reklama

Ciąża bliźniacza

Margaret - piękne dziewuszki:) i faktycznie takie okrąglutkie jak pączusie te policzki:-)
Novamama - fajna ta torba ale strasznie droga tak mi się wydaje:crazy: Ja na razie mam upatrzoną torbę z Fisher Price *Leo* TORBA DO WÓZKA Fisher Price-Śliczna Duża!!! (3073349959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale muszę jeszcze raz ją zobaczyć sobie na żywca czy wszystko mi się zmieści:) a jak nie to będę dalej szukać podobnej ale właśnie z takim otwieraniem do góry bo jest większy dostęp do środka.
Lilonka - mam nadzieję że wyniki wątrobowe wyjdą dobrze i nic ci się tam nie narobiło:( A dzieciaczkom faktycznie może ta uboga dieta szpitalna nie służy, może niech mąż ci coś dobrego od czasu do czasu doniesie no chyba że tak u was nie można robić w szpitalu;/ Trzymamy kciuki &&&&&&&&&&& za jutrzejsze usg żeby maluszki troszkę więcej na wadze pokazały.

reklama
Margaret, twoje dzieci są urocze, dwa piękne pączuszki :-)
Bibiana, niestety w moim przypadku migdaly na zgage odpadają bo mam na nie uczulenie. Nabial typu mleko czy jogurt pomagają na chwile a potem jest jeszcze gorzej. Chyba muszę pocierpiec.

Ja już po wizycie. Szynka trzyma, ale jak to określił lekarz tylko dzięki szwowi. Mam leżeć i bardzo sie oszczędzać. Pobrano mi próby watrobowe- w czwartek dowiem sie jak tam moja cholestaza sie rozwija. Póki co jej objawów brak.
A co do ruchów dzieci, u mnie tez jeden jest bardziej aktywny od drugiego a póki co wszystko jest dobrze- rosną równo, rozwijają sie prawidłowo. Myśle ze to kwestia ułożenia.

Margaret, dziewczynki cudne są. :-) Jednojajowe? Bo takie podobne do siebie.

Kretowinko, u mnie nie ma kataru co prawda, ale od począku ciąży kicham, no i przez nos się ciężko oddycha. Współczuję Ci. :baffled:

Lilonka, ze mną leżała dziewczyna, której dziecię też nie urosło. Wzięli ją na wywołanie porodu, ale dlatego, że przepływy były niedobre. U ciebie jak widzę są w porządku na szczęście.

Eevlee, masz to szczęście, że u Was zakładają szwy.. Trzymam kciuki za Twoją szynkę.

Dziewczyny mi na zgagę pomogła dieta szpitala.. hehe. Mniej jadłam i ostatni posiłek o 17 był, i o dziwo zgaga była krótsza i do przeżycia.. :szok:

Różyczka, a to mniej ruchliwe dzieciątko nie leży między łożyskami??

Ostatnia edycja:
Margaret ale śliczne pysie :-)

Eevlee jak lezałam w szpitalu to taka dziewczyna w ciązy miała taki syrop? na zgagę, wyglądało jak mleczko, nawet pielęgniarka przychodziła od niej pozyczać dla innej ciężaróweczki którą bardzo zgaga męczyła.
Super że szynka trzyma oby tak dalej :tak:

Maggi ładna ta torba :tak:

margaret- ale piekne babelki! i jak slicznie do siebie skierowane we snie, oh, ta magia blizniakow :))) wracajcie szybko do domku!

tigla- ja mam oilatum, krem na kazda pogode nivea, linomag i sudocrem na odparzenia, octanisept do pepuszka i na razie tyle. po jednej paczce chusteczek nawilzanych z roznych firm i musze koniecznie dokupic pieluchy jednorazowe, mam tylko dwa opakowania huggies newborn, cos sie zawiesilam z pieluszkami, teraz dopiero zdaje sobie z tego sprawe. jak ktg?

netka- dzieki, a ja wspolczuje kichania i tego nie oddychania, strasznie to jest meczace...

eevlee- dobrze ze szew trzyma. oszczedzaj sie, lez i pachnij ;)

maggi- fajna ta torba z fisherprice, zastanawialam sie nad nia. ciekawe jak jest duzaz w srodku?

ja juz po dzisiejszej dawce prasowania, wlasnie sie konczy nastepne pranie, to juz przedostatnie bedzie, ale szybciutko sie prasuje te malutkie ciuszki, myslalam ze bedzie gorzej, za to ile przyjemnosci i gadania z dziecmi przy tym bylo :))) wycalowalam juz ich wyimaginowane pietki w spiochach :)))

dzieki Bibiana!

mam do was pytanie, ginka prywatna kazala mi zrobic na ostatnia wizyte jeszcze raz odczyn coombsa, chociaz mam rh-, wy tez musialyscie to robic? po co to? ktos wie? hmmm....

reklama
Po ktg wszystko u dziewczynek dobrze, ale oczywiście żeby nie było za dobrze to mnie musiała ta służba zdrowia wkurw.... Byłam umówiona na 11 w poradni K, przychodzę, a pani położna informuje mnie, że ona musi wyjść i mam iść na oddział. Na oddziale foch, co ja chcę. Wreszcie mi zrobiły, pytam się to kiedy drugie (bo mam miec 2x w tyg). To mi mówią, że nie mogą itd... Po prostu brak słów.

Kretowinka co do pieluszek to mam 4 paki pampersów new bornów i na razie się wstrzymuję z dokupowaniem. Chusteczki też pampersa-chyba 5 paczek (były w promocji)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry