reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Beta 22,0 cztery dni przed okresem

olak96

Fanka BB :)
Witam,
Staramy się o dzidzię.
Zrobiłam 3 testy przed okresem, pierwszy 6 dni przed - pozytywny, drugi 5 dni przed- pozytywny, trzeci 4 dni przed - pozytywny. Dziś też zrobiłam betę, wynik 22,0. Do okresu 4 dni. Czy to oznacza że jestem w 3 tygodniu?
Proszę o odpowiedzi. Lekarz dopiero za tydzień...

reklama
Czy jak nie mam jeszcze drugiej bety to oznacza że jeszcze mogę dostać okres lub poronić? Nie wiem czy mówić mężowi. Czuję że wszystko będzie dobrze.
to czy masz kolejna betę czy nie - nie wpływa na końcowy efekt. Nawet druga beta nie da gwarancji, ze będzie dobrze, ale tego ci życzę :)
Nie zakładaj czarnych scenariuszy. Nie jestem zwolennikiem zatajania przez mężem informacji o ciazy. Gdyby odpukać coś poszło nie tak, to jego wsparcia bedzie się potrzebować najbardziej :)

Osobiście bym powiedziała i razem z mężem czekała na druga betę, która ma być sprawdzeniem czy hcg przyrasta prawidłowo. Jeżeli jednak masz opory by już mowic, to powiedz po powtórzeniu bety :)

Trzymam kciuki, za przyrosty i życzę zdrowej ciazy ❣️pęcherzyk ciazowy ginekolog może zobaczyć przy becie około tysiąc. Czasami lepiej opóźnić wizytę, niż potem stresowac się ze jeszcze nic nie widać (oczywiście o ile nie ma plamien i żadnych innych niepokojących dolegliwości) :)

to czy masz kolejna betę czy nie - nie wpływa na końcowy efekt. Nawet druga beta nie da gwarancji, ze będzie dobrze, ale tego ci życzę :)
Nie zakładaj czarnych scenariuszy. Nie jestem zwolennikiem zatajania przez mężem informacji o ciazy. Gdyby odpukać coś poszło nie tak, to jego wsparcia bedzie się potrzebować najbardziej :)

Osobiście bym powiedziała i razem z mężem czekała na druga betę, która ma być sprawdzeniem czy hcg przyrasta prawidłowo. Jeżeli jednak masz opory by już mowic, to powiedz po powtórzeniu bety :)

Trzymam kciuki, za przyrosty i życzę zdrowej ciazy ❣️pęcherzyk ciazowy ginekolog może zobaczyć przy becie około tysiąc. Czasami lepiej opóźnić wizytę, niż potem stresowac się ze jeszcze nic nie widać (oczywiście o ile nie ma plamien i żadnych innych niepokojących dolegliwości) :)
Dziękuję ❤️ lepiej chyba powiedzieć, jeśli druga beta wyjdzie nie przyrosnie prawidłowo, to będę potrzebowała wsparcia. Masz rację ❤️

Dziękuję ❤️ lepiej chyba powiedzieć, jeśli druga beta wyjdzie nie przyrosnie prawidłowo, to będę potrzebowała wsparcia. Masz rację ❤️
to już twoja decyzja. Możesz po upewnieniu się za dwa dni tez powiedzieć, ale sama po sobie wiem ze czasami te dwa dni to wieczność i to już kwestia teraz jak czujesz bo tak jak mówisz to nadal wcześnie 😅

Jeśli mówisz odrazu to poprostu tez mu powiedz ze za dwa dni idziesz powtórzyć, dla pewności (nie każdy facet ogarnia ze scenariusze mogą być różne :) )

Skoro testy wychodziły juz pozytywne dwa dni temu to beta jakoś strasznie niska. Ja chyba osobiście jeszcze bym się nie cieszyła. Zbadaj przyrost w sobote i sprawdź czy dobrze rośnie.

Skoro testy wychodziły juz pozytywne dwa dni temu to beta jakoś strasznie niska. Ja chyba osobiście jeszcze bym się nie cieszyła. Zbadaj przyrost w sobote i sprawdź czy dobrze rośnie.
moja pierwsza beta po pozytywnym teście (bladzioch) (przed miesiączka) była 7,41.

Ale tak jak mówisz, dla
Pewności przyrost warto sprawdzić :)

reklama
Do góry