reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny ja po wizycie jestem bardzo happy:-):-):-)W moim brzuszku mieszka po prawej-córeczka,po lewej-synuś:-DAż nie mogę uwierzyć!Doktorek powiedział że maluszki się świetnie rozwijają i wyglądają jak dzieciaki z pojedynczych ciąż,waża ok 800gramów,obwody główek około 28cm,serduszka pracują super:-)Jakie grzeczne maluchy że posłuchały mamy żeby pokazac co tam mają między nóżkami:tak:O dziwo moja panna jest strasznie kręcioł a synuś tylko śpi...Oczywiście to molejne usg na którym nie widziałam twarzyczki córeczki-zawsze się chowa:-pZa to mam kolejne zdjęcie synka z profilu no i widziałam go przodem buźki na monitorze i ma śliczne,pełne usteczka!Jestem zachwycona!To mój spóźniony dzień kobiet:tak:A wszycsy w mojej rodzinie obstawiali na dwoch chłopców to się zdziwią hihi
Zapomniałabym od poniedziałku mam planowaną hospitalizację,mają mi porobić wszystkie badania itp prawdopodobnie poleżę do czwartku

reklama
Dobry wieczór po dwóch dniach bez bb :-(.
Zabrałam się za wicie gniazdka i czasu się mniej zrobiło, no i też środa wieczór i wczoraj takie bólowe były.
Za to dziś od rana mogłam góry przenosić i gdyby nie rozsądne podejście do tematu to pewnie nawet za sprzątanie albo mycie okien mogłabym się brać :-D
Chociaż przez moment miałam taką myśl, że zazwyczaj krótko przed porodem też kobiety jakoś więcej energii mają i w ogóle..haha..taki czarny humor :-D:-D:-D
to wracam sobie poczytać, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze było przez te 2 dni :tak:
Dobrej nocki wszystkim Śpiochom.

Witam dziewczynki zza krzaków:-), u mnie po mału remont na raty prawie skończony. Mebelki złozone, czekam na sofke, łożeczka bede zamawiac po 20 marca bo wtedy beda moje kolory, chcę kupic turystyczne ale na wypasie. Zaczynam sporządzac listę co kupic na wyprawkę oprocz ubranek oczywiście i mam kilka zagwostek, może któraś doświadczona matula doradzi:
- jakie kupujecie butelki i ile szt? czy warto inwestowac w te antykolkowe?
- jaki laktator elektryczny mozna podłączyc do obu piersi?
aaaa rozmawiałyście o poduszkach, Tossa mowiła o klinie, amoja kolezanka podkladala pod materacyk taki cieńszy segregator:-)

Aaaa poradzcie cos na nocne skurcze stóp i lydek? plis, wizyta dopiero za 2 tyg, a ja wnocy wierzgam syrami jak koń:baffled:

Anuska
- gratuluje parki, u mnie tez początkowo mialo tak byc, jednak dziewczynce urusł siusiaczek:-D, ale to było duzo wczesniej niz u ciebie i na tym etapie na pewno o pomyłce mowy być nie może:-)
Mati, Lili - gratuluje leżenia, początki na pewno najtrudniejsze, potem poleci z górki.
Madzia - duper sesja, piekną Jestes kobietą, bardzo naturalna uroda no i ciąża służy Ci wytjątkowo:)
Mati - fajne mieszkanko:-), dodatki ze smakiem, bardzo mi sie podoba:-)

Dziewczyny czytam hurtem po kilkanaście stron bo smarujecie ostatnio zdrowo i wiem, że wiele pominęłam ale trzymam kciuki za każdą i jej maleństwa:).....moje kruszynki sprawiły mamusi 98cm obwodu już i 10kg w przód:cool2:

czesc dziewczyny ja sie juz wyspalam.ANUSKA-tak czekalam na wiadomosc od ciebie.GRATULACJE!!!!!!!!!!!JA TEZ MAM SYNKA PO LEWEJ A CORCIE PO PRAWEJ i tez corcia wiercipieta,ze hej.
dla mnie te rzeczy tez nie na moja kieszen-jeszcze bym cos wybrala ale przesylka okropnie droga.milego dnia.

Witam dziewczynki w ten bynajmniej u mnie ponury dzień.:tak:

Anśka super,że wizyta udana i jeszcze dowiedziałaś się o płci maluszków.Gratulacje Kochana :-) Oby więcej takich dobrych wieści po wizytach.

Tossa kochanie,teraz to wiem,że są takie cuda typu klin dla małych ulewaczy,ale jak 6 lat temu urodziłam to nie było takich podkładów,więc sama robiłam jakieś podkłady pod główkę :tak:

Aimee widzę,że sie rozkręciłaś z tym wiciem gniazdka :-) ale o oknach kochana zapomnij!

niuleczka co do butelek antykolkowych to ja jak najbardziej polecam.Przy pierwszym dziecku stosowałam rózne i najlepiej sprawdziły się butelki firmy Avent.Ale teraz jest naprawdę szeroki wybór,chociaż teraz dla bliźniaków też kupię Aventa.Myślę,że 6sztuk w zupełności wystarczy.Są Mamy co pewnie kupują stos buteleczek,ale moim zdaniem kilka wystarczy.Będę miała po 3 butelki na maluszka.Co do laktatora to nie pomogę,bo wcześniej używałam ręczny.

Moje dzieciątka póki co leżą poprzecznie jak na półce.Jedno u góry a drugie na dole.

A gdzie Mati jesteś?

Miłego dzionka :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry