witajcie!!! POogoda wymarzona!!
Tossa - to Ty miałas konklret z tych wskazań do CC, takie grubsze sprawy. To lekarz nie dawł Ci nawet pewnie wyboru SN czy CC?
No i widzę, ze kolkowe sprawy to jednak jest to co mnie przeraża z Waszych opisów najbardziej. Jak to przeżyć Tossa, Kla00dia??
Cailina - w temacie wózków mamy dokładnie ten sam gust widzę :-) Ja mam BJ city select
(jeden za drugim) i nipper 360 round and about (obok siebie) ale ten jest tylko spacerówką i jest stareńki model (dlatego taniutki)ale w ogóle nie widać oznak zniszczenia (też chyba świadczy o jakości wózka i o poprzednich użytkownikach dobrze).
Oba wózki używane (warto zaglądać na Tablica.pl - tam tez są wózki!!! i na BB czy dziewczyny ze starszymi dziećmi czegoś nie sprzedają oczywiście) i oba przez poprzednich użytkowników baaaardzo chwalone. Zresztą BJ kupiłam od Natt, która też pisze na BB :-) Ona wymieniła go na city mini - bo potrzebowała mniejszego. U mnie priorytetem były duże mocne koła (mieszkam na wsi gdzie nie ma jeszcze drogi dojazdowej, same dziury), no i żeby jeden z wózków mieścił mi sie do samochodu jak zostane sama z Bąblami.
Jak sie sprawdzą w praktyce to sie okaże, czy będą tak samo miłe w obsłudze z konkretnym obciążeniem ;-). Na razie każdy kto do nas przychodzi i próbuje jak sie podwójnym wózkiem jeździ to jest zaszokowany, ze po pierwsze oba są super lekkie, po drugie super zwrotne, po trzecie tak łatwe w obsłudze - wpinanie, wypinanie, składanie.
Tak sobie myślę, ze producenci podwójnych wózków bardziej sie starają, bo znajomi co mieli albo mają pojedyncze mówią, ze oni nie mieli takiej wygody w swoich :-)
wiolka - Widziałam Twoje pytanie do Tossy...co do martwienia sie na zapas to mogę Ci powiedzieć, ze mój lekarz od początku baaaardzo uczulał, ze będą kłoppoty, ze nie miał jeszcze bliźniaków bez jakichś problemów i ciagle prosił zeby zwracać na różne rzeczy uwagę. A u nas cała ciaża przebiegła nad wyraz spokojnie i nie było problemów. Wiec ze swojego doswiadczenia mogę Ci poradzić żeby sie oszczędzać na tyle na ile możesz, dbać o siebie, nie przemęczać sie ale...też słuchać swojej intiucji bo jak Ty sie dobrze czujesz to dzieci też maja wiekszą szansę na wszystko co dobre :-)