reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Antykoncepcja

Plastry też są na receptę. Ja też zaczynam je rozważać, ale jeszcze nie jestem do końca przekonana. Spirala odpada, chociaż mój ginekolog jest jak najbardziej za tą metodą, już mi ostatnio na wizycie o tym wspominał. Póki co prezerwatywy. Używaliśmy ich bardzo długo i nigdy nie zawiodły (dobre 3 lata), obyło się bez wpadki. Z tym, że zawsze kupowaliśmy Durexy, ew. Unimil - nie mam kompletnie zaufania do innych marek, nie wiem czemu, ale wolę nie próbować... ;)

reklama
Ja też będę brała te tabletki dla matek karmiących a jak przestanę karmić to wrócę do cillest , brałam go 5 lat i wszystko było dobrze.

ja przez 8 lat brałam tabletki i po odstawieniu odrazu zaszłam w ciążę, nie tyłam libido ok. Chętnie do nich wrócę ale jak będe karmić będe się musiała przerzucić na jednoskładnikowe albo na zastrzyki. Gumki odpadają bo niestety standardowe są za małe a XL prawie nieosiągalne (trzeba zamawiać w aptece a i tak nie zawsze przywiozą). Spirala narazie odpada bo planujemy jeszcze jedno dziecko. Jak wkońcu urodzę to się skonsultuję z lekarzem co i jak. Przedewszystkim nie dam sobie czegoś wcisnąć bez badań. To że się u koleżanki sprawdziło to nie znaczy że się u mnie sprawdzi.

majorka - prezerwatywy za małe?:szok: pierwszy raz o czymś takim słyszę:zawstydzona/y: prezerwatywa po pełnym rozwinięciu ma 30-35cm przecież:cool2: poza tym kiedyś na imprezie dmuchaliśmy je i były mega wielkie:-)

tak plastry są na receptę:tak: co do odklejania to przyklejałam tylko na plecach w okolicach barku tam było mi najwygodniej, nigdy żaden plaster mi się nie odkleił, podstawą jest żeby go dobrze przykleić na oczyszczoną wcześniej skórę.

pieszczoszka - to pojechałaś:szok: Tak siedzę i dumam i może majorce nie chodziło o to, że są za krótkie tylko o to, że ta gumka uciska, czyli o średnicę a my od razu pomyślałyśmy o jakimś mega długim:-D Tak czy inaczej jesteśmy usprawiedliwione, bo głodnemu chleb na myśli;-)

reklama
Dokładnie dziewczyny z tymi prezerwatywami chodzi o średnicę ;-). Jak sa za małe to pękają, ale na długość też nie mam co narzekać:-D, chociaż to nie 30 cm.

Do góry