reklama

Ciąża bliźniacza

moja teściowa w sobote poleciała gdzieś i kupiła 10 pieluch tetrowych czym mnie znowu wkurzyła - pewnie tanie były - ja je dzisiaj uprałam, bo staram się na bieżąco wszystko prać i prasować, zaglądam w pralkę a tam te pieluchy wyglądają jak zmemłana gaza ! wyciągam jedną , próbuję jakoś ją naprostować i doprowadzić do odpowiedniego kształtu patrzę a tam te nitki są poprzesuwane i wygląda to tak jakby się miały rozchodzić...kompletny badziew! mam 9 pieluszek tetrowych jakie otrzymaliśmy od kogoś, tamte uprałam, normalnie dały się uksztaltować po praniu, nitki się nie rozchodzą, ładnie się uprasowały - kompletnie bez porównania...
wezmę te pieluchy spakuje i jej po prostu pokażę co ona kupiła... grrrrrrrrrrr (zawsze jak nam coś kupi to badziew co się rozsypuje:-( )

reklama
Wiatam nowe forumowiczki :) Tossa no to odziemy łeb w łeb prawie, ja tez na początku grudnia 36 tydzien i moje dziewczyny tez poprzecznie leżą.Co do ruchów to moja pierwsza ciąża i juz czuję, takie pukanie od srodka tylko ze ja chudzielec i brzunio mały wiec miejsca tez niewiele do brykania mają.
małekropki wnioskuje, ze sie znamy z bociana panienko :).
gastone ja pytałam sie w szpitalu o wage 2 razy, ale i tak nie usłyszałam odpowiedzi, zreszta pani jakas sfochowana była, ale spoko ide w sobote prywatnie to sie dowiem.

Mamuski czy kupujecie dla swoich maluchów monitory oddechu?Juz moje dwie kolezanki potwierdziły, ze to ich najlepszy zakup był..tylko drogie to jak nie wiem co no i razy dwa..
Ewa ja narazie nie kupuije monitorow oddechu, jesli urodzilyby sie duzo wczesniej tak,zeby mialy na poczatku problemy z oddychaniem to wtefdy kupimy, a jesli urodza sie o czasie, to nie.

Tossa nie wypralas tych pieluch w za wysokiej temp chociaz nie bo je mozna prac(gotowac do 95 stopni) tetrowki na ogol sa tanie, i nie wygladaja zbyt ladnie dopoki sie ich nie uprasuje ....;/ ale jesli to ma byc wymowka zeby sie troche z tesiowa pospierac to dawaj jestem z Toba:-D:-D

Ostatnia edycja:
hejka grubaski...:P ja nadal u mamy przebywam...mój mąż maluje ostro....hihi ale to dobrze....mi tu usługują czuję się wspaniale....i mam namiastkę Mileny i Eweliny bo cały czas się bawię z 3 letnią Laurą....hiihi ale to męczące zajęcie po 3 h....ohhhh

Witam wszystkie nowe mamuśki...cudownie że nas coraz więcej....jakiś wysyp bliźniakowy :P

Milena ja je uprałam w 40 stopniach :-) zadzwoniłam do szanownej mamusi i jej się zapytalam czy te pieluchy to są jednorazowe :-) okazało się źe tanie nie były bo 3zl sztuka i że babka w sklepie zachwalała że takie dobre i polski produkt... jak wyschną to zaniosę teściowej niech pokaże tej babce te pieluchy - dla mnie one nie są warte tych pieniędzy i tak jak pisałam wcześniej , otrzymaliśmy od kogoś pieluchy tetrowe i tamte są zupełnie inaczej tkane!

przez małą Lolę mam kiepski dostęp do internetu,....cały czas "aa ciocia ania zobacz,....a ciocia ania pobaw się w lekarza..." aa wtedy wszyscy uciekają (jej mama i tata) i udają zajętych hihi żeby mieć chwilkę dla siebie:)

Tossa ciesz sie kochana, ze tesciowa cos kupiła, z moją nawet nie moge pogadać o wyprawce, bo jeszcze dla niej za wczesnie jest :/.
#rabbit# no to małe przygotowanie przed bliźniakami, ja ostatnio patrzyłam na odcinek Kasi i Tomka, gdzie płakało dziecko przez jakies 10 minut, no i musiałam przyciszyc telewizor!!Tak mi to działało na nerwy..

reklama
fajnie że są nowe ciężarówki, zawsze to raźniej ;-)

ewaw1, rabbit - ja się ma swoje dziecię to zupełnie inaczej się je traktuje niż obce.. nawet płacz nie przeszkadza tak bardzo i jest się bardziej wyrozumiałym, to się nazywa matczyna miłość, zobaczycie.. jeszcze oszalejecie na punkcie swoich dzieci :tak:

widzę że na tapecie teściowe.. to moja wczoraj przy teściu wypaliła do mnie z zapytaniem, dlaczego teraz jestem w ciąży skoro mam przecież naukę i może mi to przeszkodzić w aplikacji? przede mną egzaminy a ja muszę je zdać a moim stanie to już nie jest takie oczywiste, bo mogę wylądować np. w szpitalu. I jak to z jej synem zaplanowaliśmy że ciąża pojawiła się w takim "niewłaściwym" momencie? Dlaczego nie poczekaliśmy? :wściekła/y: Mówię Wam dziewczyny... ręce opadają. :baffled:
Ale ogólnie to dobra kobieta, stara się być dobrą teściową, tylko czasami za dużo mówi... :confused:

aaa.. i poczułam ruchy dzieciaków w 16t4d ale na razie taki delikatne i nie że jakoś często.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry