Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
gotadora-witam nowa mamusie) miss- to musi byc niesamowite uczucie wiedziec kiedy dokladnie pojawia sie malenstwa na tym szalonym swiecie...ja zyje z dnia na dzien. tylko mnie cos zakluje juz lece do toalety sodie- piekne malenstwa. Dam ci rade, a ty zrobisz co zechcesz oczywiscie Nie przyzwyczajaja malutkich do spania z toba, do tego, ze czuja twoj zapach itp. Ja tak robilam w pierwszej ciazy. Bylo mi po prostu wygodnie miec mala przy sobie. To byl blad. Dziecko tak sie przyzwyczailo, ze nie mialalm chwili dla siebie, bylam ciagle niewyspana, a ona nie zasnela jak mnie nie bylo obok. Dzis ma 4 lata i DOPIERO od 2 tyg spi w swoim lozku...masakra anika-powodzonka! Obyscie szybko wrocili do domku. Swoja droga nie moge znalezc na forum jak duze urodzily sie dzieciaczki i w ktorym tyg...:/ cos przeoczylam, albo ta ciaza juz do konca mi rozum odjela
margaret ja pierwszym synkiem tez spalam do poki sie maluchy nie urodzily ale. A potem spalam z blizniakami a teraz Milenka spi w lozeczku a ja spie z Maksikiem i chetnie bym dalej z dwojka spala bo poprostu to uwielbiam ) Dzieci szybko rosna i za nim sie obejże a beda do szkoly chodzic tak ze staram sie korzystac z kazdej chwili kiedy sa takimi rozkosznymi bobaskami A myśle ze wiecej dzieci nie bedziemy miec tak ze korzystam ile moge A dla siebie bede miec wiecej czsu po 30 to juz nie dlugo
mona0008- zgadzam sie co do tego uciekajacego czasu, checi nacieszenia sie dzieciaczkami., ale... moja mama ma 47 lat a moj najmlodszy brat 12 i dalej sie nie moze rozstac z jej lozkiem... mama chodzi jak widmo po nocy, tego baaardzo chce uniknac
Margaret - z tym spaniem to też sobie jakoś koduję i się tylko zastanawiam jak wyjdzie w praktyce...co do wiedzy o terminie to z jednej strony jest jak z gwiazdką - czekasz i wiesz na co i kiedy, z drugiej jednak strony wszystko się może zdarzyć i i tak jest strach czy się samo nie zacznie itp...A jak szukasz wątku o tyg i wadze bliźniaków to wejdź na forum "Mamusie bliźniąt, trojaczków..." i zamiast na subforum "Ciąża bliźniacza" wejdź na "W którym tygodniu i z jaką wagą..."
Lilonka - chyba masz rację. Dzisiejszy news kompletnie mnie rozkojarzył...
Co do wagi maluchów Aniki to nie napisała mi nic, może Maggi coś wie? A w którym tygodniu? Z suwaczka wychodził 37 tydzień.
Dziewczynki co do wagi dzieciaczków Aniki to niestety nie wiem:/
Przed chwilką odebrałam wiadomość od Bojki :-) jest już szczęśliwą mamusią Lenki i Tomkadostała skurczy i zrobili cc, dzieciaczki mają po 2700 i 2500 więc całkiem ok jak na 34 tydzień jeśli dobrze pamiętam. Lenka jest pod respiratorem a Tomek ma Cpap - nie wiem co to takiego. Trzymamy kciuki żeby dzieciaczki szybko doszły do siebie i były przy mamusi:-) Bojka a tobie wielkie gratulacje
Maggi - ale wieści!!!!
Bojka - Wielkie Gratulacje!!!! Takie same, jak zaskoczenie!!!! Teraz tylko dobra energia dla Twoich maluszków!!!! A waga imponująca!!!!!
Czyli teraz czekamy na Was, Sade i Margaret!!!:-) Potwierdźcie tylko proszę, że macie do którejś numer telefonu, żebyśmy miały rękę na pulsie!!!!
Miss też mnie Bojka zaskoczyła tą wiadomością bo przecież miała termin na 11 do szpitala więc trochę sie pośpieszyła:-)ale wybaczamy hihi i czekamy na dobre wieści o zdrówku maluszków.
Margaret ma nr do mnie, więc jakby co będę informować o kolejnych maluszkach.