• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ewelina na pewno taka wyprawa w góry będzie inaczej wyglądać z Piotrusiem.Niż jeździliście sami.
Wiem to z własnego doświadczenia.Ale i z takim małym brzdącem można pochodzić po górach.

Rybcia albo się nie chwaliłaś albo przeoczyłam fakt twojego pójścia do pracy:-) w każdym razie gratuluję:tak:
ja tam na brak wolnego nie narzekam, ale z kolei pracuje po 12h, mi to odpowiada bo mam więcej czasu dla małego

to nasze wyniki testów, jesli któras z Was sie na tym zna to prosze o interpretacje, bo na necie nigdzie nie moge znaleźć:

Ige całkowite: 2,43 IU/ml

ige swoiste:
miesa: wołowe kl 1,1, wieprzowe kl 0, kurze kl 1,4, białko mleka krowiego 1,1, białko jaja kurzego kl 1,8, żółtko kl 1,6, marchew kl 0, pomidory kl0, seler kl 0, soja kl 1,1, pomarańcza kl 0, jabłko kl 0, truskawka kl 0, ryby, skorupiaki kl 0, kakao kl 0, orzechy kl 1,3 , pierze gęsie kl 1,3, kacze kl 0, roztocza kl 0, trawy wczesnie kwitnące kl 0, trawy późno kwitnące kl 1,1, drzewa mieszanka kl 1,3, mieszanka plesni kl 1,2, chwasty kl 0

wiecie co, rzeczywiscie wakacje z dzieckiem to jest dopiero jazda!!!!

soppana nie przeczyłaś tej wiadomości ze zaczęłam pracować.
Bo jakoś tu nie napisałam tylko na Kwietniówkach 2006
A pracuje krótko bo od 16 maja.

hej hej

Renifer, fajnie miałaś z tym weekendem. odnośnie wyników to brzmią one magicznie dla mnie, więc nie pomogę ;-)
my byliśmy u moich Rodziców, szkoda tylko, że pogoda taka sobie była, bo młody nie poraczkował za dużo po trawce :-(

dzisiaj do nas dzwoniła pani ze żłobka i mamy miejsce od czerwca ... trochę się denerwuję, no ale zobaczymy jak wyjdzie nam opieka mieszana... trochę żłoba, trochę niani :rofl2: osobiście nie wiem dlaczego żłobki są czynne tylko do 17, a nie 18. musiałabym codziennie stawać na głowie, żeby zdążyć odebrać dziecko, a tak zrobi to niania i chwilę jeszcze z młodym posiedzi w domku. no i w razie czego, tj. pierwszych chorób też się zaopiekuje ...

ja się zwijam już do łóżka, słodkich snów Bydgoszczanki :happy:

Agnes to super jak macie od czerwca miejsce w żłobku.
Moim zdaniem żłobki powinny być właśnie do 18 otwarte bo nie jeden rodzic pracuje do 16.I wtedy musi stanąć na głowie aby dziecko odebrać prosto po pracy.

Nasz żłobek jest otwarty od 5,30 do 18,30 :happy: O 17 to dzieci mają kolację - jeśli jeszcze tam siedzą :tak:.
My za to ostatnie chwile w żłobku.....czerwiec i lipiec......bo w sierpniu zamknięty z powodu remontu a od września do przedszkola śmigamy :sorry2:.

Renifer ja coś tam kiedyś poczytywałam na temat tych IgE. I z tego co wyczytałam to IgE u dzieci do 1 roku powinno byc < 4.0 - wtedy jest w normie. Choć byli i "śmielśi" naukowcy co twierdzili że może być < 20.0 :baffled:.
Sama wartość tego IgE jest dość kontrowersyjna tzn. o niczym nie świadczy. Mozna mieć w normie ( tak jak wy) ale odpowiedź alergiczna na produkty jest. A są ludzie co mają IgE po 20.000 a nie ma odpowiedzi na alergeny. Choć te ogromne wyniki są najczęściej spotykane przy AZS pełnoobjawowym.
IgE specyficzne podzielone jest na klasy. Pewnie wyniki między 1 a 2 będą dawać klasę drugą. Nie wiem ile jest tych klas i czy to duzo czy mało. W każdym bądź razie masz podgląd co Mikiego uczula. I widać tu że najbardziej mu nie służy białko jaka a świnię to możesz se jeść :sorry2: Choć to że nie ma odpowiedzi u małych dzieci na dany produkt to nie znaczy, że nie ma alergii. One po prostu mogły nie miec kontaktu z alergenem jeszcze. Jak np. truskawki. Miki od pażdxiernika nie miał chyba za dużo okazji aby wypić truskawki w twoim mleku więc różnie może być.
Być może masz tu wyjaśnienie ciągłego kataru Mikiego - drzewa np. liściaste potrafą pylić już od lutego a trawy późne to wrzesień/październik.

reklama
My odstawiliśmy nabiał tzn. mleko zwykłe nie wchodzi w grę w ogóle, serki, jogurty itp. 1-2 razy na tydzień. Na mleko w produktach już tak nie zwracam uwagi, bo nie mamy objawów skórnych ale p. doktor tłumaczyła mi, że przebiałczenie może mu stymulować coś tam w mózgu co wydziela histaminę - czynnik reakcji alergicznej i od tego może mieć zawalone zatoki (nadprodukcja śluzu).
Na razie ok. kataru brak. Czasami zakaszle ale dostaje ziołowe krople na te właśnie zatoki i są wyksztuśne więc może to od tego.
Niby nie widzi ta lekarka teraz potrzeby stresowania Franka i robienia testów z krwi........ale po tych Renifer wynikach widzę, że to może wyjść na wiele produktów, których możemy nie podejrzewać - no i na rośliny. A mój M. jest alergikiem :baffled: na drzewa się odczulił w młodości ale Fran.......cały styczeń-kwiecień mega katary i kaszle bez innych objawów........i jakoś mi te drzewa tu pasują :dry:.

Z innej beczki. Soppana czy idziecie na Festyn Rodzinny w żłobie - 7 czerca o 11 ? Może się spotkamy :sorry2: bo my raczej się wybierzemy z Frankiem :tak:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry