• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ewelina to może być reakcja na jakiś kosmetyk, bo Ignaś miał taką drobnołuszczącą się skóre po balsamie johnson baby na dobranoc ( co niby ułatwia zasypianie ) wykąpałam go 2-3 razy w oilatum a potem i przeszło a teraz go niczym nie smaruje, tylko kąpie w płynie z oliwką ( nivea baby)

ja własnie uzywam kosmetyków nivea od urodzenia, diety nie zmieniłam, ani sobie, ani Piotrusiowi i nie nie wiem. alergia podobno uwidacznia sie na policzkach, posladkach, mały ma tylko na brzuszku i plecach, ale nawet nie na całych, tylko w górnych partiach, tak wokół szyji.

Ewelina, może to być alergia niestety. U Oliwki suche placki robiły się np tylko na dekolcie, czasem tylko wokół ust. Różnie z tym może być. Zmień oliwkę, może proszek, a jak nie zejdzie, to musisz obserwować w kierunku alergii pokarmowej.
I jeszcze jedno, to nic że używasz od urodzenia tej samej oliwki i nie zmieniałaś diety, dziecko może się nagle uczulić na coś co spożywało już wiele razy.

Witam w piękny słoneczny dzień.
Ja dziś chyba takiego pięknego dnia nie będę miała bo dostałam @ i juz powoli brzuch zaczyna boleć.
Czyżby ania138 nam się zaczęła rozdwajać.Od wczoraj jakoś się nie pokazuje na BB
aniu trzymam za Ciebie i Dawidka kciuki za lekki poród.
kasiad super fotki
Ewelinaja mojej Dominice podaje Cebion i Cebion multi
Cebion podaje 3*3 krople lub raz dziennie 10 kropli
A cebion multi podaje 185kropli

Hej.
Dzięki dziewczyny ale ja jeszcze w domku, chociaż powiem szczerze podbrzusze tak mnie napier*:no: i piersi jakieś ciężkie mi się zrobiły. Może to coś znaczy?
A dzisiaj mam wizytę o 16:40 jak lekarz mnie zobaczy to będzie w szoku.

Mój Mariusz też nie zabierał Majki na spacery z braku czasu, jak mała się urodziła to dosłownie nie mieliśmy nic tylko domek w surowym stanie który trzeba było remontować i Mariusz zarabiał od rana do nocy, a teraz to Majka traktuje go jak zabawkę i on boi się z nią gdzieś iść sam ( do przychodni też ja musiałam z nimi iść ).

A ja Majce podawałam Cebion a potem zamieniłam na Cebion Multi bo podobno lepszy, a teraz Vibovit, no a zeszłej jesieni i zimy Actimel się spisał :tak:

A Piotruś kolejny dzień ma wysuszoną skórę, mimo że oliwkowałam. Nie ma zaczerwienień, ani bąbleków, tylko łuszcząca się skórka tak na drobniutko.
poradźcie, czy to alergia, czy może tylko zmienić kosmetyki?

A może zmieniłaś proszek albo płyn do parnia?

Ewelina to może być reakcja na jakiś kosmetyk, bo Ignaś miał taką drobnołuszczącą się skóre po balsamie johnson baby na dobranoc ( co niby ułatwia zasypianie ) wykąpałam go 2-3 razy w oilatum a potem i przeszło a teraz go niczym nie smaruje, tylko kąpie w płynie z oliwką ( nivea baby)

Słyszałam Ze kosmetyki Johnson najszybciej uczulają :tak:
Spróbuj posypać te miejsca kartoflanką i do kąpieli też dodaj trochę, mojej siostry córce pomogło :tak:

ja własnie uzywam kosmetyków nivea od urodzenia, diety nie zmieniłam, ani sobie, ani Piotrusiowi i nie nie wiem. alergia podobno uwidacznia sie na policzkach, posladkach, mały ma tylko na brzuszku i plecach, ale nawet nie na całych, tylko w górnych partiach, tak wokół szyji.

Ja też teraz stawiam na NIVEA :tak:

reklama
Ewelina, może to być alergia niestety. U Oliwki suche placki robiły się np tylko na dekolcie, czasem tylko wokół ust. Różnie z tym może być. Zmień oliwkę, może proszek, a jak nie zejdzie, to musisz obserwować w kierunku alergii pokarmowej.
I jeszcze jedno, to nic że używasz od urodzenia tej samej oliwki i nie zmieniałaś diety, dziecko może się nagle uczulić na coś co spożywało już wiele razy.

Właśnie to mnie martwi, że tak może być. Najgorsze to jak wyczuć, co uczula. Mam nadzieję, że to jednak od kosmetyków, bo to najłatwiej wymienić.
Kasiad a twoja Oliwka na co jest uczulona?

Dzwoniłam do Piotrusia pediatry i polecił zastosować przez kilka dni Balneum Hermal (to cos, jak oilatum, tyle że o połowę tańsze) i obserwować skórę.

Aniu proszku nie zmieniałam, zawsze piorę i płuczę w Jelpie, suszę na słońcu i wszystko dokładnie prasuje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry