reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

No coz OLIWIERKU nie ma to jak czegos mocno pragnac - niemal musi sie spelnic. Oby rzeczywiscie noworoczne usg pokazalo wam Oliwierka. A swoja droga to dziewczyny maja racje - cokolwiek przyniesie usg i tak bedziesz sie cieszyc.
Ja przez pierwsze 10 tygodni bylam przekonana, ze to chlopak teraz mam jakos mniejsze przeczucie a raczej prawde powiedziawszy nie mam go wcale :mad: Chcialabym chlopca ale zobaczymy. U mnie to pewnie taka troche obronna pozycja bo maz jest znacznie lepszy z dziecmi i te go uwielbiaja a ja mam do nich dosc nieufne podejscie. Wiem, ze ze swoim jest zawsze inaczej ale wolalabym jednak chlopca bo jakos mam wrazenie, ze w takim wypadku mezczyzna jest bardziej zaangazowany w wychowanie(choc to pewnie bzdurny wymysl z mojej strony).Ponadto moj maz od malego byl wychowywany nas Lego, ktorego w zwiazku z tym mamy w domu niesamowity zbior i widze jak te swoja dziecieca pasje podzielil ze swoim chrzesniakiem, ktory ma obecnie 5 lat i jak razem spedzaja czas. No i dobrze byloby to zachowanie widziec w domu...Jakos z chlopcami mamy wiecej doswiadczenia wiec widac tu wyraznie nasza, ale przede wszystkim moja wlasna, wygode ....

;D ;D ;D :laugh: ;D ;D

reklama
Hm najlepszym wyjściem byłyby bliźniaki- dziewczynka i chłopczyk ;D, hm może jeszcze u którejś z nas schowal się w brzusiu za pierwszym- ten drugi.

Mi sie tez dzidzia snila dzisiaj - pierwszy raz, moze dlatego ze przed zasnieciem mysalam o niej/nim duzo
Zawsze chcialam miec dziewczynke, a teraz jak juz jestem w ciazy nie jest to az tak bardzo silne...
Mam moja powiedziala ze wyglada jej na chlopka po moim wygladzie...
Zobaczymy, ciekawe kiedy bedziemy wiedziec...

Własnie..ja kiedyś- zanim zaszłam w ciąże- sądziłam, ze bede miała chlopca..a teraz odkąd jestem w ciąży- dziwne- wydaje mi sie, ze jak nic -nosze w sobie dziewczynke- i naprawde- w gruncie rzeczy obojętne mi jest czy będzie dzidzius płuci zenskiej czy meskiej- byleby było zdrowiutkie!Mogę sobie powiedziec- bo to fakt- jak miałabym wybierać ::)- "wziełabym" dziewczynkę..ale miałabym wahania..czy moze jednak chlopca:)..wic ja sie ciesze, ze to nie my decydujemy KTo:)- i najważniejsze-by dzidzia urodzila się zdrowiutka, dobrze chowała..a poród przebiegł nam bez komplikacji- a tego życze nam wszystkim!

Oj Rusałeczko zgadzam sie z Twoją wypoiedzią w 100 % !!!Ja też "gdybym mogła" wybrać podświadomie wolałabym chłopca, mam już córcię,ale nie jest to w całej naszej mocy aby uczynić to, a więc najważniejsze jest aby nasze Maleństwo się urodziło w miare sprawnie i bez komplikacji i oczywiście zdrowiutkie!!!

Wczoraj była u lekarza na kaloskopi( chyba tak to się pisze) i wszystko jest w porządku - naoglądałam się siebie "od środka" hihihi, lekarz tłumaczył co jest gdzie ale dla mnie to tylk zwykłe fałdki skóry i nic specjalnego nie widziałam..badał czy nie ma znamion rakowych w szyjce macicy itd. Maluszka niestety nie widziałam, ale chyba jest wszystko w porządku..Za to "przycisnęłam" mojego gina i umówiłam się na 21-12 na kolejną wizytę i będziemy podglądać Szkraba do "skutku". Chybażę okaże się małym cwaniaczkiem i twardzo nie będzie chciał pokazać kim jest hihihi. Ale ja tak bardzo chciałabym już wiedzieć ....

Fajnie Olu- ja cały czas czekam w napięciu na 14.12-tez chce juz wiedziec -KTO ządzi moim brzuszkiem:)...oj nie mogę sie doczekać!:)

Rusałko już 14-12 będziesz wiedziała??Tak szybko??To chyba Twój lekarz ma suuuper sprzęt, skoro tak szybko stwierdzi płeć...a Twoje przeczucia? Co Ci mówią?

reklama
OluK- ja mam taką nadzieje, ze podejrzy- sam powiedział mi, ze sie postara, ale niczego nie obiecuje. Wogóle to on jesli nie jest pewny, to woli nie mówić płuci..:/i dobrze, bo po co miałabym niepotrzebnie sie jakos nastawiać.
Jeśli chodzio o moje i meża przeczucia, myślimy, ze to dziewczynka- (patrzac jak brzuszek rosnie-a raczej bioderka:) oraz to, ze ja jem gł słodkie- lekko kwaskowate rzeczy- a generalnie to najlepiej jak najmniej przyprawione, "jalowe"potrawy...a to ponoć na dziewczynkę..aa i nie ominęly mnie mdłosci,wymioty złe samopoczucie a to wszystko ponoć (wg przesadów:)- na dziewczynke:)- no i tak też nam mówi intuicja..zobaczymy jaka prawda juz wkrótce:)

Do góry