reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

• Starter tematu Starter tematu adka696
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Justyś no wiesz ja dzis tez troche polatalam, prania 2 wstawiłam, rozwiesilam, posprzatalam w kuchni ( a oczywiscie syf bo rodzice kochają zostawiać komuś od groma roboty!!) no i dzis musze jeszcze poprasować piżamy i sie spakować, a ja juz sily nie mam, z 10 km napewno zrobiłam bo od domu do centrum mam 3km, a jeszcze jak z jednego sklepu do drugiego to też troche jest, z psem dzis 2 razy bylam na spacerach. ogólnie nogi mi wrastają w tyłek plecy wogole bolą a w dole to juz nie mowie jak..

Ale sie zaraz zbiore zrobie to co musze jeszcze i wybieram sie spać! :P No i zjem jeszcze troche ;p zasysa mnie ;p
dziś zjadłam 2 banany i pół czekolady ;)
trzeba coś wiecej zjeść bo zagłodze moje dziecie :D

reklama
saleminka i ile po odstawieniu urodziłaś?
artystka no to kochana pewnie za niedługo się już rozpakujesz :-D:tak: Ja też tak chce. ;))

w terminie urodziłam,termin wg usg jaki utrzymywał się do około 20tc (7.11) 6 odeszły mi wody a 7 było juz po :-)

po 20tc dzieci rozwijają się różnym tempem,jak przybierają dużo to wg usg są starsze niz powinny-tak jak Kuba ale i tak urodził się wg terminu usg wyznaczanego do 20tc

ale po odstawieniu tabletek miałam pełno skurczy,gdy odeszły mi wody to 40 minut później byłam w szpitalu i miałam już 3cm rozwarcia,a jazda zaczęła się po 4 w nocy,wytrzymać się nie dało,ale przeżyłam hehe :-D

jeszcze Wam coś doradzę,jak dziecko będzie się bardzo mało ruszać to jest to znak,że to już końcówka...u mnie w dniu porodu Kuba tylko lekko nóżkami ruszał i rączkami już nie wiercił się,pupki nie wypinał i miałam mega rozdrażnienie i brak apetytu od rana a do tego z rana mnie przeczysciło,od tyłu oczywiście hehe

Ostatnia edycja:
adka tez mam wrażenie ze wkrecam sobie.. Juz sama glupia jakas jestem. Ale stwierdziłam ze do szpitala wybiore sie jak mi wody płodowe odejdą xD Wtedy bede pewna ;P

saleminka no dzisiaj moje dziecie sie normalnie rusza, a skurcze mi teraz minęły, tylko ze no te krocze nieźle daje mi popalić. I straaasznie zmeczona jestem :( cos czuje ze dzis wczesnie usne

Młody właśnie sobie czkawkuje :D

ehhh a ja znowu pare skurczy mialam....
ehhhh ale zauwazylam ze jak sie wkurze to i skurcze sie pojawiaja..... :eek: nie wiem czy to normalne.... padam na pape a jeszcze kolacja dla P. do zrobienia - dzisiaj kielbaska z patelni z cebulka i ketchupem :P...

Justyna nie strasz! Ja troche dzis popuszczam :P
Hehe kochana!
Odpocznij wez z patelni w łepek temu swojemu i niech on robi kolacje! A Ty dupsko na łóżko i odpoczywaj!

boshe, wiesz co, jak mam jesc to co on zrobi to ja podziekuje i zamawiam pizze :P:P:P...

Kochana wody plodowe moga byc leciutko bezowe lub zielonkawe i maja slodki zapach.... wachnij co tam masz na sobie i zobacztsz czy wsio ok :P:P:P...

aniołek może to głupio zabrzmi ale dla mnie wszystko śmierdzi ;P hehe naprawde mam jakoś tak ze dla mnie smierdzace wszystko jest ;D

Ale lece zaraz sie myc to sobie tam sztachne sie :D ;p hehe
a procz tego to mam tez wydzieline taką biało/przezroczysto/żółtą. Ale to normalne czasem tak miewałam już

hahahaha... wiesz tylko nie zaciagaj sie za mocno bo jak cie kopsnie to zaliczysz jeszcze jakiegos mega zjazda :-D:-D:-D:-D:-D!!!!

ja mialam lekko zielonkawa wydzieline i gin sie wystrachal czy aby to nie wody, ale ok jest :).... okazalo sie ze dostalam "uczulenie" na wkladki zapachowe i temu mialam taki dziwny sluz :sorry:

reklama
hejo laski....ja jakos nie mam sil na pisanie.Jakas apatyczna dzisiaj jestem...:eek:mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.

Artystkasuper ze zakupy sie udały:) kurcze fajnie,Ci ze bedziesz miec młodego juz niebawem,zazdroszczę.Choc mam nadzieje ,ze moj posiedzi jeszcze conajmniej 2-3 tygodnie.A brzus cudny!!!!!! i moim skromnym zdaniem wysoko :tak:kurcze zeby sie nie okazalo ,ze jeszcze przenosisz:-D:-D

W ogole sory jesli kogos uraże ale nie rozumie jak mozna chciec by dziecko juz sie urodzilo bedąc np w 33 tc dla mnie to jest jakies strasznie egoistyczne.Wiadomo jest nam cięzko ale dla maluszków jest na prawde dobrze by tam siedzialy jak najdluzej.Na MM jest jedna w 33tc i ona juz sie porodu doszukuje u siebie,prosi by juz bylo po.No dla mnie to jest chore jakies:cool::eek:.Ja to chce by maly tam jeszcze posiedzial by urosl duzy,i bym po 4 dniach mogla smigac do domu,a tak taki wczesniaczek ma rozne problemy ehh .

Jestesaniolkiem kurcze to co ten Twoj tak zle gotuje? ja mam meza kucharza więc wypasik:tak::-Da skurczy wspolczuje w ogole napisalas ostatnio ,ze twoj gin gadal ze do 34 tc twardnienie macicy jest niebezpieczne,a ja z roznych zrodel wiem ze to jest calkiem normalne jesli zdarza sie kilka razy dziennie jest niebolesne i po chwili przechodzi.Ja takie skurcze mam juz od 20 tc.Teraz jakos mi same przeszly:-)A uczyli mnie tego na poloznictwie a i w necie tak pisze:eek::sorry:

Adka zaciskaj nózki!! by mała jeszcze tam conajmniej z 3 tc posiedziała!!!Trzymam kciuki.Jak najwiecej wypoczywaj

seleminka ja 7.11 slub brałam:tak:a Ty bidu;lko na porodówce sie męczyłas

a co do imion to ja Wam powiem,ze to zalezy od regionu u mnie w ogole nie ma tych Antków a chodze co miesiąc na chrzcielną mszę:-pw zeszlym roku w mnojej parafi ochrzczono tylko jednego Antka.Na prawde nie znam nikogo kto by tak nazwal dziecię.Ale Nikodemów znam trzech trzy znajome w wieku 18-21 wlasnie mają Nikosiów,Mikołajów nie znam ,Jasiów tez nie.U nas jest teraz jakich boom na Pawełków,Kubusiów i Filipów,a z dziewczynek to AMELKA,Oliwka,Julia,Nadia i Laura.A My dajemy Antoś bo moj ma na 3 Antoś chcielismy dać Krzyś ale szwagierka ma syna Krzysztofa,a poza tym ja często prosze o coś świetego Antoniego(patron rzcezy zgubionych) i jakos zawsze lubialam to imię.Zdzwilyscie mnie ,ze jest ono u Was takie popularne.

Ja jutro mam zamiar sprzatac co z tego wyjdzie nie wiem:crazy:

A co do wód to zielone bywaja przy przenoszonej ciązy,tak przewaznie sa podbarwione krwią takie rózowawe.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry