• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Chcę mieć dziecko...

Cornellka zobaczysz ze wszystko się ułoży nie może byc tak,że za takie coś idzie się do więzienia nie wierzę w to!!!.Na pewno sędzia nie posle tak młodego nie karanego człowieka za kratki ,tylko dlatego,że popełnił jeden błąd.Zobaczysz ,że wszystko się wyjasni czuję to!!! Trzymaj się kochana!!

reklama
cornelka ja proponuje zmienic adwokata bo to jakas perdola jest, co to znaczy ze nie ma szans na zawiasy?! jakis idiota skonczony! grrr nie wiem naprawde jzu nie napomne jakie mi sie slowa do ust cisna jak pomysle o tym pseudo koledze

Cornellka matosia ma rację, może warto by było zaczerpnąć opinii innego adwokata i zobaczyć co on powie, bo ja nie wierze w to, że młody, uczący się chłopak i co najważniejsze nie karany nigdy dotąd pójdzie siedzieć !! w glowie mi się to nie mieści!! Cornellko jest dużo ogłaszających sie adwokatów, że mają bezpłatne konsultacje więc może warto się przejść. Będzie dobrze!! :*

Hej dziewczyny :-* jak tam u Was starania??? Ja mam dzisiaj 10 dc czyli powoli zaczynamy działania(nie żebyśmy w pozostałe dni próżnowali)ale teraz te działania bedą intensywniejsze moje dni płodne powoli się zaczynają!:-) oby tylko były dogodne warunki:)) jeśli mój będzie miał w weekend wolną chatę to wpadam do niego akurat wtedy spodziewam się owulki.Mam nadzieje ,ze coś z tego wyjdzie;-)

A tak z przyziemnych spraw to podjęłam decyzję ,że składam papiery na ratownictwo medyczne 2 letnie studium.Może i nie mam warunków na ratownika ale,zawsze to wykształcenie medyczne.Może znajdę pracę jako dyspozytorka albo rejestratorka medyczna,albo jakieś kursy pierwej pomocy moge prowadzić.Cóż coś robić muszę a narazie ten kierunek najbardziej mi się podoba.Za kilka lat na pewno chciałabym zrobić technika farmacji:-) A po tuym 2 letnim studium zrobię sobie chyba jeszcze technika masażyste.

Ja dzisiaj mam wilczy apetyt zjadłam 2 miski łazanek i paczkę delicji i jak głodna byłam tak dalej jestem może jakiegoś tasiemca mam:D:D

W ogole to poluję na jakieś fajne buty nic nie umiem interesującego znaleźć.Kupiłam tylko super japonki.

No nic dziewczynki lecę przeglądać forum :* buziaki;-);-);-);-)

mazia no to rewelacyjnie, życzę powodzenia w staraniach :*:)

ja dziewczyny dzisiaj próbowałam ustalić moje dni płodne i owulkę ale za każdym razem wychodzą mi inne rzeczy :/ na necie już nawet sprawdzałam ale wszędzie jest inaczej napisane kiedy należy się starać :/ w marcu @ dostałam 22.03 w kwietniu @ dostałam 19.04 w maju dostałam 19.05 i tak mi się to rozregulowało i teraz już sama nie wiem kiedy dostane dlatego ciężko mi było obliczyć moje dni płodne i olulkę na ten miesiąc i czy moje starania w tych dniach co się starałam były słuszne hmm :(
jakiegoś dołka załapałam :(

Patrycja no ciężko jest ustalic dni płodne cięzko ... Ja zawsze obstawiałam, że owulke mam ok 16 dc, ale okazało się, że nie zawsze tak jest. Mierzyłam tempreature i zapisywałam wszystko na wykresie na 28dni.pl poprosiłam o porade doświadczoną osobę i w tym miesiącu owulke miałam dopiero 18 dc ... Sama się zdziwiłam. W każdym miesiącu może to wszystko się przesunac, ponieważ wpływają na to stresy a także inne czynniki.

Na oko nie da rady określic kiedy owu ma miejsce, no chyba, że przez usg u lekarza :)

noo Cannella ja też mam problem teraz bo nie wiem czy w dobrych dniach się starałam :( no zobaczymy.

A właściwie Cannella jak Ty masz na imię?? :) i w ogóle dziewczyny ukrywające się pod nickami jak macie na imię?:)

reklama
Patrycja coś dla Ciebie:

Moment jajeczkowania nie jest możliwy do samodzielnego zaobserwowania przez kobietę, a jedynie podczas monitoringu USG jajników. Obserwowane wskaźniki płodności (zmiany śluzu szyjkowego, zmiany samej szyjki macicy oraz wzrost podstawowej temperatury ciała) nie wskazują na moment owulacji. Stanowią natomiast informację o kresie płodnym w danym cyklu. Pewien procent kobiet zauważa także zespół typowych dla siebie objawów, pojawiających w okolicach jajeczkowania, jak np. tzw. ból owulacyjny, zatrzymanie wody w organizmie, zaparcia, zmiany skórne. Są to wszystko symptomy świadczące o trwającym okresie płodnym.

Sama informacja o dokładnym momencie owulacji jest jednak całkowicie zbędna, jeśli chodzi o praktykę dnia codziennego w kwestii planowania lub odkładania poczęcia dziecka. Ważniejsze od określenia czasu samej owulacji, jest określenie czasu, w którym plemniki są w stanie przeżyć w organizmie kobiety i dotrzeć w głąb narządów rodnych na spotkanie z komórką jajową zdolną jeszcze do zapłodnienia. Wyznaczeniem tego okresu płodnego zajmują się współczesne metody naturalnego planowania rodziny, inaczej zwane metodami rozpoznawania płodności.

Zosiek ale chłop się stara no no no :D Jestem pod wrażeniem :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry