reklama

Ciąża bliźniacza

Lola, Sylha, To mnie pocieszyłyście, że u mnie 35 tc leci ale to jak dzwoniłam na ktg się umówić to babka mi znowu inaczej mówiła, że o 35 tc ( mowa teraz o moim przypadku) to możemy powiedzieć jak Pani skończy go czyli stuknie 36 tc:szok: i bądź tu mądry:-) No ale wierzę w moc mądrych książek i przyjmuję do wiadomości, że u mnie już jest 35 tc Hurarara:-D To super wiadomość laski!

Lola - co do rozstępów też mam podobną opinię, olejek w PL tez porządny można kupić spokojnie:-) no ja używam Clarinsa koszt 200 zł starcza na miesiąc do tego mustella tuba miesięcznie i rzetelne smarowanie ale do tego jeszcze jedna sprawa nie można za szybko zacząć tyć...
Lola - fotki wklejałam już aktualniejszych póki co nie mam, muszę poczekać na fotografa bo jest w pracy i wróci późno. W weekend wkleję.

reklama
eevlee- tak wiec z tego co moje kolezanki polecaly plus wszystkie kobietk w aptece i u mnie w miescie jak probowalam cos tanszego znalezc to kazda zgodnie mowila , ze tylko Mustela. Ona jest droga i wydaje sie malo wydajna ale powiem ci , ze starcza na ok miesiac wiec nie jest zle. Czasami mozna znalezc promocje ze dwie sa za ok 120 zl. Dokladnie to jest Mustela double action stretch marks - przeciw rozstepom bo jest jeszcze na rozstepy. A ten olejek co ja uzywam to jest z takiego hotelu SPA gdzie moja kuzynka pracuje no ale napisze ci nazwe- COWSHED udderly gorgeous stretch mark balm with see oil. Ale mysle, ze w Polsce tez znajdziesz jakis dobry inny. I ja rano smaruje sie mustela a na noc tym drugim. Zaczelam smarowac sie juz od poczatku ciazy ale powiem szczerze , ze tak dwa-trzy razy dziennie z tymi kosmetykami co teraz napisalam to dopiero od ok 20tc .A wczesniej uzywalam troche tansze oliwki i np zamiast Musteli PHARMACERIS przeciw rozstepom. Wiadomo czym brzuch wiekszy tym bardziej smarowac sie. Do tego czesto robie peeling ciala i koncze prysznic zimna woda:-)
To jest ten krem- oliwka z cowshed bo jest jeszcze sama oliwka ale mi ona nie pasowala. On jest taki bardzo twardy i bierzesz troche na palce i on sie rozpuszcza w trakcie smarowania i cialo jest takie bardzo tluste i nawilzone dlatego najlepiej na noc.
http://www.cowshedonline.com/udderl...orgeous_stretch_mark_balm-c179319p164980.html

Malena- ok to poczekamy na te fotki;-)

Ostatnia edycja:
Lola fajny, zgrabny brzusio. Wozek iCandy? Taki wlasnie mi sie marzy. Szukam jakiejs okazji, bo kurcze najbardziej mi zalezy na fotelikach do samochodu I spacerowce.
Ja sie smaruje 2xdziennie BioOil. Podobno dobry, wiec sie olejkuje :)))

Sylha - no prawdziwy kombajn z ciebie piekny brzuchol
Lola - ty w porownaniu do sylhy masz malutki zaliczymy cie do ciezarowek
Katka - jaka kawke przy mojej dwojcw plus twojej trojce to kawg spokojnie nie wypijesz.
Eevlee - ja tez strasznie chcialam zeby juz bylo widac ale trzeba czekac. Nie martw sie i ciebie wysadzi.
Gienek - jak po wizycie???

Do mnie dzisiaj paczka nadeszla no wiec wyprawka jest. Musze tylko wyprac to co mam w domu.

Lola- piękny brzuszek, jesteś przykładem kobiety, której ciąża naprawdę służy-mam wrażenie,że mój na wielkość jest już taki jak Twój,zaraz poproszę męża o zdjęcie i Wam pokażę:tak: wózek bardzo podobny do Baby Jogger'a, bardzo mi się podoba!
Sylha- Ty też wyglądasz ślicznie i brzuszek masz ładny, wydaje się dużo większy od brzuszka Loli,ale to nie znaczy,że jest mnie słodki, ślicznie wyglądacie dziewczyny!!! a kołyska miodzio:tak:

Jestem już po USG dziękuję wszystkim za kciuki,ale wróciłam smutna, nie to,że z dziećmi coś nie tak,ale złapałam zły nastrój...na badaniu zasłabłam dwa razy i lekarz musiał przerywać, poczułam,że mdleję,zrobiło i się czarno przed oczami i zalały poty-pan dr się zmartwił...przytrafiło mi się to już drugi raz,bo pierwszy dwa dni temu pod prysznicem,jak chciałam umyć głowę i podniosłam ręce do góry, nagle czuję mdłości,ciemność i jest kiepsko...a co do dzieci,to oboje leżą główkami do domu-byle by tylko nie kazali mi ich rodzi naturalnie,bo ja już nastawiłam się na cc:-( dziewczynka leży tak,że nie zobaczyłam nic,leży na brzuszku i widać tylko czubek głowy, chłopiec zasłaniał się rączką,poza tym pępowina i widok słaby. Wiem tylko,że wyglądają na zdrowych,no i Laura waży 850 gram a Marcelek/Gabriel 940 gram.

onlyone- tak to jest i candy peach. Ja kupilam uzywany na ebay za napraprawde dobra cene choc i tak za to mialabym nowy inny ale jest naprawde super wygodny w prowadzeniu i jest malutki no i plus , ze zawsze mozna isc z jednym dzieciem tylko na spacer. Minus taki, ze te gondole i spacerowki nie sa zbyt wielkie wiec nie wiadomo jak dlugo nie bede go uzywac no ale i tak planuje kupic jeszcze jakis na szerokosc po jakims czasie. Ja mam i gondole i spacerowki i foteliki.

Gienek- O Boże a co lekarz na te zasłabniecia powiedzial??? Dal ci skierowania na jakies badania?? Nie masz czasami anemi?
Piekna waga twoich maluszkow.

Dzis do mnie przyszła paczka z Polski z pieluchami, przewijakiem na lozeczko, polspiochami itd i kurier-Polak zobaczyl, ze mam brzuch to spytal suie czy chodze tu gdzies prywatnie do polsiego ginekologa bo jego zona tez jest w ciazy i zastanawiaja sie jaki jest godny polecenia. Myslalam , ze facet padnie za zawal jak mu powiedzialam , ze spodziewam sie blizniakow a za 9 dni mam cesarke:-)
Mysle, ze Sylha ma normalny brzuszek blizniaczy a moj jest jakis niedorobiony i nikt mi nie chce wierzyc , ze mam tam dwojke dzieci.

Marcikuk- my znowu w tym samym dniu dostalysmy nasze przesylki z Polski:-) Ja juz dzis jedno pranko zrobilam i zostalo mi ostatnie na jutro bo ogolnie to juz dawno wszystko poprane i poprasowane.

Ostatnia edycja:
Lola- Pan dr nic nie komentował mówił tylko,że to się zdarza,ale on robi tylko USG i pewnie ma inne sprawy w ...

To teraz kolej na mnie, mój brzuch w 26 tygodniu P1040568.jpg P1040571.jpg

Gienek- Hehe widze, ze boisz sie , ze nie bede do was po porodzie zagladac i pieknie wkleilas zdjecie:laugh2:
Nooo super brzuszek - sliczny i taki kształtny;-)
A robilas ostatnio jakies badania krwi??? moze powinnas jakies zelazo łykac czy coś...

Lola Ty to jak modelka normalnie:) Nie dzwie się, ze nikt nie wierzy ze juz tuz tuz i ze blizniaki:)
Gienke - jaka Ty masz fajna mala dupke:):) hahaha - brzuch super!!
No to teraz wrzucam moj trojaczy wynik w 21 tc:
DSC06610.jpgDSC06611.jpgDSC06612.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry