Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam w poniedziałek, a w środę wizytę u mojego ginekolga to myślę, że zrobi usg
Podczytuje tu trochę. Nie wiem skąd jesteś ale w Łodzi fundacja gajusz prowadzi hospicjum prenatalne i tam można bezplatnie skorzystać z konsultacji w przypadku chorob dziecka. Jesli.wyniki amniopunkcji są złe bez wzgledu jaką decyzję byś podjeła to tam otrzymasz wsparcie.Wchłonęły? Amniopunkcja da mi jakąkolwiek informację, co jest nie tak, ponieważ żaden lekarz nie mówi prawie nic, nie wiem czy nie spotkali się jeszcze z takim przypadkiem czy o co chodzi. Zwiększone ryzyko ze względu na to, że wód płodowych nie ma prawie w ogóle. Jeżeli dziecko będzie chore to chce po prostu się na to przygotować, na początku nie chciałam w ogóle robić amnio, jednak jak nikt nie jest w stanie mi powiedzieć o co chodzi to jednak się chyba zdecyduje.
Lepiej bym tego nie ujęłaagnezja robaka móżdżku zdaje się jest związana z Zespołem Dandy- Walkera. Tego zespołu nie wykrywa amniopunkcja.
Brak wód może być spowodowany wadą układu moczowego. Brak wzrostu może być spowodowany wadą serca, złymi przepływami itd
Powyższe wady mogą być związane z jakąś wadą genetyczną, ale może być też tak, że kariotyp jest prawidłowy.
Niestety za dużo tu gdybania więc żaden lekarz nie określi co jest dziecku więc zaczyna sie diagnozę drogą eliminacji- najpierw wyklucza sie wady genetyczne stąd skierowanie na amniopunkcję.
Tak samo niestety żaden lekarz nawet po określeniu kariotypu nie przewidzi jak dziecko będzie się rozwijało. Cześć wad może sie wycofać w okresie prenatalnym- bywa tak z wadami układu wydalniczego albo z wadami serca...cześć może (agnezja robaka) mocno rzutować na życie dziecka i jego rozwój albo i wcale...
I niestety nikt nie zna odpowiedzi dlatego lekarze są tacy milczący.
Jeżeli boisz się powikłań po amnio przemyśl kwestię przesunięcia jej w czasie. Może być też tak, że po prostu lekarze jej nie zrobią bo nie będzie wystarczającej ilości wód. Przykro mi...życzę Ci aby diagnoza ostateczna była znacznie łaskawsza niż sie wydaje...
Raczej zrobię amnio, ale przebrnęłam w ostatich dniach prawie przez całe forum, szukam w internecie i nigdzie nie spotykam się z przypadkiem dziecka za małego o 3 tygodnie już w tak wczesnym okresie ciąży, myślałam, że może ktoś się z tym spotkał.
Kaśka Mozaika mam wyniki !!!!!!!!!!!!!! wszystko ok i dziewczynka !!!!![]()
![]()
dzwoniłam o 12 Pani mówi że nie ma jeszcze , myślę sobie weekend będzie ciężki .... ale o 12,50 dzwoni do mnie dziewczyna z którą byłam na amniopunkcji i mówi ze wyniki doszły!!! tak mi głos drżał ale wysłowiłam się i pani mówi że nie ma nieprawidłowości i Dziewczynka
jeszcze nie wierzę że już po wszystkim.
będzie dobrze u was . trzymam mocno kciuki![]()