• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Chcę mieć dziecko...

Coś śmiesznego
cool.gif

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko:
Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko:
Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
_________________________ _________________________ ___

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko:
Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko:
Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8.. miesiącu ciąży.
_________________________ _________________________ ____

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko:
Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:

Pierwsze dziecko:
Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko..

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:

Pierwsze dziecko:
Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:

Pierwsze dziecko:
Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko:
Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____

W domu:

Pierwsze dziecko:
Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko:
Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

reklama
cannella zycze fasolki! wcale nie masz brzydko na imie :) Gosiu :) narzeczona Igora chrzestnego tak sie nazywa heheeh :)

matosia ooooo juz nie pamietam ze w ogole karmilam Łucje :D jak ostatnio rozmawialysmy na ten temat to juz jej ani razu nie dalam....z butelki pije bezproblemowo :)

Zosiek smutna historia....jak wspollokator? kurcze no tak dziwnie...hihi...sytuacja jak z filmu, jakie rozwiazanie widzisz?

mazia udanych staranek!

patrycja jak urodziny brata? jaki prezent dostal? podobal sie? :)

a ja sie tak wkurzylam ze nie pytajcie....moja kochana sis, zadzwonila dzisiaj do mnie zeby mi powiedziec ze nie jedzie z nami na wesele (miala pilnowac dzieci w pokoju jak bede spac) bo gardlo ja boli, glowa boli i w ogole zle sie czuje...no super poprostu....az mnie glowa rozbolala...a ja jestem blondynka :D znow....dziwnie mi sie na siebie patrzec bo dawno nie mialam tak jasnych wlosow :)

u mojego faceta hm.. satra sie 3mac wiadomo udaje ze jest dobrze ale tez nie chce rozmawiac na ten temat dlatego nie zaczynam bo zaraz by krzyczal najwazniejsze ze nic nie wspomina ze musimy sie rozstac moze zrozumial ze i tak go nie zostawie

Kinga oj to co z dziecmi zrobisz?pewnie slicznie Ci w tym blondzie:)

Witajcie dziewczyny :*

Kinga urodziny brata super :) co prawda nie byłam na całych bo on tam później bawił się z dziećmi ale dostał dużo prezentów i bardzo był zadowolony :) napewno super wyglądasz w tych włosach:) a co zrobisz z dziećmi teraz?

Zosiek czy Twoje nazwisko zaczyna się na literke M ??

Cornellka trzymaj się cieplutko i bądź przy swoim mężczyźnie bo on tego może nie mówić ale bardzo Cie potrzebuje.

Cannella no powiem Ci, że ja mam takie same objawy co Ty, co prawda nie bolą mnie piersi tylko jak się tak mocniej dotknę ale to normalne:P natomiast podbrzusze mnie boli i mam takie dziwne skurcze że masakra :/ czytałam na necie, że to albo coś dzieje albo to rozwijająca się fasolinka:) chociaż nie robię sobie nadziei by za pierwszym razem się udało tymbardziej, że nie trafiliśmy na sam środek dni płodnych :( ale za Ciebie Cannella trzymam kciuki :*

Zosiek moze sie uspokoi a jak nie to sie rozstana bo w sumie po co byc z kims skoro moze czuc cos do Ciebie

Patrycja wiem staram sie go wspierac chociaz nie zawsze mi to wychodzi bo mi czasem brak sil

ja tez mialam takie niby objawy tzn chyba sobie je bardziej wmawialam napoczatku ale pozniej jak przy kolejnych cyklach znow tak bylo to wiedzialam ze to nie fasolka tylko poprostu przed okresem mam takie bole mimo iz wczesniej ich nie bylo wiec ostroznie z tym aby sie nie nakrecic:)

Cornellka musisz być silna bo jesteś mu potrzebna a my wszystkie wierzymy, że będzie dobrze :*

No ja też się nie nastawiam chociaż @ mam dostać za tydzień dopiero a ja już od tygodnia mam takie objawy. Może to jakiś wyrostek czy coś?? no sama nie wiem, poczekam na @ a jeśli nie nadejdzie w planowanym dniu to zrobię test a jeśli na teście nic nie wyjdzie no to pójdę do lekarza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry