reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ashiarona to super ze tak gładko przechodzisz ciąże...u mnie dramat i chyba już wszystko miałam...rwa kulszowa i mdłości też były...ale czego się nie wytrzyma dla dzieciaków...:) a masz już wybrane imionka dla dziewczynek??

ja też wybrałam Jane....ale Twin Two...z matrixami....:)

witam, jakze wczesdna pozna pora...
mnie czekaja zakupy rano- wyciagam meza do ciastkarni, a potem jakis spacer -dzis ma na popoludniu wiec moze sie da : hihii

fajnie,ze jest nas coraz wiecej ;) i coraz wiecej podwojnych dziewczynek, witaj w klubie ashiarona

cześć :-) oj co mnie wczoraj nie spotkało ...:-( najpierw jakieś straszne dreszcze.... potem wszystko mnie kuło,bolało...po każdej ze stron...na dodatek odkąd biorę żelazo to ciągle wydaje mi się ze mam pełny żołądek :-( mam nadzieje że następne wyniki już będą w normie...
ojojciu....:-(

ojj widzę że znowu nie spałaś....jak ty funkcjonujesz?? u nas dzisiaj święto...i odpust i wiejska imprezka hihihih ale sobie daruje....
mnie dzisiaj obudził zatokowy ból głowy...ale czytałam że w ciąży mogą być zatkane uszy i nos...hmmm co jeszcze mnie dopadnie....:(
taka piękna pogada a ja muszę leżeć w domu...mam nadzieję że wrzesień i październik będą ładne....wtedy będzie się spacerować...z dzieciakami :)

To faktycznie Rabbit, ale czego sie nie robi :-)
Tak, Nadia i Natasza.
Dziewczyny zaraz jade do szpitala na scan. Moze sie czegos dowiem ...
Tez myslalam o tym twin two, ale nigdzie go namierzyc nie moglam, a chcialam kupic na miejscu, a nie za granica.

MoniaN -
a mówił Ci coś lekarz dlaczego uważa że jednokosmówkowe? Moje są też dwuowodniowe, ale nie wiem jak to możliwe, że jeden lekarz widzi jedną kosmówkę, drugi dwie. :eek:
youstta na ostatnim USG widać było dokładnie , że dzieci są w osobnych workach owodniowych i że mają jedno łożysko, czyli dwuowodniowe, jednokosmówkowe. Powiedział, że to wersja na 90%, nawet na zdjęciu z tego usg tak dopisał i kazał mi to nosić razem z kartą ciąży. W czwartek kolejne usg i zobaczymy co się zmieniło.

Od jakiegoś czasu czuję jak mi się dzieciaczki w brzuchu przesuwają, to samo pamiętam z pierwszej ciąży, tyle że było to gdzieś w 16-17 tyg. Nie czuję żadnych kopniaków, ale jak płożę się na plecach to po chwili widać jak przesuwa się taka "nieregularna kulka" :). Nie burczy mi wtedy w brzuchu więc to chyba ONI ;D . Nie znamy jeszcze płci ale czuję że to chłopcy :)

Moj typ ciazy to jednojajowa, jednokosmowkowa, dwuowodniowa. naczytalam sie mnostwo artykulow itd, zupelnie niepotrzebnie ... A oczywiscie wszedzie najwiecej jest o zagrozeniach. Generalnie ciaze przechodze bardzo dobrze,.

Ashiarona mamy ten sam typ ciąży :) Ja też naczytałam się o tych wszystkich zagrożeniach i komplikacjach więc fajnie wiedzieć, że TY już 36 tyg przechodziłaś bez "podkradania" i innych strasznych historii :) Ja mdłości i wymioty miałam przez 3 miesiące i strasznie schudłam a teraz powolutku nadrabiam :)

reklama
No witam dziewczynki ja dzisiaj duużo lepiej niz ostatnio..kolka przeszła takze jedna z dziewczyn musiała gdzies naciskać i sie grzecznie przesuneła.
Ashiarona ja też z Dublina :).W jakim szpitalu rodzisz??I gdzie tutaj na miejscu kupiłaś powertwin?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry