@Lady Loka - co do nipt, oczywiście, to byl skrót myślowy, mysle że wiadomo o co chodzi ;) niemniej nie zmienia to faktu, ze bylam juz w takim stanie ze nic innego niz amnio by mnie nie uspokoilo…

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry