reklama

Bydgoskie ciężarówki 2010/2011

No mam szanse się rozpakowac jeszcze w tym roku. Chociaż gin umówił wizytę jeszcze na 5 stycznia i powiedział, że może byc różnie, ale jego doświadczenie mu podpowiada, że się jeszcze spotkamy....
W sumie jest tego jeden plus: dłużej posiedzę na macierzyńskim.

Położna w MSWiA też mi powiedziała, że najlepiej informować przy przyjęciu o zzo, bo muszą najpierw pobrać krew i ustawić anestezjologa, bo z tym ostatnim to może różnie byc.
Dodała też, że najgorsze są właśnie takie rodzące, co od razu o zzo wołają. Oni już tam wtedy z góry wiedzą, że z taką będzie problem, bo się zablokuje... Czyli, że co, najlepiej nie wołać w ogóle i się męczyć....
Aha, i gbs zróbcie - nie każdy gin zleca to badanie, a na markwarta przy przyjęciu trzeba mieć kwitek z wymazem.

reklama
mi moj ginekolog zlecił włąśnie gbs. Mam zrobić je w bizielu tylko muszę tam zadzwonić i zapytać czy między śwętami a sylwestrem będzie taka możliwość bo jak nie to w następnym tygodniu muszę iść

Czyli, że co, najlepiej nie wołać w ogóle i się męczyć....

Kochana, nie ma co sie nastawiać od razu na ZZO moze wcale nie będzie potrzebne !! ja rodziłam małego miał 4320 rodzilam po oksy i miałam krzyżowe... mimo tego dałam rade !! Zdaje sobie sprawę że każda z nas ma inny próg bólu, ale warto sie nastawić na poród bez wspomagaczy a w razie co poprosić w trakcie niż denerwować si na zapas że możesz nie dostać :)

życzę szybkiego porodu bez ZZO :)

aha w razie co możesz poprosić też o dolargan, jest słabszy od ZZO i podają go bez większego problemu, bo ZZo możesz dostać przy rozwarciu na 5. a w dużej ilości przypadków mocne bóle odczuwa sie przy 7cm i wtedy na ZZO jest za późno .

AgnieszkaJ znam swoje możliwości, nie od dzisiaj żyję na tym świecie, bolało mnie nawet pobieranie wymazu na paciorkowca i dlatego zaraz przy wejściu poproszę o zzo. Wiem, że i tak dają dopiero od 4 cm. Kto wie, czy nawet nie będę musiała wziąć. W ciąży przyplątała mi się astma, duszności mam od września. Lekarz mi powiedział, że to jest właśnie wskazanie do zzo, ale okaże się przy porodzie czy będę w stanie oddychać samodzielnie, bez znieczulenia.
A dolargan...... Co tu dużo pisać, wiadomo co to za diabelstwo i na to się nie piszę.

GBS robiłam od ręki w szpitalu miejskim, koszt 18zł, w czwartek dałam próbkę, w poniedziałek są wyniki. Kwitek lepiej miec przy przyjęciu, po co niepotrzebnie szprycować siebie i dzidzię antybiotykami.

Też macie takie problemy ze spaniem? U mnie już trzeci miesiąc leci jak nie śpię po nocach.... I najgorsze, że się nie zapowiada, abym mogła się wyspać przez najbliższe parę lat.

ja na szczęście nie mam żadnych problemów ze snem ale to może dlatego że się kładę między 1.00-2.00 i już o 7.00 codziennie budzi mnie szczekający pies sąsiadów.Jednak w ciągu dnia nie jestem w stanie zmrużyć oka.

Bianka zmartwiłaś mnie bo myślałam, że gbs nie boli, skoro Ciebie bolało to mnie pewnie też będzie, bo mnie boli nawet pobranie krwi :-(

Samantaa - normalnie gbs pewnie nie boli, ale ja się już za każdym razem spinam jak mi lekarz "tam" majstruje. Nie wyobrażam sobie masażu szyjki czy porodu kleszczowego... A nacięcie? Brrrrr

a ja myslałam ,że tylko ja taka dziwnie przewrażliwiona jestem - mój gin po każdym badaniu powtarza , że zastanawia się jak ja urodze - tak mnie wszystko boli i sie napinam...

a se nem to ja mam problemy tak od poczatku ciąży - ale faktycznie cos jest w tym jak ide spać po północy - wtedy zazwyczaj śpię do 8-9 :-)

madzik - tez wysyłam Ci mój nr - ja dam znać w pn czy na pewno sie wybiorę - ktoś jeszcze się pisze na zwiedzanie?

reklama
biana - astma nie ciekawie ... dolargan fakt - narkotyk, zzo zresztą tez nic dobrego. no nie ważne !! ważne aby urodzić szybko "bezboleśnie" zdrowego malucha:) Tego Wam kobitki życze :) mnie tylko podczas badan bolało zakładanie pessara brrr masakra :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry