Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
Kasiad , ale nie wiem, czy cebion multi nie jest właśnie na receptę.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Nie jest, ja kupowałam bez.Kasiad , ale nie wiem, czy cebion multi nie jest właśnie na receptę.
i piersi jakieś ciężkie mi się zrobiły. Może to coś znaczy?
A Piotruś kolejny dzień ma wysuszoną skórę, mimo że oliwkowałam. Nie ma zaczerwienień, ani bąbleków, tylko łuszcząca się skórka tak na drobniutko.
poradźcie, czy to alergia, czy może tylko zmienić kosmetyki?
Ewelina to może być reakcja na jakiś kosmetyk, bo Ignaś miał taką drobnołuszczącą się skóre po balsamie johnson baby na dobranoc ( co niby ułatwia zasypianie ) wykąpałam go 2-3 razy w oilatum a potem i przeszło a teraz go niczym nie smaruje, tylko kąpie w płynie z oliwką ( nivea baby)

ja własnie uzywam kosmetyków nivea od urodzenia, diety nie zmieniłam, ani sobie, ani Piotrusiowi i nie nie wiem. alergia podobno uwidacznia sie na policzkach, posladkach, mały ma tylko na brzuszku i plecach, ale nawet nie na całych, tylko w górnych partiach, tak wokół szyji.

Ewelina, może to być alergia niestety. U Oliwki suche placki robiły się np tylko na dekolcie, czasem tylko wokół ust. Różnie z tym może być. Zmień oliwkę, może proszek, a jak nie zejdzie, to musisz obserwować w kierunku alergii pokarmowej.
I jeszcze jedno, to nic że używasz od urodzenia tej samej oliwki i nie zmieniałaś diety, dziecko może się nagle uczulić na coś co spożywało już wiele razy.