• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Malena nie wiem kiedy można się umówić. Ale ja już chce. Płace mu od początku ciąży to niech się nade mną zlituje i mnie pOtnie. Słyszałam, ze są jakieś szwy, ze nie trzeba ich ściągać. I ogólnie robią jakiś szew plastyczny jednym ciągiem. Muszę się mojego gina o to spytać.

reklama
Dziękuję wszystkim slicznie za gratulacje :) No jak już wiecie urodziłam, porod zaczał się samoistnie i juz nic nie można było zrobic, ale sterydy podane, wiec juz chłopcy oddychają samodzielnie a dziewczynka może za 2 dni też będzie odłączona od tlenu. Teraz tylko muszą przybierać na wadze aby byly silne i szybko doszły do siebie.
Powiem Wam, że szpital rewelacja, opieka wspaniała, lekarze i pielęgniarki mili więc cieszę się, że wybrałam szpital Orłowskiego i polecam.

Tak, szew jest jednym ciągiem. Ściąganie trwało kilka sekund i zupełnie nie boli, ale rana boli.... :( niestety gdyby nie mąż, to nie wiem kto by się dziećmi zajmował, bo pielęgniarki się nie garnęły, a dzieci dostałam od razu do sali.
Poza tym po znieczuleniu wymiotowałam przez ok. 6 godzin. Jak patrzyłam na dziewczyny, które rodziły naturalnie to płakać mi sie chciało z bólu.

Z tym CC to też zależy od szpitala.....
Fakt przy samej cesarce emek nie może być, ale np. koleżanka miała CC w powiatowym- mały szpital,mało pacjentek i dziecko jej przynosiły kiedy chciała, a emek mógł z nią w pokoju spać...
Koleżanka, która miała CC w wojewódzkim to też od razu ją przewieźli na salę po porodową i wiem,że od razu miała też odwiedziny i dziecko też miała jak tylko chciała....

Jasmina- a jakie duże są te Twoje kruszynki?!?! Jak ty się czujesz?!?!?!Pogłasiaj maluchy od E-cioci:-)

Palu_ jasne, przyciśnij go, a jak są ułożone maluszki? Nie wypisuje już kwity na cc w sensie SKIEROWANIE:-)
Ja też będę mojego cisnąć o to jak przyjdzie 33/34 tc czyli na koniec sierpnia (zakładając, że dotrwam -)
Palu_ a skąd Ty jesteś? Z Wawy może?
Toli - współczuję przeżyć jednak to potwierdza tylko to co moje znajome mówiły, ból jest ogromny po cc. Ja muszę pogadać z moim ginem o lekach żeby mi wypisał przeciwbólowe i wcześniej sobie kupię żeby brać w szpitalu a co:-) ale wolę i tak ten ból przeżyć tym bardziej, że szybko mija niż rodzić naturalnie mieć nacinane krocze i itd to za to dziękuję bardzo....

Jaśminko mówiłam, że dobrze będzie i że ten szpital też jest OK i ogromnie Ci gratuluję i ciesze się, ze maluszki czują się dobrze! Jesteś bohaterką! Trzymam kciuki za malutką księżniczkę żeby szybko była z chłopcami!!!

czesc dziewczyny i ja dołaczam sie do zyczen dla jasminy.ogromny wyczyn nosic 3 dzieci i jak na trojaczki 33tc to tez nie jest zle.dziewczyny z chęcią oddam troszke ciuszkow po mojej córci i synusiu w rozmiarze 50-56 .nie sa to rzeczy jakies rewelacyjne ale jak mam je wyrzucic to wole komus oddac.

A ja dziś sporo oddałam ubranek do pojemnika Caritas :tak:w całkiem dobrym stanie,a część oddałam znajomej a reszte sprzedam:tak:

Sylha dokladnej wagi nie podam, ale jedno mialo ponad 1600 dkg, drugie 1400 z kawałkiem(dziewczynka) a trzecie 1300 ileś. Mówili mi kilka razy jaka jest waga, ale nie potrafie jeszcze przyswoić, miałam komplikacje po porodzie i ogólnie 2 operacje, wiec dochodze jeszcze do siebie. A jutro moim kruszynkom powiem, że ciocia Sylha robi głasku głasku :)
Malena masz racje, szpital super :) A mała Zuzia jest silna więc musi byc dobrze i szybko dorówna chłopcom :) Dziś jak dali mi je pogłaskać, to aż się łezka kręciła w oku. No takie małe bezbronne delikatne kruszynki.

Ostatnia edycja:
Sylha dokladnej wagi nie podam, ale jedno mialo ponad 1600 dkg, drugie 1400 z kawałkiem(dziewczynka) a trzecie 1300 ileś. Mówili mi kilka razy jaka jest waga, ale nie potrafie jeszcze przyswoić, miałam komplikacje po porodzie i ogólnie 2 operacje, wiec dochodze jeszcze do siebie. A jutro moim kruszynkom powiem, że ciocia Sylha robi głasku głasku :)
Malena masz racje, szpital super :) A mała Zuzia jest silna więc musi byc dobrze i szybko dorówna chłopcom :) Dziś jak dali mi je pogłaskać, to aż się łezka kręciła w oku. No takie małe bezbronne delikatne kruszynki.

Kobitko mam nadzieję,że już ok i zdrowiej szybko dla całej trójcy:-), a waga jak na tydzień ciąży i to potrójnej to rewelacja!!!Dobrze,że jesteście pod dobrą opieką- ba na pewno skaczą koło was- w końcu nie codziennie rodzą sie trojaczki!!!!!
Widzę mała to Zuzia, a chłoptasie?!?!?:-p Kurde znaleźć imiona dla 3 na raz to dopiero wymyślanie:-D Pozdrawiam!!!!

reklama
Malena nie jestem z wawy. Tylko z małej miejscowości i nie mam za wiele szpitali do wyboru. Jasmina jak się czujesz i kiedy wstalas z łóżka? Ogólnie to mi nie chodziło, żeby mój był ze mną przy cc chociaż mógłby być ale bardziej po. Bo jestem bardzo wrażliwa na ból i jak mi je dadzą to będę płakać razem z nimi, ze nie mam siły do nich iść. A jak czytałam na tej stronie szpitala to wizyty od 16. Pod zebro mi coś wlazlo i mam kolke. Już wszystko mnie boli.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry