reklama

Bydgoskie ciężarówki 2010/2011

Właśnie ja tez nastawiałam sie na Biziel ze względu opieki nad noworodkiem ale skutecznie sie zraziłam po opiniach, i dwa tygodnie temu rodziła tam znajoma, niestety nie poleca.

Przychylam sie do Twojej prośby- wypowiedzcie sie dziewczyny nie mające lekarza z MSW, a rodzące tam...

reklama
hej dziewczyny :) - widzę , że jest nas kilka o podobnym terminie- może w przyszłym roku na spacerki będziemy sie umawiać:)

jesli chodzi o szpital to ja juz sama nie wiem - powiem szczerze - przeraża mnie ten Lisiak - on ma jakieś upodobania do porodów kleszczowych - znajoma 3 lata temu u niego rodziła - zakończyło sie kleszczami... a teraz olkale - i z tego co kojarze to tez on odbierał poród - i tez kleszce uzył- niby to wszystko jest w granicach normy, ale mnie to przeraża....mam nadzieję ,że się na niego nie natknę .... zresztą niestety lisiak ma opinię lekarza , który jest zupełnie inny jak się do niego chodzi prywatnie niż na NFZ....ja czasem trafiałam do Mikołajczaka - i z tego co sie zorientowałam - on tez parcuje w tym szpitalu - na niego chciałabym trafic - naparwdę fajny lekarz....czym bliżej porodu tym więcej dylematów- a ostatnio to mam schizy ,że nie zdążę do żadnego szpitala dojechać - zresztą nie zdziwiłabym się - takie ostatnio korki na Bydgoszczy...

bianna - witam serdecznie i mam pytanko - ta szkoła była płatna? i

Ostatnia edycja:
ja o Lisiaku słyszałam same dobre opinie - tylko że od osób które chodzą do niego prywatnie wieć nie wiem jaki jest dla pozostałych rodzących. Co do kleszczowego porodu to mnie trochę zmartwiłaś, ale jak teraz się nad tym zastanowię to faktycznie sporo osób rodzilo w ten sposób u niego. Chyba będę musiała przeczytać coś więcej na ten temat bo narazie moja wiedza jest zerowa.

Korkami się nie przejmuj, w koncu zawsze można wezwać karetkę a ona w korkach raczej nie stoi :-)

Witam.Jestem nową oczekującą mamusią.To moja pierwsza ciąża 24 tydzień.Termin porodu według OM mam na 7 kwietnia choć ciągle się zmienia na wcześniejszy.
Pozdrawiam wszystkich:)

Witam,
rodziłam w MSWiA w lipcu, nie miałam lekarza stamtąd, ale opieka była rewelacyjna. Wspaniała położna Pani Teresa Hamerska cały czas była z nami i to dzięki niej poród był do zniesienia. Przez ostatnią godzinę porodu był z nami także lekarz dyżurujący, który wszystko nadzorował. Pielegniarki bardzo dobrze zajmują się dziećmi po urodzeniu i są na każde zawołanie. Także mam same pozytywne doświadczenia zwiazane z tamtejszą porodówką. Jakby co to pytajcie :)

witam się Dziewczyny...ja z doskoku. Coprawda nie jestem teraz w ciąży, ale rodziłam swoją córkę w październiku 2009 roku. Całą ciążę chodziłam do Lisiaka. Nie powiem złego słowa na tego lekarza. Zawsze pod "ręką", jak go nie było (urlop, wyjad, kongres) zostawiał mnie pod opieką innego lekarza. Zawsze mogłam zadzwonić, przyjechać. Konkretny i na temat, nie prowadzi niepotrzebnych wywodów. To, co tu czytam o Nim sprawia, że zastanawiam się czy mówimy o tym samym lekarzu.
Co do porodu rodziłam w Bizielu-mswia nie miało jeszcze porodówki. Był to bardzo dobry wybór, bo mimo 12h porodu zakończonego i tak cc mam wspaniałe wspomnienia. Przed po i w trakcie super opieka, potem na oddziale Panie "od dzieciaczków" super. Przychodziły na każdy przycisk dzwonka, pomagały, milion razy pokazywały jak przystawić dziecko do piersi. Siedziały w nocy ze mną po 2h, żebym w koncu ogarneła... Polecam. Jakby co-piszcie. Chętnie odpowiem.
A tak na marginesie kumpela pojechała właśnie do mswia do Lisiaka rodzić. Całą ciążę u niego. Jest zadowolona, a ja trzymam kciuki

vikiigus- jestem za wspólnymi spacerkami, dobry pomysł:)

Dzwoniłam dzisiaj do MSW i jakaś miła pani, powiedziała ze można przyjść zwiedzić oddział bez problemu, godzina nie ma znaczenia.
Wiec chyba sie wybiorę z mężem.

Pozdrawiam

Vikiigus - szkoła rodzenia płatna 400 zł. W tym jest 8 zajęć co wtorek po 3 godziny każde.

Aniucha - podjedź sobie najlepiej wieczorkiem do MSWiA, bo w dzień mają największy młyn, wywoływane porody, umówione cesarki - to wszystko z rańca i położne są zagonione. Byłam po 19.00 i było puściutko.... Fajnie by rodzić o takiej porze :)

Złego słowa na dr Lisiaka nie powiem. To mój trzeci gin w ciąży. Złoty człowiek, z ogromnym doświadczeniem. Zawsze ma czas dla swojej pacjentki. Właśnie wróciłam od niego z wizyty i na razie się nie zapowiada, abym się rozpakowała. Mała waży 2821g w 35t5d, mam przyzwolenie na poród od tego poniedziałku w MSWiA i cieszę się bardzo, bo pozostałe dwa szpitale traktuję jako ostateczność.
Uważam, że komfort rodzącej jest tak samo ważny jak zdrowie dziecka, a wiem z opowieści moich koleżanek, które już rodziły, że w pozostałych szpitalach nie tylko kleszcze, ale także wyciskanie dzidzi są na porządku dziennym. Koleżance w Bizielu wyciskali synka, choć wielki nie był - efektem są 42 szwy (nie wiem gdzie to zakładali...) i trauma przed kolejną ciążą. W dwójce poza tym oszczędza się na rodzących i cc robi się dopiero w momencie gdy jest zagrożenie życia dziecka bądź matki. Trzy moje koleżanki rodziły w tym roku tam i wszystkie trzy porody zakończyły się cc, w tym jeden po 32 (!) godzinach.
Dr Lisiak wspomniał o kleszczach podczas wizyty - stosuje je głównie przy zzo, gdyż w wielu przypadkach zdarza się, że rodząca nie współpracuje prawidłowo podczas parcia i trzeba jej pomóc. Byc może to trochę wina anstezjologa, powinien znieczulić tak, by czuło się w ostatniej fazie porodu. Zresztą na kleszcze można się nie zgadzać. Alternatywą jest zawsze cc.

Termin mam nadal w granicach 15 stycznia, więc jeszcze trochę muszę się pomęczyć :)

reklama
to dobrze słyszec , że Lisiak jest ok - najlepiej słuchać u źródła - mi się coś tam o uszy obiło jeszcze z czasów jak w 2 pracował ...no chyba , że całkiem mi się pokręciło i on tam nie pracował:sorry2:
i teraz jeszcze sobie skojarzyłam z olkale - a ja normalnie na samo słowo kleszcze mam dreszcze :szok:

a tak poważnie - (choć oczywiście nie chciałabym kleszczowo) - ja juz pisałam , że tez mam zamiar zwiedzic markwarta , bo chyba czas najwyższy - jakby co dam znac jak się ostatecznie wybiore - może ktos sie dołączy- ostatnio deklarowały się Aestima i madzik_k, więc myslę , że to aktualne...

dzięki peemka za odpowiedź - jakby co -wiem kogo zadreczać pytaniami ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry