Milena23uk
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny, znalazlam wasze forum i tez chcialabym dolaczycMoja ciaza jak widze najmlodsza stazem bo koncze 12 tydzien ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do grona ;-)
Od razu mam pytanie do dziewczyn z uk - jak nazywa sie USG z badaniem przyziernosci karkowej? Mi polozna zaznaczyla na swistku routine booking scan ale to chyba nie to. A na drugim papierku mam zaznaczone okienko quad test (14w2d - 20w0d) a tego combined test (11w2d - 14w1d) nie (czy to bedzie ten test z krwi Pappa?) Bede wdzieczna za Wasza pomoc.
Pozdrawiam!
witam i gratuluje serdecznie!
co do scan jesli chodzi Ci o ten na down syndrom to ten combined test jest wykonywany ja napisalas, nie wiem czy polozna Ci powiedziala,ale spytaj w szpitalu to Ci powiedza... jesli chodzi o test z krwi na down's syndrom to w przypadku blizniat jest on nie dokladny i lekarze nie przywiazuja do nie go wagi- tak mi powiedzialo 5 roznych konsultantow plus polozna. natomiast jesli podczas usg wychodza jakies anomalie to wtedy proponuja ci ten test z pobraniem plynu owodniowego.
ja nie mialam tego scanu bo moja polozna pochrzanila i poszlam na to 14 +5 i bylo juz za pozno. test z krwi wyszedl ok, ale jak mowie, to jest nie accurate wg nich. nie wiem czy mialas juz dating scan ale jesli nie, to oni sprawdza karczek na tym scanie i nie musisz miec dodatkowych zadnych badan.
skad jestes??
Moja ciaza jak widze najmlodsza stazem bo koncze 12 tydzien ale mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do grona ;-)