reklama

Ciąża bliźniacza

Kretowinka, ja clexan wstrzykiwałam w boczną zewnętrzną stronę ud, tak bardziej z tyłu. Chodzi o to zeby wziąsc w palce fałd skóry do której się wbijesz, ale widzę ze juz otrzymalas fachiwe porady co, gdzie i jak wbić :-) Dodam tylko, ze zastrzyki zapodawał mi mój mąż i prawdziwy ekspert z niego się stał.

Zenia, ja w ikea kupilam łózeczka z serii gulliwer http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997/ Z tej samej serii kupilismy tez przewijak. Łóżeczka dokladnie ogladalismy w sklepie- sa stabilne, solidnie wykonane.

reklama
Lilonka & Miss życzę wam wszystkiego najlepszego, dotrwania w trójpaku do wymarzonego tygodnia:) pięknych i zdrowych maluszków no i spełnienia się w roli cudownej mamy:)
Różyczko- cieszę się że badania połówkowe wyszły super i dzieciaczki ładnie rosną:) i w końcu dają ci się we znaki małymi kopniaczkami hihi a ty kochana wracaj do zdrowia jak najszybciej:-)
Tigla- to chyba ty pytałaś o wózek abc zoom, ja takowy na dzień dzisiejszy mam zarezerwowany i nie ma żadnych przetarć. Widziałam na allegro że zdarzają się pojedyncze przetarcia tzn. np na budce od spacerówki albo jakieś małe dziurki;/ ale są to przypadki pojedyncze. Ten wózek który znalazłaś wydaje mi się że chyba był mocno eksploatowany albo używany już przez kolejną parę bliźniaków:) Za tą cenę osobiście poszukałabym lepszej oferty tego wózka.:-)
Kretowinka- gratuluję w końcu dobrych wyników:)
Oli - Gratuluję dwóch dziewczynek i witamy na forum:)

dzięki za przyjęcie do grona już od jakiegoś czasu Was podczytuje, ze względu na skracającą się szyjkę lezę juz miesiąc grzecznie w domu. Co nie jest łatwe bo mam w domku póltorarocznego Synka:-)

Witaj Oli na forum.

Dzieki Maggi za odzew w sprawie wózka. Bardzo odpowiada mi model zoom, ale po tej aukcji zaczęłam sie zastanawiać nad jego wytrzymałością. Rozumiem, że mogą się zdarzyc pojedyńcze dziurki, ale takie duże przetarcia :no::no:. Powiedz co Ty masz w komplecie i ile dajesz. Ja zastanawiam się, czy samemu nie skompletować całości.

Tigla- zoom to mój faworyt, dużo o nim czytałam i sprawdzałam na żywo:) chyba tylko w dwóch czy trzech aukcjach coś było przetarte w wózku. Ja kupuje za 1800 i w tym mam gondolki i spacerowke-wózek używany tylko rok,model z 2012. Nie pamiętam już nawet jakie były dodatki:)mi na fotelikach samochodowych nie zależało bo już mam. Mam nadzieję że faktycznie nie jest to wadliwy materiał i nie bedzie tego problemu w każdym wózku. :-)

reklama
Wieczorowowitam WAS:)
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie, teraz już wiem, że nie przegapicie mojejnieobecności przez dłuższy czas:)zasnęłam z synem co mi się ostatnio zdarza, bomiałam plan wejścia do Was wcześniej. Póki co wszystko ok, trzymam się w jednymkawałku. Tak się pakuję jak sójka za morze, coś mi nie wychodzi, bez jaj jutro postanowiłam chociaż dzieciaczkizapakować. W końcu 35 tydzień leci.
Cały czas coś dokupuję i tak składuję, ale w końcu czas zacząć.
Jeśli chodzi o karmienie to mam zamiar twardo karmić dwójkę piersią i będęwalczyła jak lwica, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Zaopatrzyłam się wsymboliczne butelki no i zakupie mieszanke, żeby była w domu. Syna karmiłampiersią dosyć długo i jest to super przeżycie, nie wyobrażam sobie innej opcji.Taki mały skrzat i uśmiech na widok cycka(oczywiście po miesiącu już kuma o cochodzi i odwraca głowę odpowiednio-po prostu bezcenne)zasypianie i przytulaniewe dwójke bomba. Teraz trochę zmieni to charakter, ale więź jaka się nawiązujejest potem nie do przerwania.
Ciekawe jak nasze szpitalne mamuśki?
Apropos rodzenie siłami natury bliźniaków to też nie wiem czy bym się zdecydowała,po dzisiejszej ponownej wzmiance o rodzinie Bonka to dziękuję za sn. Nie noprzerąbane do końca życia, co z tego że pozwą kogoś tam albo odszkodowaniedostaną, czy zwolnia jakiegoś lekarza......:(
Zdołowałam się więc idę spać, może mi się uda zasnąć.Dobranoc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry