reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczynki moje tez miały być spokojne....hahahaha
Powiem Wam tak...każde dziecię może być inne, tak na serio nie jest źle, tylko ten cholerny brak snu jest tak dokuczliwy. Ale z każdym dniem będzie lepiej....tak sobie powtarzam :-D

reklama
doszedł mi już wózek :-) i jestem zadowolona :-) nawet sie w domu mogę nim poruszać bo mieści się we wszystkie drzwi i super skrętny jest.tylko na taras nie wyjadę bo drzwi balkonowe są jednak za wąskie. Ale i tak się ciesze :-) teraz jeszcze trzeba samochód zmienić żeby się do bagażnika zmieścił .. hahaha

ankos no to super ze miesci sie w drzwiach ,ciekawe czy ciezki jest?
jaki kolor wybralas?
ja z zakupem wozka zaczekam do konca maja
dzis moj M zaczol odswierzac sciany kupil nowy karnisz
musze juz powoli zaczac myslec o jakis firaneczkach
upatrzyc łózeczka i mebelki :-):-)

anuśka za Twoją radą zaopatrzyłam się w wodę morską i muszę stwierdzić, że po zastosowaniu jest super uczucie i można oddychać :)
Moniek te Twoje dzidzulki jak aniołeczki :) (pewnie tylko wtedy jak śpią :D )

Ja wyszłam dziś z mężem na spacerek bo już miałam dość siedzenia już 4 dzień w domu na szczęście pogoda piękna mam nadzieje, że to mi tylko lepiej zrobi.

Co do dzieciaczków u mnie podobnie jak u was też jedno maleństwo czuję bardziej od drugiego najczęściej to dolne jest bardziej ruchliwe lub bardziej wyczuwalne.

lekki na pewno nie jest ale tragedii niema. stelaż jest aluminiowy więc ok. zobaczymy za 3 mies jak sie sprawdzi w użytkowaniu :) zamówiłam kolor jungle, wprawdzie nie w moim stylu ale nie jest tragiczny. powiedzmy że jest przystępny.
to masz teraz o czym myśleć ;-) wybór mebli, dekoracje..
ja wybrałam już komody które kupię. siostra ma takie same dla swoich dzieci i jest zadowolona.przede wszystkim ciuszki dzieci zawsze się tam wszystkie mieściły bo szuflady są wystarczająco głębokie.i te dwie małe bardzo praktyczne na drobne rzeczy tj skarpety itp
MALM Komoda, 6 szuflad - okl brzoz - IKEA
tylko nad kolorem się zastanawiam

MONIEK,DONKA-piekne te wasze maluchy!!!:-)
dziewczyny mam pytanie-czy wy spicie tylko na lewym boku,bo byla u mnie dzis moja kolezanka w ciazy i powiedziala,ze ona spi tylko na lewym-lekarz jej tak kazal-spanie na prawym ponoc grozi niedotlenieniem dzieci..ja zaauwazylam,ze lepiej mi sie spi na prawym-i tak sie bez przerwy przekrecam ale z przewaga na prawym.nie kontroluje tego w nocy.spie na ktorym boku mi wygodniej.

mi wygodniej jest na lewym boku i tak zasypiam. jak się kładę na prawym to mały się buntuje i strasznie rozpycha.chyba go gniotę :zawstydzona/y: a jak leże na lewym to mała nie protestuje. w nocy się oczywiście przekręcam na prawy ale młody juz chyba śpi i mu wszystko jedno;-)
ale gdzieś czytałam że rzeczywiście na prawym może być jakiś ucisk na tętnice czy coś w tym stylu i dzieci mogą być niedotlenione. ale czy rzeczywiście tak jest??? nie mam pojęcia

dziewczyny ja wole spac na prawym boku ale na lewym tez spie i nawet na wznak mi sie zdarza
boli mnie wszystko jak rano wstaje mimo ze poduszki sobie podkladam
wieczorkiem napisze do lilly i dam wam znac co u niej:-)

reklama
Wiola wczoraj gadalam z moim lekarzem na ten temat i owszem powinno sie spać na lewym boku ale nie ma zagrożenia dla dziecka jak sie śpi na prawym. Trzeba tylko uważać zeby nie byc za długo na plecach bo kilka-kilkanaście minut tez niczym nie grozi. A w przypadku blizniat nie ma znaczenia na którym boku sie śpi. Czy to prawy czy lewy na którym jest wygodniej na tym spać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry