reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie!!!
Dołączam do grona mam bliźniaczych. Jestem w 13 tyg., jest to ciąża dwuowodniowa jednokosmówkowa. Naczytałam się w necie o ciążach bliźniaczych i jestem troszkę przerażona. Mam już 3 letnią córeczkę i raczej nie uda mi się nadrobić zaległości w czytaniu tego wątku ale w wolnych chwilach poczytam wcześniejsze posty :)

Karola2112 gratulacje!!! Pięknie donoszone maluszki. Mi lekarz już powiedział, że mam się oszczędzać i donościć przynajmniej do 7 miesiąca. Termin mam na 22.02.2012 r.

reklama
Mój gin mówi, że to epidemia ;) Ja też czekam z niecierpliwością ale po przeczytaniu wszystkich strasznych historii o ciążach jednokosmówkowych obawiam się tego "podkradania". Oczywiście wiem, ze to nie jest regułą ale jakoś mam stracha :/

MoniaN - witaj na forum, fajnie ze dolaczylas bo jestes na tym samym etapie ciazy co ja, nawet termin prawie ten sam. Prawie bo ja na kazdym usg mam inny: 18.02, 20.02, 22.02 ale wiadomo ze i tak moze byc wczesniej wiec tym sie nie nalezy sugerowac.
karola2112 - gratulacje i niech maluszki zdrowo rosna!

MoniaN i magnoli ja również jestem nowa:) i też mam termin na tak między 19- 21 lutym :) zobaczymy do kiedy się nam uda:))
moje maluchy są dwukosmówkowe i dwuowodniowe i od początku jestem na zwolnieniu bo ten początek kiepski był ale liczę że dalej będzie lepszy a wy jak możecie pracować czy też musicie się oszczędzać

MoniaN i magnoli ja również jestem nowa:) i też mam termin na tak między 19- 21 lutym :) zobaczymy do kiedy się nam uda:))
moje maluchy są dwukosmówkowe i dwuowodniowe i od początku jestem na zwolnieniu bo ten początek kiepski był ale liczę że dalej będzie lepszy a wy jak możecie pracować czy też musicie się oszczędzać
Ja musiałam zrezygnować z pracy półtora roku temu, więc siedzę w domku z córcią. Ale L4 by się przydało przy mojej wszędobylskiej panience.
Początek tej ciąży miałam ciężki, mdłości i wymioty chyba od dnia poczęcia maluchów, na szczęście stopniowo mija.

Karola, dzieki przede wszystkim ze znalazłas dla nas czas i tu wpadłas:-) nie zostawiaj nas tak kompletnie na rzecz ROZPAKOWANYCH, zagladaj do nas i dawaj dobre rady.
Ciesze sie, że jestescie juz w domku, zdrowi i szczesliwi.

Witam kolejna mamę i cóz zapraszam do naszej uroczej narzekalni i stękowni:-D:-D:-D
Dziewczyny wezcie mi o tych owodniowo kosmówkowych napiszcie co i jak, ja tylko wiem ze mam dwu jajowe i co dalej???

Karola, dzieki przede wszystkim ze znalazłas dla nas czas i tu wpadłas:-) nie zostawiaj nas tak kompletnie na rzecz ROZPAKOWANYCH, zagladaj do nas i dawaj dobre rady.
Ciesze sie, że jestescie juz w domku, zdrowi i szczesliwi.

Witam kolejna mamę i cóz zapraszam do naszej uroczej narzekalni i stękowni:-D:-D:-D
Dziewczyny wezcie mi o tych owodniowo kosmówkowych napiszcie co i jak, ja tylko wiem ze mam dwu jajowe i co dalej???

Karola czyli Twoje maluszki mają osobne łożyska i jedno drugiemu" nie próbuje "zaszkodzić. Moje mają jedno łożysko niestety ale każde z nich jest w swoim worku owodniowym i to jest plus

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry