reklama

Ciąża bliźniacza

Malena - a slcuhaj bo Ty mowilas ze od 20 tc bierzesz fenka. A dlaczego go wogole dostalas tak szybko? wyszly Ci jakies skurcze czy co?Bo ja sie obawiam o te lekkie bole - biore no-spe i rzeczywiscie jest lepiej, ale moze no-spa to jednak za malo w moim przypadku, bo jednak czasem w nocy lapie taki lekki bol miesiaczkowy jakby.

reklama
Katka ja myśle o zrobieniu zwykłego usg 3d powiedzmy bo taka ciekawa jestem płci 2 dzidzi i czy u Nich jest oki :) a na echo poczekam do 22 byłam 3.09. było oki więc wierze że i teraz z serduszkami jest dobrze :).

Zła jestem bo mój gin ma takie do dupy usg, że szkoda gadać ;/ 2 maluszków strasznie ciężko mu jest obejrzeć ;/ tylko takie 2 minutowe usg mi robi czy serduszka bija i koniec ;/

sylha - brzusio jednym słowem wypasiony ;D hihi ja się az boję, że taki i mój bedzie boje sie o blizny po moich cesarkach miałam juz robione, boje się że mogę popekać.

Kurcze a jak miałam już 2 cesarki to dam rade wytrzymac do 38 tyg?? bo tak bym musiała, skoro jedna dzidźka jest o ok. 2 tyg. młodsza ..... kurcze boje się strasznie...
A co do dolegliwości to u mnie jedynie ten krzyż i na początku miałam zawroty głowy i tak jakby mi cos stało na żołądku ale to na szczęście pikuś :) a tak po za tym to jest ok :).

Malena - Tak wic Sylha napisala , ze 36 tc bo nam sie skonczyl 35tc a zaczal sie 36tc;-)
Co do mojej cesarki to ja bede miec w 36t6d czyli jeden dzien przed 37tc( moj suwaczek klamie). w Uk rozwiazuja ciaze ok 37 tc i max chyba 37t5d jak ktos sie uprze choc jak ja sie spytalam czy moge miec pozniej to mi powiedziala , ze bezpieczniej bedzie ok 37 czyli tak jak mam.

Skoro Sylha pochwalila sie swoim slicznym brzuszkiem to teraz kolej na mnie bo to juz ostatnie moje foty z ciazy. No a teraz czekamy na wasze brzuszki .....
Tak wiec zdjecie z 35t2dz
brzuch 2.jpgbrzuch.jpgbrzuch1.jpg
i moj wozek w wersji pojedynczej. Doczepiam adaptery i wtedy robie z niego podwojny na gondole, spacerowke czy foteliki. Plus jest taki ze jest maly i wszedzie z nim wjade a minus ze jedno dziecko pod drugim:-)
Zobacz załącznik 505652zdjecie3.jpg
GIENEK ten twoj ma wiecej opcji z siedzeniami - fajnie:-)
Choc ja mysle , ze po max 1,5 roku kupie juz taki na szerokosc albo po pol roku dokupie spacerowke BJ city mini jako drugi wozek

Ostatnia edycja:
Katka - ja dopiero biorę fenka od 7 dni także już na samej końcówce i faktycznie zero jakichkolwiek skurczy, te pobolewania jak na miesiączkę to są właśnie skurcze ja ich w ogole nie miałam do pamiętnej nocy 1 października od tego czasu biorę. No spe fortę biorę rano 1 tabl od początku ciąży i teraz mam zwiększoną do dwóch kolejna wieczorem. I nic się nie dzieje czyli taki zestaw akurat na mnie działa bardzo dobrze.
Marica - znajdź koniecznie kogoś z dobrym aparatem usg - kurdę to naprawdę ważne! Ja miałam co wizytę zdjęcie buźki któregoś maluszka robione bo dwa na raz nigdy się nie pokazały, potem sobie w domu z łezką w oku oglądałam i podziwiałam jak się zmieniają jak rosną jak z kosmicznych buziek robią się buźki dzieci - coś wspaniałego. Filmik tez nagrałam w 4d - pamiątka jest jak nic - tylko córcia wtedy pozowała ale za to jak!:-)

Lola - jaki TY chudzioch jesteś:-) I kreski nie masz, ja mam i to jaką:-) Fajny brzunio nie widać, że nosi dwójkę na pokładzie:-) wózeczek już widziałam jest śliczny - prawdziwy wypas:-) ale wersja spacerowa tez jest jedno pod drugim?

A z tym suwakiem to ja myślę, że 36 tc to jest wówczas jak skończy się 35 tc i X dni także chyba jednak macie Ty i Sylha wciąż 35 a ja w środę zacznę - nawet na pewno:tak: Wy natomiast skończycie 35 tc jak wybije 36 tc.

Lola, piekny brzuszek :-) jejku, jak bym chciała mieć jakiś zaczątek brzucha... I wózeczki ładne. Ja myslałam o takim, żeby dzieciaczki były obok siebie, choć wiem, że będzie szeroki i nie wszędzie się z nim mogę zmieścić.

Malena- tak jak LOLA napisała 35 tygodni mam skończonych i jutro będzie 35ti1d czyli 36tydzień leci:-), hmm to tak jak z Nowym rokiem masz np 10stycznia i jest to dla ciebie pierwszy tydzień nowego roku czy już drugi?!?!?Czyli tydzień pierwszy i kilka dni?!?!?Ale ja też tak na początku liczyłam jak ty, dopiero gin mnie uświadomił:-D:-D czyli Twoja ciąża też od zeszłego tygodnia jest uważana za donoszoną:-):-)

Lola- ty się z Twoją miniaturką schowaj i się przyznaj jak już ci pewien ktoś napisał,że jedno dziecko mąż nosi:-)

Ostatnia edycja:
Eevlee rozbrajasz mnie :) spokojnie, wszystko przyjdzie w swoim czasie :) mi się taki typowo ciążowy pojawił dopiero w okolicach 18 tygodnia, wcześniej to tylko teściowa i siostra męża mi mówiły że "ooo już widać" a kicha bo nic nie było wcześniej widać :) choc nawet teraz w zależności co ubiorę to osoby postronne czasem się nie domyślają :)

Malena- powiem ci , ze nie mam ani tej lini co akurat by mi nie przeszkadzalo ani rozstepow poki co;-) ale naprawde wzielam sie za siebie i mimo , ze mam tendencje do rozstepow bo mam kilka sprzed ciazy a oprcz tego genetyczne uwarunkowania bo moja mama miala w ciazy rozstepy.
Tak wiec zaczynam wierzyc w moc kosmetykow i reguarne ich stosowanie. I naprawde dziewczyny smarujcie sie po kilka razy dziennie i regularnie. Do tego dobre kosmetyki. Mi wszyscy polecili Mustele i ci co stosowali nie mieli rozstapow. Wiem , ze sa osoby ktore kupily jedno opakowanie , raz na ruski rok sie posmarowaly i powiedza ze nie dziala. Trzeba sobie samemu zadac uczciwe pytanie czy sie robi to regularnie. A wieczorem uzywalam taki olejek bardzo gesty ale to tylko w uk. AAA i jeszcze dam wam rade - nawet po porodzie miesiac sie smarujcie bo moja kuzynka miala ogromy brzuch i tez zero rozstepow a uzywala tego co ja i skonczyla sie smarowac 2 tyg po cc i wyobrazcie sobie ze od razu jej wyskoczylo kilka:shocked2:Tak wiec dalej sie smaruje bo widac , ze to pomagalo

Malena- Ja mam ksiazke ciaza dzien po dniu gdzie kazdy dzien jest wymieniony i opisany i tam jest np 35 tydzien: 34t1dz, 34t2dz ,34t3dz itd. Czyli ja mam skonczony 35 tydzien ale zaczal sie juz 36 tydzien a u Ciebie leci 35 tydz i za pare dni sie skonczy i zaczniesz 36 tydz:-) Zreszta teraz widze, ze Sylha pieknie to wytlumaczyla:-)

Sylha - no z tym mężem to dobre:-) Choc teraz to w koncu ja mam wiekszy brzuch od jego...

A mi tez brzuch wyskoczyl ok 18 tc. A chce tylko dodac , ze na wadze mam juz ok 15 kg wiecej no ale zostalo tylko 9 dni wiec mysle, ze max 17 kg bedzie wiec nie tak zle. Myslalam ze 30 kg przytyje z blizniakami

Malena- Twoja kolej na fotki:) Marcikuk i Gienek i pozostale dziewczyny pokazcie brzuszki bo jak nie to my z Sylha jak urodzimy to nie przyjdziemy do was tu z radami :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Hakima, no widzisz ja to w gorącej wodzie kąpana. Ale jak tylko bedę mieć brzuch to od razu sie Wam pochwalę :-D
Lola, czyli jakie kosmetyki radzisz używać i od którego miesiąca ciąży? Rozumiem, że mustele na brzuch. A ten olejek - napisz nazwę, może przez internet da się kupić. Ja ogólnie jestem pozytywnie i chętnie nastawiona na Wasze porady, bo Wy to prawdziwe ekspertki ciażowe :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry