reklama

Ciąża bliźniacza

ale jestescie dziewczyny zorganizowane! obiecuje sobie zajac sie wyprawka juz teraz, bo u nas temat spi.

marcysiowa- gratuluje dziewczynek! no i siara to dobry znak :)

novamama- nic nie wiem o tym dziwnym uczuciu na brzuchu, wiec nie pomoge

rozyczko- bardzo sie ciesze ze tak cie twoje dzieci ze stresow postanowily wyciagnac akurat w walentynki :)

reklama
Sodie - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!!!!!!!!

Madmax - co u Was, czy już w domku dochodzicie do siebie?

Nie piszę, bo rodzina mnie przyatakowała już od kilku dni. W sumie nie moge narzekać: gotują mi, zmywają, sprzątają... :happy2:
Po tym leku ciśnienie ze 150/80 zjechało mi do 100/50 czy też 90/50 i teraz znowu stresuje sie czy nie za niskie??? Do lekarza idę dopiero za tydzień, kazał mi przyjśc wcześniej tylko jeśli ciśnienie nie spadnie, ale nic nie mówił co robić jak spadnie do takiego poziomu. No więc snuję się po domu i czekam na wyniki testu glukozowego i innych badań :unsure:

U mnie internetu nie było dwa dni i jak zwykle ciężko nadrobić forum :)))

Sodie - trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczynki z krótkimi szynkami - leżeć grzecznie i nie wychylać się :)) W kolejkę nie wchodzić :-D:-D

Kretowinka - bardzo się cieszę, że hematolog taka rozsądna, no i że Cię uspokoiła w kontekście wyników :))

Ja wczoraj jakoś mało czułam dziewczynki i oczywiście zaczęłam się zamartwiać. Dzisiaj ruszają się trochę bardziej, ale też bez szału w porównaniu do tego jak harcowały jeszcze kilka dni temu. W ogóle lepiej czuję Olgę niż Lidkę, ale tłumaczę to sobie tym, że Lidka ma łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie coś tam amortyzuje.

Nie mogę się już doczekać kolejnej wizyty u gina, żeby się dowiedzieć czy wszystko ok (a tu jeszcze dwa tygodnie). No i w ogóle chciałabym już być 9 miesiącu :-D Niecierpliwa jestem :-D

Wyprawka dla Zuzi i Maciusia oraz ich mamusi :-) - doradźcie czy czegoś nie pominęłam

Apteka

1. Spirytus 70% do pępka
  2. Gaziki jałowe małe – 10 opakowań
  3. Sól fizjologiczna - 20 ampułek
  4. Sudocrem mały
  5. Linomag zielony – 2 szt
  6. Oilatum (do kąpania)
  7. Herbatka na kolki
  8. Majtki siatkowe – 2 paczki (albo 3)
  9. Oscenisept
  10. Herbatka na laktację
  11. Woda morska w sprayu

Rossman albo inna drogeria

1. Chusteczki do pupy w zamykanym opakowaniu + zapas
  2. Płatki kosmetyczne większe
  3. Żel p/prysznic Biały Jeleń
  4. Wkładki laktacyjne
  5. Patyczki higieniczne dla dzieci
  6. Oliwka dla niemowląt
Sklep

1. 2 kocyki grubsze + 1 cieńszy
  2. 2 ręczniki z kapturkiem 100x100
  3. 2x rożek - ładny
  4. 4 prześcieradła bawełniane z gumką 60x120
  5. 2x ochraniacz na szczebelki
  6. 10 pieluchy tetrowe kolorowe
  7. 10 pieluchy flanelowe
  8. Frida do nosa
  9. Termometr
  10. Wanienka – duża + termometr do wanienki
  11. Przewijak na łóżeczko
  12. Butelki
  13. 2 smoczki 0+
  14. Szczotka do mycia butelek
  15. 2x szczoteczka do włosów
  16. 2x myjka (?)
  17. Nożyczki do paznokci
Duże rzeczy

1. 2 łóżeczka
  2. 2 materace lateksowe
  3. 2 monitory oddechu (?)

Ostatnia edycja:
Tzn nie ma tu kilku rzeczy, które już mam - pieluszki, laktator, wózek, foteliki i dla mnie podpaski poporodowe. I staników do karmienia, bo po te muszę sama się dotoczyć do sklepu;-)

Chcę podpowiedzieć co można stosować zamiast maści na bolące brodawki - smarować je po każdym karmieniu pokarmem. Ja tak robiłam i nie musiałam stosować żadnych maści. Dowiedziałam się tego od położnej w szkole rodzenia.
A na co jest octanisept?? Bo jeśli do pępka to spokojnie wystarczy spirytus tylko że rozcieńczony.

Bojka - też to słyszałam. Ja będę smarować Lanoliną. Teraz poszła w górę jej cena, ale można dostać Ziajkę Lanolinę za niecałe 10 zł. A jak Ty się czujesz?Zostaw komuś namiary!!!! To tak w ramach organizacji ruchu porodowego, bo coś ostatnio korek na drodze;-)
Lilonka - ja dokupuję jeszcze olej parafinowy do smarowania ciałka, termometr Angelcare, Marimer do noska, wkładki Bella, maść cynkową i ceratki.

Octanisept jest do przemywania blizny po cesarce:-) Ceratki dopisałam, wodę morska była (obojętnie czy to marimer czy inny nasal - wypróbowałam na sobie). Termometr jest na liście ale to emek szuka w necie najlepszego ;-) On w domu jest od spraw technicznych. Z resztą monitory oddechu też jakieś wynalazł i chce żeby kupić - to kupimy:-)

Miss - a o której wizyta u Ciebie?

oliatum podobno jest takie natłuszczające ze nie trzeba już maluchów smarować niczym. Z resztą sklepy są otwarte 24 h, apteki też - jakby trzeba było coś na już dokupić.

Ostatnia edycja:
reklama
Oscenisept tak jak pisała lilonka do rany po cc ale również nadaje się po porodzie sn, do pępków maluszków - lekarze coraz częściej odradzają spirytus. Ale również inne rany i oparzenia można tym traktowac więc warto zakupić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry