reklama

Ciąża bliźniacza

wiolka w 16 tc miałam usg i niby jeden chłopiec a drugie maleństwo się kryło więc...a poza tym nie maiłam drugi raz potwierdzonej tej pierwszej płci:dry:
luna gratuluję synusiów:-)

Dziewczynki mam bardzo wielką prośbę powiedzcie mi jakią pościel kupujecie dla maluszków,jaka Waszym zdaniem najlepsza?Z moskiterią,przybornikami?Mam okropny mętlik w głowie i nie wiem czy zamawiać dużo części do pościeli:confused:

Pisałyście coś o piciu coli w ciąży hihi nie wiem czy wiecie ale napoje gazowane mogą wywołać u dzieci po porodzie kolki:baffled:i dziecko rodzi się też z taimi bąbelkami na nosku-wtedy lekarz wie że mamusia piła w ciąży napoje gazowane:tak:Wiem ze pokusy są i czasem też się skuszę

reklama
Anuśka ja kupuję tylko poszewki na kołderkę i podusię i ochraniacz.Ale to kwestia indywidualna co kto lubi :-) co do coli to być może tak jest,ale w moim przypadku jeżeli chodzi o pierwsze dziecko to sie nie sprawdziło.Wtedy piłam colę codziennie :szok: jak sie moja panna urodziła to praktycznie kolek nie miała :-) A jaką pościel masz ochotę zamówić?

ANUSKA-wlasnie siadlam do komputera,zeby zadac pytanie dotyczace poscieli a tu widze,ze mnie wyprzedzilas.:-Dmoze doswiadczone mamcie podpowiedza czy te wszystkie dodatki sie przydaja czy to tylko ozdoba.na pewno nie kupie baldachimow.a co do napojow gazowanych to ja od miesiaca zlopie wode gazowana.nie moge sie powstrzymac.cola tylko sporadycznie no i soki-pomaranczowy.

Dziewczyny no więc ja z własnego doświadczenia napisałam,że poszewki na kołderkę,podusie i ochraniacz jak dla mnie wystarczą.kiedyś miałam baldachimy,przyborniki i inne cudeńka i szybko się tego pozbyłam:tak: No wiadomo,że przy drugiej ciąży człowiek kieruję się bardziej zdrowym rozsądkiem przy kupowaniu.Przy pierwszej ciąży miałam dużo róznych zbędnych rzeczy dla dziecka a co za tym idzie,niepotrzebnie wydane pieniądze.:tak:

najlepsza jest najzwyklejsza
biggrin.gif
bez baldachimów które są tylko zbieraczami kurzu itp
biggrin.gif

najważniejszy to ochraniacz na łóżeczko - ja mam z ikei taki że mam wkoło całego łóżeczka i prześcieradło frotte - poszewka na poduszkę lub kołderkę to jak dla mnie na początku nie potrzebne... moje maluchy śpią pod kocem albo przykryte rożkiem który bardzo dobrze pełni póki co rolę kołderki, poduszek nie kładę pod głowę tylko mają pieluszkę flanelową

Zgadzam sie z Tossą,że na początek to nawet kołderka i podusia potrzebna nie będzie.Można zastąpić czym innym.Pieluszką flanelową,rożkiem,kocykiem.Ale,że w końcu takowy zakup jak kołderka i podusia trzeba będzie zrobić,więc wiolka moją opinię już znasz.Wiem,że te piękne baldachimy i inne cuda kuszą,ale moim skromnym zdaniem są zbędne :-) ja na razie jeszcze poszewek nie kupowałam.Wiem,że mam dwa komplety w super stanie po mojej córce,no to może jeszcze ogólnie 4 zmiany kupię i wystarczy.Wcześniej rożek miałam miękki i pełnił różne funkcje,a teraz nie wiem jeszcze jakie rożki kupię.

lilly-ja mam male mieszkanie i staram sie nie kupowac zbednych rzeczy-tym bardziej,ze z blizniakami to i tak wydatek.lozeczka mam upatrzone-z szufladami,komode tez z przewijakiem,wozek tez wiem jaki.posciel poszukam na allegro.wyprawki tez mam na obserwacji.ale zanim cos kupie to 10 razy pomysle i zapytam-bo po co kase wydawac na zbedne rzeczy.dzieki za rady.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry