reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Malena nie wiem kiedy można się umówić. Ale ja już chce. Płace mu od początku ciąży to niech się nade mną zlituje i mnie pOtnie. Słyszałam, ze są jakieś szwy, ze nie trzeba ich ściągać. I ogólnie robią jakiś szew plastyczny jednym ciągiem. Muszę się mojego gina o to spytać.

reklama
Dziękuję wszystkim slicznie za gratulacje :) No jak już wiecie urodziłam, porod zaczał się samoistnie i juz nic nie można było zrobic, ale sterydy podane, wiec juz chłopcy oddychają samodzielnie a dziewczynka może za 2 dni też będzie odłączona od tlenu. Teraz tylko muszą przybierać na wadze aby byly silne i szybko doszły do siebie.
Powiem Wam, że szpital rewelacja, opieka wspaniała, lekarze i pielęgniarki mili więc cieszę się, że wybrałam szpital Orłowskiego i polecam.

Tak, szew jest jednym ciągiem. Ściąganie trwało kilka sekund i zupełnie nie boli, ale rana boli.... :( niestety gdyby nie mąż, to nie wiem kto by się dziećmi zajmował, bo pielęgniarki się nie garnęły, a dzieci dostałam od razu do sali.
Poza tym po znieczuleniu wymiotowałam przez ok. 6 godzin. Jak patrzyłam na dziewczyny, które rodziły naturalnie to płakać mi sie chciało z bólu.

Z tym CC to też zależy od szpitala.....
Fakt przy samej cesarce emek nie może być, ale np. koleżanka miała CC w powiatowym- mały szpital,mało pacjentek i dziecko jej przynosiły kiedy chciała, a emek mógł z nią w pokoju spać...
Koleżanka, która miała CC w wojewódzkim to też od razu ją przewieźli na salę po porodową i wiem,że od razu miała też odwiedziny i dziecko też miała jak tylko chciała....

Jasmina- a jakie duże są te Twoje kruszynki?!?! Jak ty się czujesz?!?!?!Pogłasiaj maluchy od E-cioci:-)

Palu_ jasne, przyciśnij go, a jak są ułożone maluszki? Nie wypisuje już kwity na cc w sensie SKIEROWANIE:-)
Ja też będę mojego cisnąć o to jak przyjdzie 33/34 tc czyli na koniec sierpnia (zakładając, że dotrwam -)
Palu_ a skąd Ty jesteś? Z Wawy może?
Toli - współczuję przeżyć jednak to potwierdza tylko to co moje znajome mówiły, ból jest ogromny po cc. Ja muszę pogadać z moim ginem o lekach żeby mi wypisał przeciwbólowe i wcześniej sobie kupię żeby brać w szpitalu a co:-) ale wolę i tak ten ból przeżyć tym bardziej, że szybko mija niż rodzić naturalnie mieć nacinane krocze i itd to za to dziękuję bardzo....

Jaśminko mówiłam, że dobrze będzie i że ten szpital też jest OK i ogromnie Ci gratuluję i ciesze się, ze maluszki czują się dobrze! Jesteś bohaterką! Trzymam kciuki za malutką księżniczkę żeby szybko była z chłopcami!!!

czesc dziewczyny i ja dołaczam sie do zyczen dla jasminy.ogromny wyczyn nosic 3 dzieci i jak na trojaczki 33tc to tez nie jest zle.dziewczyny z chęcią oddam troszke ciuszkow po mojej córci i synusiu w rozmiarze 50-56 .nie sa to rzeczy jakies rewelacyjne ale jak mam je wyrzucic to wole komus oddac.

A ja dziś sporo oddałam ubranek do pojemnika Caritas :tak:w całkiem dobrym stanie,a część oddałam znajomej a reszte sprzedam:tak:

Sylha dokladnej wagi nie podam, ale jedno mialo ponad 1600 dkg, drugie 1400 z kawałkiem(dziewczynka) a trzecie 1300 ileś. Mówili mi kilka razy jaka jest waga, ale nie potrafie jeszcze przyswoić, miałam komplikacje po porodzie i ogólnie 2 operacje, wiec dochodze jeszcze do siebie. A jutro moim kruszynkom powiem, że ciocia Sylha robi głasku głasku :)
Malena masz racje, szpital super :) A mała Zuzia jest silna więc musi byc dobrze i szybko dorówna chłopcom :) Dziś jak dali mi je pogłaskać, to aż się łezka kręciła w oku. No takie małe bezbronne delikatne kruszynki.

Ostatnia edycja:
Sylha dokladnej wagi nie podam, ale jedno mialo ponad 1600 dkg, drugie 1400 z kawałkiem(dziewczynka) a trzecie 1300 ileś. Mówili mi kilka razy jaka jest waga, ale nie potrafie jeszcze przyswoić, miałam komplikacje po porodzie i ogólnie 2 operacje, wiec dochodze jeszcze do siebie. A jutro moim kruszynkom powiem, że ciocia Sylha robi głasku głasku :)
Malena masz racje, szpital super :) A mała Zuzia jest silna więc musi byc dobrze i szybko dorówna chłopcom :) Dziś jak dali mi je pogłaskać, to aż się łezka kręciła w oku. No takie małe bezbronne delikatne kruszynki.

Kobitko mam nadzieję,że już ok i zdrowiej szybko dla całej trójcy:-), a waga jak na tydzień ciąży i to potrójnej to rewelacja!!!Dobrze,że jesteście pod dobrą opieką- ba na pewno skaczą koło was- w końcu nie codziennie rodzą sie trojaczki!!!!!
Widzę mała to Zuzia, a chłoptasie?!?!?:-p Kurde znaleźć imiona dla 3 na raz to dopiero wymyślanie:-D Pozdrawiam!!!!

reklama
Malena nie jestem z wawy. Tylko z małej miejscowości i nie mam za wiele szpitali do wyboru. Jasmina jak się czujesz i kiedy wstalas z łóżka? Ogólnie to mi nie chodziło, żeby mój był ze mną przy cc chociaż mógłby być ale bardziej po. Bo jestem bardzo wrażliwa na ból i jak mi je dadzą to będę płakać razem z nimi, ze nie mam siły do nich iść. A jak czytałam na tej stronie szpitala to wizyty od 16. Pod zebro mi coś wlazlo i mam kolke. Już wszystko mnie boli.

Do góry