o matko rzeczywiście namazałyście, będę odpowiadała hurtowo do różnych wątków
multimama
moja siostra jest z maja 2011, i zaczęła co zrozumiałego mówić z 2 miesiące temu (składać proste zdania) a tak używała może z 10 wyrazów i pokrzykiwań

a teraz z dnia na dzień coś nowego. U mnie Nela z miesiąc temu się rozkręciła i są dni że co dziennie nowe słowo. Ja bym afery nie robiła że mały nie mówi.
-------------------------------------------
Co do zagrożeń z strony starszego rodzeństwa, ja mówiłam do Neli rośni to Kasi oddasz/obronisz się, i teraz czekam aż maluchy zaczną się bronić przed Nela

to już nie są noworodki wiec już nie tak łatwo je uszkodzić, jeszcze parę miesięcy i nie będzie tak drastycznej różnicy w wadze

-----------------------------------------------------------
My w buncie jesteśmy na etapie ja sama

jakiś dramat wszystko trwa 5 razy dłużej. No i mamy sceny na zasadzie "chcę coś / nię chce /już chcę" i tak w kółko
-----------------------------------------------
co do jezora wywalonego, moja Nela oblizywała się cała do okoła, jak krowa na łące do szału mnie to doprowadzało
jjka
ja mam sąsiadkę ma jedno dziecko , i mówi że jej się w domu nudzi

i nie ma co juz sprzątać - ja jej na to że o 20 padam na pysk a w domu bomba wybuchła - a ona mi na to co ja cały dzień robiłam

------------------------------------------------
ja mam w domu gadziny ;-)pierdoły lub jęczybuły. A jak się na mnie mamy w piaskownicy patrzą jak się pytam Natana "co jeczyłuło chcesz, lub przestaniesz gadzie

"
----------------------------------------------------------
Hmm... z dnia na dzień jest lepiej :-) juz przy roczniaku jest lżej bo samo się bawi, 1,5 roku samo je, dwu latek bez pieluchy... wiec co rusz bedzię ciut lepiej
Napierajka
a może blenduj na rzadko obiadek i z butli na smoczku przepływowym podawaj. nauczą się smaków i potem jak polubią łatwiej im będzie z łyżeczki jeść. Ja smoczek przepływowy wprowadzałam po ukończeniu 4 mc.
---------------------------------
Moje jedzą wszystko w ilości 160 ml na obiad

na głowę, i nigdy nie kombinowałam z łyżeczkami, mam 6 szt. z ikei komplet chyba z 10zl :-)
Milla
z tym siedzeniem w domu, i rozmowami przez tel z koleżanką no i z szykowaniem się do kogoś godzinami to jak bym o sobie czytała
mama
ale miałaś ziółka :-) ciekawa jaka będzie 4 maluchów
Karmelova
a u mnie dziwczyny nie mogą mieć kolczykow- bo w żłobku jest zakaz :-(
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a co u mnie, dziś bylam na rehabilitacji i ... Natan leżał jak kłoda i pani stwierdziła że dalej z nim ćwiczyć

eh a juz mialam nadzieje że jedno mniej bede miała