reklama

Ciąża bliźniacza

Patrzalek ale już chłopcy są duzi....supcio..... a jeżeli chodzi o bakterię lepiej ją wyleczyć....bo może się dostać do do dróg rodnych i pewnie lekarzowi chodziło o to że wtedy mogą spowodować przedwczesny poród...ale to nie jest tak chop siup:)

ja dzisiaj się wyspałam...nareszcie...uffff..... już za dwa dni wizyta nie mogę się doczekać:) taka jestem ciekawa jakie są maluchy...czy dużo urosły...jak są ułożone i wogóle:)

reklama
Dziewczyny, ja przy pierwszej ciąży zaczęłam kompletować wyprawkę ok 35 tc, a teraz to chyba tak jak Wy zacznę dużo wcześniej... Dobrze że mam część rzeczy po córce.

Jejjku.. jak fajnie że niktóre z Was są w tak zaawansowanej ciąży i że już niedługo do porodu. Ja mam termin na styczneń i mam wrażenie że to tyle czasu że hoho!:-)

Ja byłam wczoraj na usg prenatalnym. Jest to jednak ciąża jednokosmówkowa - dwuowodniowa. Lekarz uprzedził mnie że to ciąża podwyższonego ryzyka z uwagi na możliwość wystapienia TTTS. Grubośc przegrody międzyowodniowej to tylko 1 mm.

A dzieciaki rosną, są troszkę większe niż wynikałoby to z terminu OM I jest jeden chłopak :) Drugi dzidziś nie chciał się ujawnić

Wymiary: 5 cm i 5,2 cm (w 11t2dc), widoczne kości nosowe i NT: 1,5 i 1,6.
Przepływy żylne też dobre. Mam nagraną płytke jak dzieciaki rozrabiają w brzuszku :)

Dobrego dnia :))

hej dziewczyny, ja chyba tez zaczne juz bardziej sie przykladac do kompletowania wyprawki, musze sprawdzic co mam po synku :) choc on to wielki byl (4kg jak sie urodzil) a maluszki pewnie beda duuuzo mniejsze...
dzisiaj ide do lekarza :) trzymajcie kciuki, moze uda sie juz luteine odlozyc...
milego dnia zycze!!

Rabbit pytanie do Ciebie moj magnez zawiera wodoroasparaginian magnezu 600mg-> 40mg magnezu i pirydoksyny chlorowodorek 5mg czy to jest ok ??? tzn czy te kosmiczne nazwy to nie jest nic czego nie moglabym brac??

Milenka, co prawda nie po farmacji jestem ale wg mnie magnez ok - pirydoksyny chlorowodorek to witamina B6 która powoduje lepsze wchłanianie magnezu, dawka dla kobiet w ciązy magnezu to 350 - 400mg magnezu więc nawet mozesz brać max 10 tabletek, ja biorę maksymalną dawkę magnezu i jak robiłam poziom jego we krwi to wyszło po środku skali

ja dosłownie na moment bo roboty mamy sporo....

Filipek 2700 g i Kubuś 2600 g, ur.24.06.2011 godz 11.21 i 11.22 przez cc SDC10784.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry