• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

i co miesiąc powtarzać , że następny będzie lepszy i na pewno się uda a wychodzi jak wychodzić czasem to aż się normalnie nie chce ..

reklama
Hejo :)

Witaj teczowa. Rany, ale ty jesteś dzielna, że to wszystko wytrzymjesz :) Ja nie wiem czy bym dała rade, ale ja nawet w ciązy nie byłam. Trzymam kciuki, żeby w końcu sie udało..

Ja juz po badaniach :) Czekałam 40 min żeby krew oddać. Wyniki, albo dziś na mailu albo jutro w punkcie :) Jutro jade do mojej gin po L4, a w piatek monitoring :) Jak ja bym chciałą, żeby ten cykl był w końcu tym właściwym.. Ech..

Pogoda u mnie paskudna, nie chciało mi się doopki ruszyć z łóżka i za kare w kolejce czekałam :P

melduję, że zrobione :D
to co Ty jeszcze bierzesz??? bo mnie się wydaje, że mam furę :D i muszę codziennie liczyć

A sorki :))) Wydaje mi się, że in vitro może Ci pomóc, ale wtedy gdy zbadają zarodki pod kątem abberacji chromosomowych. Wtedy wybiorą te zarodki zdrowe. A to już chyba drożej troszkę wychodzi.

Wiesz co no wszystko euthyrox,dhea, koenzymq10, witamine e, wit. d, magnez, foliowy, euthyrox, przy podejściu teraz mega dawki hormonów, później luteiny, estrofemy, itd, itp. Wtedy brałam z 16 tabletek, 10 dziennie dopochwowo, teraz znów mnie to czeka. Ale inny protokół, inne leki, mega dawki stymulacyjne, inna klinika, może się uda...

A sorki :))) Wydaje mi się, że in vitro może Ci pomóc, ale wtedy gdy zbadają zarodki pod kątem abberacji chromosomowych. Wtedy wybiorą te zarodki zdrowe. A to już chyba drożej troszkę wychodzi.

Wiesz co no wszystko euthyrox,dhea, koenzymq10, witamine e, wit. d, magnez, foliowy, euthyrox, przy podejściu teraz mega dawki hormonów, później luteiny, estrofemy, itd, itp. Wtedy brałam z 16 tabletek, 10 dziennie dopochwowo, teraz znów mnie to czeka. Ale inny protokół, inne leki, mega dawki stymulacyjne, inna klinika, może się uda...
o kobieto, to powiem Ci, że ja cienki Bolek jestem z moimi lekami przy Tobie :D

Hejo :)

Witaj teczowa. Rany, ale ty jesteś dzielna, że to wszystko wytrzymjesz :) Ja nie wiem czy bym dała rade, ale ja nawet w ciązy nie byłam. Trzymam kciuki, żeby w końcu sie udało..

Ja juz po badaniach :) Czekałam 40 min żeby krew oddać. Wyniki, albo dziś na mailu albo jutro w punkcie :) Jutro jade do mojej gin po L4, a w piatek monitoring :) Jak ja bym chciałą, żeby ten cykl był w końcu tym właściwym.. Ech..

Pogoda u mnie paskudna, nie chciało mi się doopki ruszyć z łóżka i za kare w kolejce czekałam :p
ile już próbujesz? i co stosujesz?

o kobieto, to powiem Ci, że ja cienki Bolek jestem z moimi lekami przy Tobie :D

Jeśli dojdzie do ivf u Ciebie to też Cię to czeka :p
Zależy jaka klinika, ta w której byłam dwa razy to pakowała w Ciebie wszystko - nawet relanium po transferze (Do tej pory mnie korci, żeby czasami zażyć-tak cholerstwo uzależnia, było bosko), antybiotyki wszystko.
Jak macie kasę, czy uzbieracie to się zdecydujcie. Ja mam lipną sytuację, że naewt ivf mi nie pomaga, bo nie wiadomo o co u nas chodzi :/ bo właściwie wszystko ok, oprócz obniżonych parametrów M. U Was jest konkretny trop przez który nie wychodzi. A in vitro w takich przypadkach jest prawie, że niezawodne :)

karola no widzisz to , żeś się naczekała kobieto :D ale najważniejsze , że oddana :)
i dzisiaj możesz spać spokojnie ...
u mnie pogoda też do doopy , a wczoraj była taka ładna :)

Lux dokładnie nie chce się a się chce i to x2 :D

Jeśli dojdzie do ivf u Ciebie to też Cię to czeka :p
Zależy jaka klinika, ta w której byłam dwa razy to pakowała w Ciebie wszystko - nawet relanium po transferze (Do tej pory mnie korci, żeby czasami zażyć-tak cholerstwo uzależnia, było bosko), antybiotyki wszystko.
Jak macie kasę, czy uzbieracie to się zdecydujcie. Ja mam lipną sytuację, że naewt ivf mi nie pomaga, bo nie wiadomo o co u nas chodzi :/ bo właściwie wszystko ok, oprócz obniżonych parametrów M. U Was jest konkretny trop przez który nie wychodzi. A in vitro w takich przypadkach jest prawie, że niezawodne :)
trzeba będzie zbierać, bo wszystkie oszczędości nam już poszły . Jeśli mogę zapytać jakie u Was koszty z lekami, badaniami i całą resztą?

reklama
trzeba będzie zbierać, bo wszystkie oszczędości nam już poszły . Jeśli mogę zapytać jakie u Was koszty z lekami, badaniami i całą resztą?

Za pierwszym razem najwięcej, bo najpierw chcieli badania, taki pakiet u mnie w klinice - invicta. Gdzieś wyszło z lekami i wszystkim za pierwszym razem 15 tys. za drugim 13 tys. (tyle, że nie doszło do transferu, więc oddali ponad 3 tysiące)
Teraz udało mi się załapać jakimś cudem na rządowe in vitro. Czyli płacę tylko za leki. Leki nawet w przypadku podejść komercyjnych są refundowane (do 3 razy) Kosztują w granicach do 600 złotych, te po transferze jakoś do 300 zł.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry