reklama

Ciąża bliźniacza

Ja nie twierdze ze kazdemu dziecku te foteliki zaraz zaszkodza kom dałn ;) Ale zdrowe nie sa dla malych pleckow i jak mowisz Rain kwestia umiaru :)

Dziewczyny pytaja o opinie wiec moim zdaniem wydatek zbedny.

Yen moje dopoki nie zaczely sie ruszac lezaly na lozku i nie spadly ani razu, potem na podloge i robcie co chcecie :) wystarczy odpowiednio zabezpieczyc teren :)

Na zgage rennie i nic innego!

reklama
rabbit tutaj jest fajnie opisane co do szpitala https://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2011-f399/torba-do-szpitala-51668/

co do lezaczkow to czytalam gdzies ostatnio ze nie powinno dziecko w nim siedziec dluzej niz 3h dziennie, my mamy jeden oboecany na pozyczenie, a jesli sie sprawdzi to na pewno kupimy drugi, przy dwojce urwisow trzeba sobie radzic:-), ja mysle ze jak maluchy zaczna byc juz bardzo ruchliwe to nie zostawie ich w lezaczkach bez opieki.

jesli chodzi o zgage to kolezance pomagal ... banan:-) sposob przeze nie nie sprawdzony bo ja mam zgage tylko od czasu do czasu i da sie wytrzymac bez wspomagaczy, na szczescie

ja jestem juz na etapie prasowannia ubranek, co prawda tetrowki sie susza ale mam tyle ciuszkow ze hoho chyba sie nie wyrobie przed szpitalem tym bardziej ze mam ogromne zaleglosci w prasowaniu moich i meza rzeczy

rabbit tutaj jest fajnie opisane co do szpitala https://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2011-f399/torba-do-szpitala-51668/

co do lezaczkow to czytalam gdzies ostatnio ze nie powinno dziecko w nim siedziec dluzej niz 3h dziennie, my mamy jeden oboecany na pozyczenie, a jesli sie sprawdzi to na pewno kupimy drugi, przy dwojce urwisow trzeba sobie radzic:-), ja mysle ze jak maluchy zaczna byc juz bardzo ruchliwe to nie zostawie ich w lezaczkach bez opieki.

jesli chodzi o zgage to kolezance pomagal ... banan:-) sposob przeze nie nie sprawdzony bo ja mam zgage tylko od czasu do czasu i da sie wytrzymac bez wspomagaczy, na szczescie

ja jestem juz na etapie prasowannia ubranek, co prawda tetrowki sie susza ale mam tyle ciuszkow ze hoho chyba sie nie wyrobie przed szpitalem tym bardziej ze mam ogromne zaleglosci w prasowaniu moich i meza rzeczy

podzielam Twoj bol, juz drugi dzien prania i prasowania... jeszcze dwa przede mna ;-)
co do lezaczkow ja nigdy nie slyszalam zeby szkodzily maluszkom... te obecnie sprzedawane na rynku albo rozkladaja sie na polasko lub sa pod takim katem ze dziecko nie ma skrzywionych pleckow... co innego jak siedzie w foteliku samochodowym...
nie mniej jednak podzielam zdanie dziewczyn i kladzenie na lozko w moim wypadko wogole nie wchodzi w gre... kiedys moj mezus pilnowal Julki jak miala 2 mies , polozyl ja do lozeczka , ulalo jej sie i zaczela sie krztusic :szok: strachu najedlismy sie ze szok. nie wybaczylabym sobie jakbym po prostu piala polozyc dzieciaczka i wyjsc robic swoje, ale ja juz taka jestem i nic ni zrobie, wole miec wszystko pod kontrola ;d

a po bananie to mam taka zgage ze po scianie moge chodzic :-(

nie mniej jednak podzielam zdanie dziewczyn i kladzenie na lozko w moim wypadko wogole nie wchodzi w gre... kiedys moj mezus pilnowal Julki jak miala 2 mies , polozyl ja do lozeczka , ulalo jej sie i zaczela sie krztusic :szok: strachu najedlismy sie ze szok. nie wybaczylabym sobie jakbym po prostu piala polozyc dzieciaczka i wyjsc robic swoje, ale ja juz taka jestem i nic ni zrobie, wole miec wszystko pod kontrola ;d

wiadomo że wyjsc i robic swoje gdy dziecko samo na łóżku nie wchodzi w gre... ja pisząc o zostawieniu miałam na mysli wyjsc np do kuchni po butelkę itp... ale na szczescie ten etap ksztuszenia, ulewnia mam za sobą wiec ufff :)
w lezaczku tez sie nie zostawi, ... moim zdaniem wszystkie urzadzenia mają służyć by dziecko było bezpieczne lecz nadal pod naszym okiem i by lepiej mozna było zapanować nad wszystkim a nie ma to służyc temu by włozyć dziecko do leżaka, zostawic na łóżku itd i iść sobie

Ostatnia edycja:
Ja lezaczki tez uwazam za niezbednik jak dla mnie.Teraz juz dziewczyny robia zolwiki wiec ich nie uzywam ale nie raz kiedy bylam sama karmilam na dwie rece,czy jak jedno plakalo bujalam noga a drugie karmilam:-)
Mysle ze te wzzystkie opinie na temat fotelikow,bujaczkow itp ze sa niezdrowe sa nadwyrost.Przeciez nikt nie trzyma dzieci tam caly dzien.

Rabbit bol biodra..wiem o czym mowisz..Ja polowe ciazy to mialam,do samego konca:-(
A zgaga..Nic nie pomagalo..Pod kOniec normalnie spalam na siedzaco:-(

reklama
Ja zgagę miałam od II trymestru. Domowe sposoby nie pomagały, a o Rennie i Manti lekarz wypowiedział się, że one działają chwilowo i zgaga zawsze będzie po tym wracać. Przepisał mi Helicid 20 - biorę jedną tabletkę na noc i spokój. Warto na wizycie informować lekarza o takich typowych dolegliwościach bo on zawsze coś wymyśli a my pozbywamy się cierpienia.
Po wczorajszej wizycie dowiedziałam się, że chłopcy ważą po ok. 2 kg i że nadal mam bakterie w układzie moczowym mimo kuracji, baaa, nawet jest ich więcej. Podobno mam zastoje (????). Macica uciska przewody moczowe, mocz stoi w nich i bakterie się zbierają. Czy któraś z Was miała coś podobnego? Dostałam silniejsze leki, bo jak powiedział lekarz: "musimy się bronić przed przedwczesnym porodem". Zgłupiałam....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry