reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
ja stety bądź niestety jeżdże do Warszawy, tam pracuję więc tam mam całą swoją opiekę zdrowotną:( jak jeszcze pracowałam miałam blisko a teraz każda wizyta to wyprawa.

A na Bartnikach to chyba mówiłaś o Oli i Marcie je znam dosyć dobrze bo Magdę jedynie z widzenia.

Hej.
Ja wstałam przed chwilą:) Szkraby w brzuchu też,a szkraby w drugim pokoju jeszcze śpią. Grzeczne dzieciaczki dały się wyspać mamie:-)
Olik, masz absolutną rację, najważniejsze, aby dzieci były zdrowe. MUsiałaś wiele przejść, ale na szczęście już jest dobrze, więc zdrówka dla Was na dalsze miesiące.

Jak to jest własnie z tym TTTS, czy może od wystąpić w ciąży dwukosmówkowej?

Oj Rabit, dzieciaczki już mają mało miejsca, nie maja gdzie poskakać hihi :)

Czy Wy tez miałyście wrażenie od 24 tygodnia że brzuch rośnie ddosłownie z dnia na dzień?

MOje szkraby 2 tyg temu, w 22 tyg. ważyły 460 i 560 gr, hmm ciekawe ile przytyły przez te 2 tygodnie :)

A jak stoicie z wyprawkami? Bo ja powiem szczerze, ze dużo rzeczy już mam, wolę wczesniej być gotowa. Choć mam nadzieje donosic do końca, bo musze jeszcze zdąrzyć sie obronić na uczelni :)

Pozdawiam. PAPA:happy2::happy2:

Hej Domi 1906,
Ja miałam ciążę 1 kosmówkową 2 owodniową i w przypadku kiedy jest ta sama płeć to do około 10tc da się stwierdzić czy rzeczywiście jest 1 kosmówka czy 2 - ale to zależy od profesjonalizmu lekarza czy jest w stanie to potwierdzić. Polecam tylko jedno miejsce, gdzie rzadko się mylą - GENOM w Rudzie Śląskiej - na Śląsku największa grupa specjalistów od badań prenatalnych i ciąży patologicznych - w moim przypadku nie pomylili się ani co do wagi Dzieci ani tygodnia porodu - można tam się zarejestrować na NFZ ale bezpłatne tylko do 23tc.
Centrum bada

Olik, dzieki. Wiesz jestem akurat ze śląska, ale ja mam bardzo dobrego swojego lekarza, prowadziła moje poprzednie ciąże i odbierała poród, więc mam zaufanie do tej babki. W 10 tc od razu rozpoznała ciążę dwukosmówkową dwuowodniową, bo błona dzieląca dzieci ma 3 warstwy, a teraz sie potwierdziło - sa dwujajowe, więc musi tak być.

Ojeje, nie uważacie ,że to cud natury bliźnięta? Normalnie, wypuszczasz takie 2 jajeczka, mężuś doprawia ;) i bach - dwa dzieciaczki :)

Czesc dziewczynki, gigant burza przewaliła sie nad moją wioską w nocy. Spsłam jak zwykle so so :-(

Mezus biegnie po bułeczki a ja w wyrku hhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmm klasyk, tak powinno byc.
Ha znam pare osób z Sochaczewa, a w Zyrardowie mój maz jak kiedys pracował w banku miał tam oddział do zarzadzania...byłam wtedy w pierwszej ciązy....ale fajne wspomnienia

Olik, dzieki. Wiesz jestem akurat ze śląska, ale ja mam bardzo dobrego swojego lekarza, prowadziła moje poprzednie ciąże i odbierała poród, więc mam zaufanie do tej babki. W 10 tc od razu rozpoznała ciążę dwukosmówkową dwuowodniową, bo błona dzieląca dzieci ma 3 warstwy, a teraz sie potwierdziło - sa dwujajowe, więc musi tak być.

Ojeje, nie uważacie ,że to cud natury bliźnięta? Normalnie, wypuszczasz takie 2 jajeczka, mężuś doprawia ;) i bach - dwa dzieciaczki :)

Z jednej strony cud ale z drugiej przez ten pierwszy czas straszna tyrka.Ale pózniej dzieci sa takie boskie ze sie zapomina. Myslisz o kims do pomocy?

reklama
hejka mamuśki!! ja nadal w łóżeczku leże choć dawno wstałam....mam do was pytanko jak kupowałyście pampersy 1 to ile macie sztuk w opakowaniu?? i ile płaciłyście?? bo nie wiem które się najbardziej opłaca....a muszę jeszcze dokupić....

aaaa i oczywiście witam nowe mamy...szok że jest tyle bliźniaczych ciąż...:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry