reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny małe butelki są potrzebne bo przy karmieniu butlą nalezy przepajac maluchy a raczej watpie zeby ktoras z was przepajała tą samą butelką co daje sie mleczko.ja male butelki używam do tej pory do przepajania wlasnie.

Tigla - jak wreszcie dojde do komputera (ciagle pisze z komórki) wrzuce listy szpitalne dla mamy + obiecane wcześniej wyprawki. A z tymi spodenkami moze i macie racje...

Lilonka - zdjęcie z fb...imponujące :)

Dziewczyny,czy Wy do szpitala bierzecie butelki?

Ostatnia edycja:
tigla - staramy się karmić prosto z piersi, ale chłopaki są zbyt niecierpliwi, z resztą to długa historia, w każdym bądź razie pediatra kazała mi ich karmić butlą nawet jak karmię moim mlekiem bo do mojego mam im dosypywać bebilonu - na początku bardzo słabo przybierali na wadze, wręcz nie przybierali i stąd taka decyzja. Ostatnio jak próbowałam już na spokojnie, wiedząc że przyrost wagi jest w porządku, przystawiać do piersi to jeden mi ciągle płakał i się niecierpliwił a drugi mnie tak pogryzł, że moja brodawka była cała czerwona... myślałam, że bez zębów nie można gryźć :baffled:

mona - napisz coś więcej o przepajaniu, bo nic nie wiem...

co do laktatora to mam medelę swing i jestem z niej baardzo zadowolona, choć nie wiem ile jeszcze uda mi się odciągać dla nich to mleko, bo mam wrażenie że jest go coraz mniej. Ale dzięki niej moje chłopaki dostali choć trochę mojego mleka i przeciwciał.W szpitalu mieli też medelę tylko taką jeszcze bardziej zaawansowaną.

Jesli chodzi o butelki to tez duzo slyszalam o dr browns. A co do szkoly rodzenia, to do mojej mozna uczeszczac od 20 tc. Sa rozpisane poszczegolne tematy i chodzi sie na te ktore sa dla danej osoby interesujace. Jest duzo zajec praktycznych - kazdy ma okazje cwiczyc na lalce przewijanie czy kąpanie. Placi sie 25 zl od pary za jedne spotkanie. Bylam juz na wiekszosci ktore mnie interesowaly i ciesze sie ze za wczasu zaczelam chodzic, bo coraz ciezej usiedziec dluzszy czas a zajecia trwaja ok 3 h.

Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia - u nas chyba zapisy od 28 tc.

...

Sade, w którym tc jesteś? Termin chyba tuż tuż?

Ostatnia edycja:
Hakima dzięki za rady odnpośnie karmienia i laktatora-napewno skorzystam :-)

Mona dziękuję za podpowiedz z tym przepajaniem maluchów małą butlą.

Tak naprawdę to nie mam kogo pytać o najprostrze rzeczy, bo u znajomych nie ma maluchów (ja niedługo mam 38 lat), szkoła rodzenia raczej słaba (nie wiem, czy sie załapie na zajęcia z pielęgnacji i karmienia) więc korzystam ile mogę z forumowych znajomości :tak:

Zaczynam się szykować, bo jadę na wizytę.

Hej dzieczyny. Jakis czas temu kupilam te butelki Dr.Brown'a. Wszyscy ktorych pytam bardzo je chwala. Mi udalo sie kupic 2 w cenie 45zl. Mam jeszcze inne przeciwkolkowe. Nazywaja sie lovi (35zl za dwie). W sumie malo o nich slyszlalam, ale pani w sklepie zachwalala:)

Dzis moje dziewczyny tak daja mi popalic, ze ledwo siedze. Zebra mam tak skopane jak nigdy dotad. Co za bol...
Pociesza mnie fakt, ze moje magiczne 36 tyg zbliza sie wieeelkimi krokami:)

reklama
Z tego co wiem od lekarza i od kolezanek to przy karmieniu butla trzeba przepajac poniewaxz dzieci nie mają odpowiedniej ilosci wody dostarczanej, jak sie karmi piersią to nie trzeba bo mama duzo powinna wtedy pic :) .Niby mleko robione z wody a jednak to nie wystarcza . Ja dawalam malym pic na początku tak 3 ,4 razy dziennie zalezy od ich trybu dnia i od tego ile piły. A do szpitala nie brałam butelek bo karmilam piersią a pozatym oni mają swoje butelki i smoczki bo mi mała dokarmiali troche bebilonem pepti tak mialam napisane w ksiażeczce zdrowia Milenki przy wypisie.To tez pewnie zalezy od szpitala ale rczej nigdzie tego nie wymagają.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry