reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chrzest :)

reklama
ja robie chrzciny w restauracji, zrobiłabym w domu ale moj "duzy" pokoj wcale nie jest taki duży i byśmy sie ściskali jak sledzie w beczce. Będzie ok. 20-22 osoby.
Za obiad w lokalu place 50zł od osoby(2dania + lody na deser) od siebie dokupuje tort, szampana,owoce i pieke ciasto. Także bedzie ponad 1000zł za samą restauracje
a ksiadz u nas bierze "co łaska" ,ale jak to powiedział koleżance jak chrzciła syna" co łaska, ale nie mniej niż 150zł" ^^
a garniturek kupiłam Mateuszkowi używany na allegro, u nas w sklepach w sumie nawet nie ma wyboru ładnego z takich wiekszych rozmiarkow, bo moj mały wazy już 8kg, chrzciny za miesiac, a on przez miesiac tyje ok. 1-1,3kg wiec bedzie już kluchaaa a tutaj taki sliczny garniturek na 74:) aż sie pochwale
ewentualnie jak bedzie zły to znajoma jest krawcowa to za free cos tam poprzerabia:) ale mieryłam Matiego i podejrzewam ze bedzie ok

Garniturek do chrztu 74 80 (675991748) - Aukcje internetowe Allegro

a wkłądacie bąblom buciki i czapeczki? pytam mamy chłopców Ja bucików nie planuję, bo za 2 tygodnie może być gorąco ale czy czapeczki nie trzeba będzie zdjąć w kościele i tak?

ja akurat wylicytowałam garniturek i buciki były w zestawie;)
ale jeśli bedzie gorąco to nie zamierzam zakładać i meczyć synka
a ogolnie wszystkie czapeczki do chrztu dla chłopców nie za bardzo przypadaja mi do gustu bo są szyte na jedno kopyto jak to sie mawia, no i akurat taka wersja mi sie zbytnio nie podoba :)
a w kosciele ksiadz nie bedzie lał po czapce wody swieconej hihih:) ale pewnie mati bedzie mial czapeczke troche tak dla picu, do zdjec itp

zuch ja ubieram małej skarpetki lub rajstopki w zaleznosci od pogody a na główke opaskę-kokardkę :-) taki plan na dzis :-)a chrzest w sierpniu ale duzo uwag juz mi pomogo z naszego wątku dobrze poczytac jak to robia inni :-)

U nas byl komplecik, buty zalozylismy, bo sie tatus rzucal, ze jak to tak, bez butow hehe:cool2: a czapke dalam juz po polaniu glowki woda, bo generalnie bylo cieplo. Czape zreszta mielismy cieniutka bawelniana:tak::tak:

My tez juz po chrzcinach :). Lokal wynajmowalismy a jedzonko szykowała teściowa. my weszlismy prawie na gotowe. Mały miał garniturek, buty i czapka tez były. Tu kilka zdjeć
- mielismy wynajetego fotografa, który robil zdjęcia w kościele i w lokalu
Andrzej Kłódkowski - FOTO

reklama
Do góry