reklama

Ciąża bliźniacza

No mozna sie usmiać noszenie na laktyce, przepakowywanie torby :)..ale tak szczerze tak jak madzia napisała nikt nie zrozumie, jakie to obciązenie dla organizmu podwójna ciąża..
Ja juz którąś noc z rzedu wstaje z bólem brzucha, ale takim jakbym zle spała i uciskała na maluchy albo one na mnie..boli mnie cały brzuch,nerki,jelita achhh..

reklama
No mozna sie usmiać noszenie na laktyce, przepakowywanie torby :)..ale tak szczerze tak jak madzia napisała nikt nie zrozumie, jakie to obciązenie dla organizmu podwójna ciąża..
Ja juz którąś noc z rzedu wstaje z bólem brzucha, ale takim jakbym zle spała i uciskała na maluchy albo one na mnie..boli mnie cały brzuch,nerki,jelita achhh..

Ewa wlasnie przejzalam Toje fotki i zafacynowal mnie Twoj bukiet slubny...
co to sa za kwiatki?? bo chyba nie szparagi nie ??? ;P

aaaa to jarzembina :-D a ja juz myslam,ze szparagi :-D ale fajnie by bylo miec bukiet ze szparagow np z dodatkiem marchewki i koperku ... nie glupi pomysl moze cos wymysle na slbu koscielny :cool2:

to moj bukiecik :
calla-lilies-wedding-bouquets-2.jpg

Ostatnia edycja:
Hello :-)

mamaMaćka - ja niestety też zaczynam już narzekać. Moj mąż się śmieje że stękam i jęczę jak nigdy :sorry: ale pomimo że to dopiero 17ty tydzień :szok: to ja jestem już zmęczona :cool2:
musze powiedzieć że przy pierwszej pojedyńczej ciąży to zmęczenie zaczęłam odczuwać dopiero ok 28-30 tc, a teraz to ja nie chcę mysleć nawet co będę czuła w 30tc, jak tak wcześnie się zaczęło. To prawda że bliźniacza ciąża to duże wyzwanie dla organizmu..
Musze w końcu pomysleć o L4 i nie robić z siebie bohaterki :-D

Milena23 - daj znać po wizycie..

ewaw1 - ile już kilogramów na plusie? ja pomimo że naprawdę zaczęłam zdrowo i dietetycznie jeść do waga idzie do góry, :no: w pasie mam już 104 cm, a zaczynałam od 69.. :eek: czuję się jak wieloryb, a gdzie do końca :no:

madzia842 - chyba każda z nas musi przejść przez bezsenne nocki.. u mnie na razie w drugą stroną, spałabym po 15h/dobę :happy2:

Tossa - to pewnie synek dawał znać :))

karola79 - Ty już niedługo, dasz radę :tak: ja też widzę że inni traktują na zasadzie:ciaża to ciąża, co z tego że bliźniacza.. :confused:

super bukiecik, taki delikatny, takie lubię..no troche planowania jest i wydatków a wesele też planujecie?Ja swój urządziłam tak jak chciałam i sobie wymarzyłam.To juz trzy lata mineły!Czas tak szybko leci..tylko nie w ciąży ;-).
Zmykam na sniadanko.
youstta w pasie tylko 93 cm, a waga chyba 54kg, jutro mam wizyte to sie zwaze..ale czuje, ze jestem za mała i dlatego mnie wszystko boli i uciska

Ostatnia edycja:
reklama
oj z tym brzuchem już wiem co nieco ...ja już mam problem żeby się schylić, nie mogę, boli mnie brzuch i koniec i kropka...dzisiaj nawet jak poszłam z psem na spacer to brzuch mnie ciągnie przy każdym kroku ... a ile jeszcze tygodni przede mną... na lewym boku mam już dość leżenia , na prawym gorzej mi się leży, na wznak - wcale mi się nie leży , podobnie jak na brzuchu...powoli maluchy mi też chyba jeść nie dają, jak zjem to z miejsca mi się odbija i cofa...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry