• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dzień dobry,
Ja to cały czas obiecuje mojemu Remiemu, że pójdzie sam na spacer i zakupy z Ignasiem, zeby zobaczył jak to jest nieść 9kg na rękach i pchać drugie tyle w wózku:-) ale jakoś mu się upiekło, bo albo zimno albo nie ma czasu...
A Ignaś jakiś niedobry był w nocy:-( budził się i płakał , nawet cycuń nie pomógł- czyzby 3 ząbek??
Za to teraz fika sobie na macie:-)
Mam pytanie czy wy dawałyście/dajecie jakieś witaminy, boje się że mały będzie chorował (już ma katar )??

helooo!!!

witam sie słonecznie! piękne te foteczki!!! ja je sobie z przyjemnością ogladam i powtarzam pod nosem zawsze : już niedługo!!! :-D:-D:-D
AGNES dlatego ja sie chce z synkiem załapac na koniec wrzesnia, zeby mądry był, hahaha!!:-D:-D no i żeby troche słoneczka złapał!:tak::tak:
ja musze wytrzymac jeszcze tylko do poniedziałku - bo mam wizyte u ginki (pierwsza od trzech tygodni, bo była na urlopie), obejrzymy małego i jeśli wszystko bedzie grało i buczało to czekamy na poród!!

buziaczki Wam przesyłam!!!

Soppana, przy piersi daję tylko vigantol.
Ale jeśli mały ma katar to możesz kupić Cebion i podawać parę kropel. Ale lepiej skontaktować się w tej sprawie z pediatrą, ja nie pamiętam ile tych kropli podawać.
Oliwka spała kiedyś w nocy super, a od jakiegoś miesiąca to budzi się w nocy dużo częściej. Na lutówkach dużo dziewczyn cycusiowych dzieci się skarży na te nocne pobudki, więc to może jakiś naturalny etap :confused:
Mój Tomek często zabiera Oliwkę na spacery sam, idą najczęściej do lasu razem z psem. Często też jeździ z nią do marketów na zakupy, ja wtedy mogę coś zrobić spokojnie w domu. Sadza małą w dużym koszu spokojnie robi zakupy. Jedynie potrzebuje pomocy jak ma dużo do kupienia w przyniesieniu zakupów z samochodu do domu, ale wtedy któreś ze starszych dzieciaków leci na dół pomóc.

Dorzucam też dwie fotki robione telefonem z wczorajszego wypadu na Stary Rynek (reszta wyszła mi za bardzo zamazana niestety)

mi też pediatra mówiła że na piersi nie trzeba, ale ja więcej karmię Ignasia mlekiem, piersią tylko w nocy. Dzwoniłam do przychodni a oni że jak nie do szczepienia to nie ma czasu bo mają duzo szczepień (!!!) a przez tel. pani poradziła vibovit bobas, ale wiem że zrobiła to tylko dlatego że przedstawiciel ( akurat moja znajoma ) daje jej dużo "giftów" !
Kasiad chyba kupie cebion bo wiem że wszystkie moje kuzynki dawały.

Niestety Ignaś jeszcze zbyt dobrze nie siedzi żeby go wkładać do dużego wózka w markecie, dlatego zabieram nosidło. Kurcze jak ja bym chciała żeby Remiczek zabrał małego choć na godzinkę:-) jak na razie to udało mi się wyskoczyć pare razy samej (do marketu!) heheehe
ale cóż tak to jest z facetami

no u mnie Maciej wychodzi sam na spacery, ale to nie zawsze, bo wraca poznym popoludniem z pracy albo jest "zmeczony". W kazdym razie nie boi sie tego :tak: za to potrafi sie zachowac jak bezradne dziecko w innych sytuacjach hehe szczegolnie przy przebieraniu ;-) jemu juz sie zapewne marzy, ze zabierze syna na strzelnicę albo na puszczanie samolotów :tak::-D tak, nasz syn chyba już ma z góry okreslone hobby, narzucone przez tatusia :-D:laugh2:

Ale numer ! Pani po cwiczeniach z urywaniem głowy, jak zakładała mu ten kołnierz stwierdziła, ze jest za wąski :baffled::confused: żle mu zmierzyli na Chrobrego w tym zakładzie:wściekła/y: jutro chyba pojadę z nimi i pojedziemy złożyć reklamację :tak: a do tego to ja już muszę być, bo mój mąż potrafi zrobic minę i zbyt ostro potraktuje ich tam jeszcze hehe

ide sie jeszcze polozyc bo maly dosypia, po kolejnym pelnym emocji poranku :-( jeszcze tak sie zanosi , jak po dlugim placzu :-(

Dzień Dobry Wszystkim:-)

my dzisiaj wstaliśmy o 6.00, razem z tatusiem, tyle że on poszedł do pracy, a my dalej spać.

nie widziałam Ani dzisiaj, czyżby już?????

Kasiad nie zauważyłam wcześniej, ale masz fajną rozpiętość wiekową u dzieci, niezły as wysrosnie z Twojego malucha, bo założę się, że wszyscy ją rozpieszczają.

Soppana, ja też dawałam długi czas cebion, jak mały nie miał apetytu i jak miał problemy z przegrzaniem skóry (podczas upałów).

A z przychodnią to tak jest i dlatego chodzę tam tylko na szczepienia, a jak jest cośmałemu, to wzywam lekarza na prywatną wizytę.

A Piotruś kolejny dzień ma wysuszoną skórę, mimo że oliwkowałam. Nie ma zaczerwienień, ani bąbleków, tylko łuszcząca się skórka tak na drobniutko.
poradźcie, czy to alergia, czy może tylko zmienić kosmetyki?

reklama
Soppana, możesz jeszcze oprócz Cebionu kupić Cebion Multi (i podawać jeden i drugi), on ma maleńko wit C i ma dodatkowo wiele innych witamin, ale też niestety nie pamiętam ile podawać kropli, mi się coś kojarzy, że około 5 kropli, ale nie jestem pewna, musisz poszperać w necie:
Merck - Leki bez recepty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry