• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Aniu, ale Twój Dawidek się nie śpieszy, w sumie to dobrze, że urodzi się w swoim terminie.
Trzymam kciuki.

Ja miałam termin wyznaczony tylko wg USG i była rozpiętość od 25 marca do 7 kwietnia, a że byłam z cukrzycą to już od 20marca leżałam w szpitalu.

reklama
Ewelina,
To nie wiem ile kosztuje Oilatum skoro o polowe drozsze bo ja za balneum dalam ponad 30 zl :-( dodawalismy do kapieli, teraz nic nie dodajemy, bo sie skonczylo i jest ok. nie wiem czy kupic cos nivea baby bo od ich oliwki mial uczulenie

U mnie mały ma tylko kaszkę na nóżkach, nie wiecie co to może oznaczać? :baffled:

Aniu, ale Twój Dawidek się nie śpieszy, w sumie to dobrze, że urodzi się w swoim terminie.
Trzymam kciuki.

Ja miałam termin wyznaczony tylko wg USG i była rozpiętość od 25 marca do 7 kwietnia, a że byłam z cukrzycą to już od 20marca leżałam w szpitalu.

Ja termin z usg miałam na 1 września, a z @ na dzisiaj.

Jest jeszcze Emolium też tańszy od Oilatum :tak:

ja mam pakiet startowy Oilatum:

emulsja do kąpieli: 36,80zł (250ml)
szampon: 26,95zł (150ml)
krem do skóry suchej i wrażliwej: 18,60 zł (40gr)

jak chcecie kupic to musicie uwazac na apteki, bo ceny są strasznie rózne. (np. ja kupiłam w aptece koło akpolu luteine po 27 zł, a prawie we wszystkich innych aptekach kosztowała 10 zł wiecej) . Ten zestaw oilatum kupiła mi siora na szwederku, wiec pewnie tez jest przepłacony... a jak sie skonczy to chce przejść na bambino...

Ewelina,
To nie wiem ile kosztuje Oilatum skoro o polowe drozsze bo ja za balneum dalam ponad 30 zl :-( dodawalismy do kapieli, teraz nic nie dodajemy, bo sie skonczylo i jest ok. nie wiem czy kupic cos nivea baby bo od ich oliwki mial uczulenie

U mnie mały ma tylko kaszkę na nóżkach, nie wiecie co to może oznaczać? :baffled:

za balneum dałam dzisiaj 24 zł ,

o to może Piotruś też uczulił sie na ich oliwkę, bo moze przesdziłam. Kąpałam go w płynie do kapieli z oliwką, a potem jeszcze oliwkowałam, ale nie wiem czy mozna przedawkować.

A czy po kąpieli w balneum jeszcze oliwkować?

Franek tez miał tylko kaszkę na nóżkach......do czasu potem doszły policzki. I w zasadzie tylko tak mu sie objawiała nietolerancja mleka krowiego Żadnych biegunek ulewań (tyle co normalnie noworodki) , kolek i tym podobnych.

Ja używałam Oilatum. Potem kombinowaliśm i przetestowaliśmy prawie wszystko: Balneum, Emolium.....i Oilatum najlepiej natłuszczało skórę i było najekonomiczniejsze jeśli chodzi o zużycie.
Jak mały zaczął raczkować i chodzić a tym samym bardziej się pocić to oilatum dodawane do wody już nie starczało. Teraz od roku używamy żelu do mycia SVR Topialise Sensitive i jest super. A i odkąd stosujemy te kosmetyki nawilżające do kąpieli (oilatum, svr ) to niczym innym Franka nie smarowałam po. Tylko czasami maznę buźkę diprobasą - taki natłuszczacz na alergiczną i suchą skórę. A dodam że mały ma b. suchą skórę od urodzenia (po mamie :baffled:) z tendencją do rogowacenia mieszkowego (już to u niego zauważam na udach :wściekła/y: ).

A im mniej kosmetyków takie maluchy "stosują" tym lepiej.

Byłam u pediatry po południu i kazał dawać Cebion multi (5 kropelek) ale vitD3 muszę zmniejszyć (1 zamiast 2 ), pani w aptece poleciła mi coś tańszego a skład identiko JUVIT (cebion 18zł a juvit 12zł)
Ewelina mi się wydaje że może to być jednorazowe, wtedy wystarczy kąpać w oilatum przez kilka dni a potem wróc do nivea ( z oliwką w takiej białej butelce ) nie trzeba dodatkowo smarować oliwką ani jak się stosuje oilatum to potem nie można myć np mydłem
my teraz mamy nievea płyn +szampon i krem do pupy i na buzię i to są wszystkie kosmetyki małego

reklama
Ewelina,

Agnes jeżeli nivea uczula to są inne płyny z dodatkiem oliwki,tak że potem juznie trzba smarowć, ja miałąm na początku serie linomag, ale trudno dostać akurat płyn(w acpolu jest) dobre i polskie:-) a maść linomag na pupę to jeszcze mi mama smarowała:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry