reklama

Ciąża bliźniacza

Gienek- trzymam kciuki za wizytę . Ja bym tez tak długo nie wytrzymała :-)
Ja bede was na bierzaco informować - obiecuje:-) cały czas pisze przez tel wiec nawet ze szpitala dam znac o ile bedzie zasieg:-D

Sylha- to czekam z niecierpliwoscia na twoja date chic podejrzewam, ze bedziesz tydzień po mnie no ale jutro może sie okaże .

Ja tez spodziewam sie parki a każdy mówi , ze ciąża ni służy :-) prEd ciąża miałam straszne problemy z cera i na początku tak do 10 tc wygladalam strasznie ale potem juz tylko lepiej . Brzuch tez każdy mi mówi, ze mam jak w pojedynczej ciąży i z przodu mało go widać za to z boku bardziej pokaźny bo właśnie jest taki bardziej wąski a długi :-) może tez dziś wkleje... I wy tez byście mogły powklejac zdjęcia brzuszkow :-)

reklama
Witam dziewczynki,
Dzieki za info odnośnie wagi – pytalam dlatego żeby jakos to porównać czy przypadkiem nie za Malo przytylam. Przez te ostatnie historie to już wole być jak slon i tyc byle dzieci rosly… Naczytałam się, że jeśli przed ciażą się miało stałą wagę ( a ja miałam stała wagę plus minus 1 kg od 5 lat) to zbyt mały jej przyrost też jest symptomem własnie zahamowania wzrostu dzieci – ale tu wydaje się być na razie ok..
Udało mi się przełożyc wizytę na środę – uff zawsze to 2 dni mniej i 2 dni mniej nerwów.
Lilonka – co do usg gen to mi lekarz mówił, że między 11 tc a 13 t6d, więc spokojnie – da radęJ
Marcikuk – no widzisz – jednak ten nasz niby ogromny świat wcale nie jest tak ogromnyJ To teraz już się nie wywiniesz od kawki u mnie jak będziesz w odwiedzinach u mamyJ
Gienek – doskonale rozumiem, że nie możesz wytrzymac do usgJ To i tak dziwne, że już prawie w 3cim trymestrze masz tak rzadko wizyty?? Czy od następnej będziesz miała częściej? Ale na pewno będzie wszystko git.
Sylha – ja znów mam cerę fatalną – nigdy tak brzydkiej nie miałam – chyba, że jak miałam 14 lat.. Pryszcz na pryszczu:/ Moja mama twierdzi uparcie, że to dobrze, bo dziewczynki będą ładne:P Zobaczymy..:) Ja jestem jasną blondynką mój mąż też więc spodziewamy się blondyneczekJ
Marica – tylko czy uda Ci się umówic? Bo echo serduszek to specyficzne badanie i dość długo się czeka… Ja mam 22.10 o 14.. To melduj się zaraz po!!
Lola – to super, że ciąża Ci służy – tak powinno być w każdym przypadku. Powiem Wam, że mam koleżankę, która dość długo zwlekała z ciążą ( ma 33 lata) i jak w końcu zaszła to okazało się, że ma bóle od pierwszych tygodni i musi leżeć plackiem całą ciążę. Z dzieckiem wszystko jest ok., ale ona musi leżeć – npo i co? Ma cos Ala depresję.. Mówi, że nie tak sobie to wyobrażała.. Ona zawsze aktywna, zadbana na szpilakch, a teraz 24/ dobę w szlafroku.. Niech ona się lepiej cieszy, że z dzieckiem wszystko ok. i ze udało jej się zajsc od razu – wszyscy jej to mówią a ona tylko beczy..:/

Dziewczyny, dziekuję Wam za cenne informacje dotyczące objawów. Juz się bedę mniej stresowała ich brakiem. Kiedy dowiedziałam się, że mam dwie fasolki spodziewałam się lawiny objawów i to jeszcze ze zdwojoną siłą a tu nic - minimalne i rzadkie doleliwości, ani razu nie wymiotowałam. Ja jestem bardzo zestresowana całą ciażą, nie dośc, że jeszcze do końca w nią nie wierzę, to jeszcze cały czas się boje czy wszystko będzie w porządku. Lata bezskutecznych starań spowodowały, że mam taką sieczkę z mózgu :szok:

Dziewczyny, a kiedy zaczął Wam rosnąć brzuszek? Chodzi mi o to, kiedy zauważyłyście, że ubrania robią się ciasnawe i ogólnie kształt brzuszka wskazywał na ciążę. Przy większej ilości bąbelków to chyba szybciej się dzieje. Nie mogę się doczekać, kiedy zakupię mój pierwszy ciążowy ciuch :-):-D

Kopiuj  z 032.JPGKopiuj  z 041sylwia.JPGKopiuj  z 039syl.JPG No to witamy 36TC:szok::-D:-)
Koleżanka wpadła na kawę z pytaniem co ja jeszcze robię w trzypaku, dzwonili do mnie z kliniki z pytaniem czy jutrzejsza wizyta nadal aktualna:szok: czy już mnie wywieźli:-D,

Lola- to jak ja mam jeszcze tydzień po Tobie wyczekac jak ja ledwo chodzę!!!!!:confused2:

A i pierwsza limuzyna moich smyków:
017.jpg

Sylha, brzuszek pokaźny i piekny! Jak na prawdziwą ciężarówkę przystało:-) Szczególnie z boku widać, że czają się w nim dwie istotki :-) To już końcówka, za niedługo będziesz nosiła maleństwa na rękach. A limuzyna wypasiona!

Sylha- super brzuszek i fajny ma kształt :-)
Kochana jak chcesz to umów sie na 17 tego:-) w końcu od początku wszystko razem mamy to i poród możemy mieć . Wg sywaczka to u mnie będzie 36t4dz ale tak wg USG na początku i tak mi lekarze liczą to 36t6dz. Z tego co kojarze to ty chyba tez jesteś o 4 dni dalej nuż suwaczek wiec wyrównuje sie :-) ale by było jak byśmy razem miały cc:-)

Eevlee- na tym wątku ciężarówki się chowają tu są prawdziwe kombajny:-):tak: co widać po mnie:-) 50cm w linii prostej!!!!

Lola- hmmm wcale nie głupi pomysł- jestem strasznie ciekawa co mi jutro powie!!!!A mój emek to też już się odczekać nie może, tylko się tak zaczęłam zastanawiać jaki jest prawdziwy powód- chęć przytulenie maluszków, czy ma serdecznie dosyć mojego " przynieś, wynieś, pozamiataj" :-):rofl2:

reklama
Sylha - fajny brzusio jak na bliźniaki przystało, ciekawa jestem ile już ważą Twoje maluchy? Ja po ostatnim pomiarze mam tak od 106 -108 cm w zależności od dnia i przybranej wody w organizmie. Daj znać jutro koniecznie po wizycie ile ważą, a dlaczego napisałaś "witamy 36 tC"/ Wg suwaczka masz 35 tc? Ty już tu nic nie przyspieszaj kochana:-) AAA limuzyna pierwsza klasa - w dodatku lakier perla:-)
Lola - jak Ty będziesz miała cc to będziesz jakoś 36 tc i 2 dni mnie nie chcieli na tak wczesny termin zapisać powiedzieli że musi być 38 tc bo inaczej to wcześniactwo. Ale przecież bliźniaki szybciej dojrzewają itd i 37 tc to już wg mnie idealny czas ale niestety ja mam wyznaczony 38tc i 4 dni dla mnie to taaaaki kosmos że szok.
W Polsce szybciej na cc nie zapiszą wolą w biegu robić ....bez komenatzra...ale nic nie poradzę takie mają zapisy i wg tego działają. Na szczęście zaczynam jeździć od 11 ego na ktg i jak tylko zapis coś źle pokaże to mnie zostawią pewnie i cc będzie szybciej

Lionka - 16 ego to dobra data, już będzie 13 tc to bardzo dobrze ja też tak robiłam usg genetyczne i już wszystko ładnie wtedy widać jak lekarz ma wprawne oko:-) Taaaki czas teraz że się żyje od badania do badania, ja to wtedy miałam a to remont a to zakupy dla maluchów i tez tak oczekiwałam kolejnej wizyty pomimo, że czas pędził jak oszalały.

Marica - nie przyspieszaj nic, bądź cierpliwa. W bliźniaczej ciąży gadanie o kształcie brzucha nie ma żadnego wpływu i nie determinuje płci dzieci, to TYLKO kwestia ułożenia obu płodów. U mnie jest jednego główkowe drugiego miednicowe (będzie parka) i brzuch jest do przodu wysunięty w boki nic nie poszło wiec każdy by mógł powiedzieć, że dwóch facecików będzie a tu dooopa, parka:-)

Katka - ja też na początku niewiele przytyłam ok 12 tc pojechałam po ciuchy ciążowe choć brzucha nie było widać, potem zaczął jakby z tygodnia na tydzień rosnąć. Dłuuugi czas do 30 tc było jakieś 12 - 13 kg więcej teraz zakładam, że jest 15 kg i teraz na końcówce jest duuużo trudniej z utrzymaniem wagi bo i woda się zbiera człowiek puchnie plus mniej się ruszasz bo sił brak a podjadasz bo apetyt jest i kolo zamknięte! Ja z przerażeniem patrzę na siebie ile ja jem, mój M ma 190 cm i je mniej ode mnie:-) ja co chwilę to jogurt, to kefir i tego całą ciążę piłam hektolitry dosłownie i co chwilę to migdały idą w ruch a to jabłko byle buzią ruszać:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry