reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam wszystkie Mamy.

To mój pierwszy post na tym forum.
Jeżeli nie macie nic przeciwko chciałabym do Was dołączyć.

W ten poniedziałek byłam na wizycie u ginekologa, to był dokładnie 20 tydzień ciąży. Dzieci mają po 390 gram.

...

Termin wyliczyłam na 26 czerwca a lekarz na 2 lipca.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
lilonka- jak zwykle jestem pod wrazeniem twojego zorganizowania :) podkradne twoja liste, jesli nie masz nic przeciwko :)

netka- gratuluje dwoch dziewczynek i witam na forum, dobrze trafilas :)

Kretowinko - bierz bierz :-) nie zapomnij tylko o pieluszkach (ja już mam, więc nie pisałam), podkładach dla siebie, ewentualnie laktator (mam pożyczony), wózku i fotelikach. Na razie też nie pisałam podgrzewacza i sterylizatora (ten drugi mam mieć pożyczony od kuzynostwa).

Netko - witamy wśród trójpaczków:-) I znów dziewuszki - cudownie. Wyrównują nam się chyba proporcje męsko-damskie :-)

Miss - w takim razie zaciskamy kciuki za udaną wizytę i czekamy na wieści :-) Oby Twoja szynka była grzeczna ;-)

Netka - czekamy na piękny suwaczek

Witaj Netka!

Lilonko, bardzo przydatna ta Twoja lista. Mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko bym ja dla siebie skopiowala :-)

Ja właśnie patrzę do notatek ze szkoły rodzenia. Położna, która je prowadzi zalecila smarowac brodawki własnym pokarmem, ale na popękane i poronione to może nie pomoc. Zalecila maść Bepanten, która można tez użyć na pupe niemowlaka. Jeśli to nie pomoże, to użyć krem Maltan. Mówiła tez o muszelkach laktacyjnych, które pomagają w gojeniu skory na brodawkach.
Do pępka zalecila octenisept. Odradzila spirytus. I przestrzegla nas przed używaniem jakichkolwiek wacików do uszu niemowlaka. Myje sie je tylko z zewnątrz.

A ja dziś relaksowalam sie u fryzjera i kosmetyczki. Bardzo dobrze mi to zrobiło. Czuje sie jak nowonarodzona!

Netka witaj :) Resztę dziewczyn też witam ^^

Dziewczyny co do tych majtek poporodowych to czytałam że te siateczkowate nie nadają się zbytnio po cc bo się ta siateczka w ranę wciska. Słyszałyście coś o tym?

a jeszcze jedno co myślicie o takim pasie? http://www.babyono.com/produkty/dla-mamy/bielizna-poporodowa/poporodowy-pas-brzuszny

aaa a teraz wyczytałam, że po ciąży bliźniaczej macica zazwyczaj nie wraca w pełni do swoich oryginalnych wymiarów :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
zenia.mi- ta wiadomosc o macicy... Ciekawe co na to dziewczyny, ktore juz sa ''rozpakowane'' i sa juz mniej wiecej pol roku po porodzie. Zastanawalam sie jak bedzie wygladal moj brzusio po. Na dzien dzisiejszy malo mnie to obchodzi, wazne oby moje kruszynki byly zdrowe. Jutro mam wazna wizyte. Na mysl o tym ...brrrr:/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry